Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το θέμα των οφειλών ιχθυοτροφικών μονάδων προς το Δήμο φέρνει στο Δ.Σ. η "Λαϊκή Συσπείρωση"


Με επιστολή της, προς τον Δήμαρχο Λοκρών και τον Πρόεδρο Δ.Σ., η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών ζητά να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα των οφειλών ιχθυοτροφικών μονάδων προς το Δήμο σημαντικών ποσών από μισθώματα του έτους 2012, αλλά και παρελθόντων ετών.

Είναι πραγματικά άκρως προκλητική η παραβατική συμπεριφορά αυτών των εταιριών που παρά τα κέρδη τους (και τη ρύπανση που προκαλούν, μην το ξεχνάμε) δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα στο Δήμο την ίδια στιγμή που όλοι οι πολίτες και "ιδιαίτερα για τα λαϊκά στρώματα τα οποία από το υστέρημά τους καταβάλουν δημοτικά τέλη, φόρους κλπ, για τις ανάγκες του Δήμου" τονίζει η "Λαϊκή Συσπείρωση".

Βέβαια αναρωτιώμαστε: Γιατί θα έπρεπε να φέρει ο κ.Ρούσσης και η παράταξή του το θέμα στο Δ.Σ. (αν βέβαια έρθει στο Δ.Σ.) και όχι η Δημοτική Αρχή; Γιατί η Δημοτική Αρχή να μην πάρει την πρωτοβουλία για το σοβαρό αυτό οικονομικό θέμα; Της περισσεύουν τα χρήματα;

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ                                                 ΑΤΑΛΑΝΤΗ 23/7/12

                                                                               ΠΡΟΣ:
1.  ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ
2.  ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


Κύριοι,

Είναι γνωστό πως στη περιοχή του Δήμου μας αναπτύσσουν σημαντική παραγωγική δραστηριότητα ιχθυοτροφικές μονάδες από την οποία αποκομίζουν υπερκέρδη.

Ορισμένες από αυτές παραβατικά οφείλουν στο Δήμο σημαντικά ποσά από μισθώματα  του έτους 2012 και παρελθόντων ετών.

Επειδή στις παρούσες συνθήκες αυτό αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα για τα λαϊκά στρώματα τα οποία από το υστέρημά τους καταβάλουν δημοτικά τέλη, φόρους κλπ, για τις ανάγκες του Δήμου, ζητάμε το συγκεκριμένο ζήτημα να συζητηθεί στο άμεσο Δημοτικό Συμβούλιο.


                                     ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
                                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...

    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα σου φίλε Λοκρίς Νιους, η Λαϊκή Συσπείρωση εκτός ότι αναδεικνύει στο λαό του δήμου Λοκρών τα χρόνια προβλήματα που επιβαρύνουν όλες τις οικογένειες, και με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών προς τα λαϊκά στρώματα, καταδικάζει επίσης τον δήμο και τα προσωπικά συμφέροντα που επιτρέπουν την παράνομη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων χωρίς να καταβάλουν τις ανάλογες κυρώσεις. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εργατών σε όλες τις ιχθυοτροφικές μονάδες εργάζονται κάτω υπό ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς παροχές, ασφάλιση και ΙΚΑ, και με τις πιο χαμηλές αμοιβές. Είναι ξεκάθαρο ότι ο δήμος καλύπτει απροκάλυπτα τις επιχειρήσεις και συμβάλει στην επίθεση των εργασιακών δικαιωμάτων με τον πιο άνανδρο τρόπο. Η οργανωμένη αντεπίθεση των λαϊκών στρωμάτων με τα κλαδικά σωματεία (και αν δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν) επιβάλλεται όσο ποτέ. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αναρωτιέται γιατί δεν έχει ενεργήσει ο δήμος, η απάντηση είναι ολοφάνερη. Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκάθαρα καλεί τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν και να απαιτήσουν τα νόμιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ήθελα να ρωτήσω αν ο οικισμός ανήκει στην ΛΑΡΚΟ πόσα σπίτια αποτελούν τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ , και αν η ΛΑΡΚΟ πλήρωσε η πληρώνει ΕΤΑΚ(αφού ο οικισμός είναι εκτός εργοστάσιου), Γιατί η Μάνα μου πλήρωσε 360 ευρώ για ένα σπίτι που βρήκε από τον πάτερα της

    ΑΙΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου