Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δήλωση του βουλευτή Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου για το Τ.Ε.Ι Χαλκίδας


Πριν από ένα χρόνο είχα προειδοποιήσει ότι ερχόταν ακρωτηριασμός του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» είχε κατ΄ αρχήν συνταχθεί από την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Στην συνέχεια τους τελευταίους 3 μήνες γράφεται και σβήνεται και κάθε φορά εμείς κάτι χάνουμε. Στην αρχή χάσαμε 3 τμήματα. Μετά πήραμε πίσω τα 2 αλλά χάσαμε τη διοίκηση, και στο τέλος χάσαμε το 63% των εισακτέων (από 1.390 εισακτέους κάθε χρονιά θα έρθουν μόνο 350 στα Ψαχνά) και καταργήθηκαν 2 τμήματα, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αυτοματισμού. Ιδιαίτερα το τελευταίο, καταργείται παρά το γεγονός ότι αποτελεί θύλακα αριστείας και το 95% των αποφοίτων του απορροφούνται στην αγορά εργασίας. Το 2018 θα έχουν απομείνει στα Ψαχνά περίπου 3.450 σπουδαστές από 7.450 ενεργούς σήμερα…

Σ΄ όλο αυτό το διάστημα έκανα μεγάλη προσπάθεια να ανακαλύψω την επίσημη θέση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σ΄ όλον τον ανασχεδιασμό Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. στην περιφέρεια, αλλά δεν αντιλήφθηκα κάποια αντιπρόταση, εκτός από επισκέψεις και συζητήσεις αβροφροσύνης. 
Έκανα επίσης μεγάλη προσπάθεια να ανακαλύψω γιατί ο κ. Υφυπουργός είναι «ωσεί παρών» σε όλο αυτό το σκηνικό. Γιατί δεν ήρθε ποτέ στο ραντεβού που μας έκλεισε με τον κ. Υπουργό Παιδείας, γιατί δεν ήρθε σε καμία από τις συσκέψεις που έγιναν στο νομό και γιατί τα «ακαδημαϊκά κριτήρια» αντικαταστάθηκαν από ρουσφέτι που δεν έγινε ποτέ (αλίμονο αν τα Τ.Ε.Ι. είναι ρουσφέτι για την Εύβοια).

Είναι προφανές ότι ο νομός είναι απροστάτευτος από όσους διαθέτουν εκτελεστική εξουσία.

Είναι σκληρό να λες την αλήθεια αλλά είναι πολύ πιο επώδυνο να την υφίσταται η κοινωνία του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου