Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ν.Ε. ΚΚΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό της Φθιώτιδας και επισημαίνει:

Η κυβερνητική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ είναι αποκλειστικά υλοποίηση της ανάγκης του τραπεζικού κεφαλαίου να συγχωνευτεί, ώστε να ισχυροποιηθεί.(Θυμίζουμε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας) 

Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η παράδοση της Αγροτικής σε άλλη τράπεζα σημαίνει απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις,  ενώ χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τις υποθηκευμένες περιουσίες τους.

Η πώληση των συνεταιριστικών βιομηχανιών ως συνέπεια της ιδιωτικοποίησης είναι εγκληματική ενέργεια για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των ζαχαρότευτλων, αλλά και κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Από την άλλη, η πώληση της Δωδώνης θα σηματοδοτήσει την απορρόφησή της από τις μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο των γαλακτοκομικών και την πλήρη κυριαρχία τους. Τότε θα επιβάλλουν ακόμα πιο μονοπωλιακές τιμές, αυξημένες για τα λαϊκά στρώματα και συντριπτικά χαμηλές για τους παραγωγούς. Ανάλογες συνέπειες θα έχει και η πώληση της ΣΕΚΑΠ.


Οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να δώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

Το ΚΚΕ είναι μαζί τους.


Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



ΛΑΜΙΑ                           28/7/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου