Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

H βιομηχανία του ρουσφετιού



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Ογκωδέστατος είναι ο φάκελος που βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr και αφορά τα έργα και τις ημέρες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος –όπως προκύπτει- «έχτισε» μέρος της  πολιτικής του καριέρας με τη –διαχρονική- μέθοδο των εξυπηρετήσεων, των μεταθέσεων και των διορισμών.
Από το αρχείο του πολιτικού γραφείου του 39χρονου πολιτικού προκύπτει ότι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, φαντάροι, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και επιχειρηματίες, απευθύνονταν σε εκείνον και τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να ζητήσουν τη μεσολάβησή του ώστε να υλοποιηθούν οι επιθυμίες τους.


Επιθυμίες οι οποίες καταγράφονταν σε ειδικές φόρμες και αποτελούσαν ένα είδος αρχείου επεξεργασίας μερίδας του εκλογικούς σώματος, καθώς αναγράφονταν όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών-θιασωτών της θεωρίας του «μπάρμπα από την Κορώνη».

Ιδιαίτερη εντύπωση σε ό, τι αφορά τα αντανακλαστικά της νεοσύστατης  κυβέρνησης  προκαλεί το γεγονός ότι μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr και της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση απέναντι στο μείζον θέμα που έχει προκύψει. 


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λειτουργεί με σαφώς πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με τον συμφοιτητή του και πάλαι ποτέ πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σε μια αντίστοιχη περίπτωση που είχε αναδείξει η zougla.gr (εκείνης του Ντίνου Ρόβλια)είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να τον... παραιτήσει.

Στρατολογικό γραφείο!
Σε μια άλλη ζωή, εκείνη που πιθανότατα ο κος Σταϊκούρας δεν επέλεγε το… δύσκολο δρόμο της 

ενασχολήσεως με τα κοινά, το πολιτικό του γραφείο θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί ως στρατολογικό! Μετρ των μεταθέσεων και των εξυπηρετήσεων, «κολλητός» (και λόγω του πατέρα του) με τους «στρατηγούς» και τους «ταξίαρχους» δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στις μεταθέσεις φαντάρων ακόμη και όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση.

Στις Ιουνίου 2011, ο τότε βουλευτής Φθιώτιδος, στέλνει σημείωμα σε στενή συνεργάτιδα του, με το οποίο της μεταφέρει το αίτημα του Κ. Β, ενός στρατιώτη ο οποίος ενώ κλήθηκε να υπηρετήσει στην Τρίπολη ήθελε να παρουσιαστεί σε κάποιο νησί.
Το πρόσωπο δεν είναι τυχαίο. Μια προσεκτική ανάγνωση στο κάτω μέρος του εγγράφου καταδεικνύει ότι η «επιθυμία» έχει ως όχημα τη σύζυγο του Χρήστου Σταϊκούρα, Άρτεμη. Η κυρία Άρτεμη Σταϊκούρα είναι η «συνιστών».
Δείτε το έγγραφο



«Θέλει να πάει στεριά»
Πιο απαιτητικός ήταν απ’ την άλλη ένας στρατεύσιμος από τον Πύργο. Ο Σ. Κ. παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου για να ενημερωθεί λίγο καιρό αργότερα ότι πρόκειται να μετατεθεί στην Κύπρο.
Στις 8 Ιουνίου 2012, δηλαδή λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, χτύπησε την πόρτα του κ. Σταϊκούρα και του ζήτησε να μεσολαβήσει, καθώς δεν ήθελε να μετακινηθεί στη Μεγαλόνησο.
«Τον πάνε Κύπρο. Δεν θέλει να πάει. Θέλει να πάει στεριά» αναγράφουν χαρακτηριστικά στην φόρμα αιτημάτων οι συνεργάτες του κ. Σταϊκούρα ενημερώνοντάς τον.
Δείτε το έγγραφο



«Ο δικός μας άνθρωπος»
Χαρακτηριστική της παλαιάς παλαιοκομματικής νοοτροπίας που επικρατούσε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, είναι μια επιστολή που του απέστειλε, γνώριμο όπως φαίνεται, πρόσωπο, με την οποία του ζητά να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί μια μετάθεση στο Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.
«Εκεί η διευθύντρια είναι δικός μας άνθρωπος και έχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Στις 2/7 φεύγει ο ταμίας του τελωνείου σε σύνταξη και υπάρχει ανάγκη άμεσης κάλυψης της θέσης» αναφέρει ο αποστολέας. Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρει και τα ονόματα τα οποία προφανώς έχει ήδη επιλέξει ο «δικός μας άνθρωπος» για να την πλαισιώσουν.
Στη συνέχεια μάλιστα ο αποστολέας ζητεί από τον αναπληρωτή υπουργό να παρέμβει, καθώς του υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 η μετάθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με απόφασή του!
Δείτε το έγγραφο




zougla.gr

8 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ;
    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ;
    ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ;
    ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΙΨΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ;
    ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΣΥΝΑΜΑ...
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ Ο ΝΕΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ,ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ,ΓΛΥΦΤΕΣ,ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ,ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ,ΓΛΥΦΤΕΣ,ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ,ΛΑΜΟΓΙΑ... ΠΟΣΟΙ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ;
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ... ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ "ΥΛΙΚΟ" ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ...
    ΑΛΛΩΣΤΕ Ο DADDY, ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΙΑ, ΟΥΤΕ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε ολοι αυτοι που ηταν αριστερα του και δεξια του ηταν οι βολεμενοι του, με των μπαμπα του εχουν ολοκληρη βιομηχανια για ρουσφετια αλλα ολοι εμεις φταιμε που τους δινουμε βημα

      Διαγραφή
  5. Αχ καλέ η κυρία Άρτεμη... Η κυρία Άρτεμη είναι λέει η «συνιστών»... Όλοι στη δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΚΟΛΛΗΤΙΛΙΚΙΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκεί που περιμέναμε εξελίξεις ξαφνικά είδαμε τον Σταϊκούρα στο συνέδριο του Economist... στα ΜΜΕ και τον τύπο...
    Τα "ελεύθερα" και "ανεξάρτητα" τοπικά ΜΜΕ και ο τοπικός τύπος δεν βρήκε θέμα για τα ρουσφέτια και ραβασάκια...
    Ακόμη καμία αντίδραση από την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν για το θέμα...
    Καλά από Σαμαρά μην περιμένετε τίποτα. Κι αυτός με ρουσφέτι βολεύτηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου