Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης στο κέντρο της πόλης.

Σιγά-σιγά πλέον  η έδρα του Δήμου αποκτά τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης με ανθρώπινο χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο Δημαρχείο στο Αλιβέρι , το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες που παρευρέθηκαν ενημερώθηκαν για τα έργο της  ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αλιβερίου.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε παρουσίαση της μελέτης από τον μελετητή, κ. Σταύρο  Κωνσταντινίδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά την μελέτη με την   οποία αναδεικνύεται  η πόλη του Αλιβερίου.

Την προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε από τον Δήμο το έργο της πεζοδρόμησης-ανάπλασης των δύο κυριότερων δρόμων στο κέντρο της πόλης, έργο που έδωσε ήδη μια άλλη διάσταση σε αυτό αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.


Με το νέο έργο της ανάπλασης , του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, το Αλιβέρι αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη και φιλόξενη πόλη, με ανθρώπινο  χαρακτήρα, αναβαθμίζοντας κάθε επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα του.

Επιπλέον ενισχύεται ο ρόλος του Αλιβερίου ως οικονομικού και εμπορικού πνεύμονα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο προβλέπει την μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου που διέρχεται μέσα από το Αλιβέρι , την κατασκευή  μεγάλου πλάτους  πεζοδρομίων, την δημιουργία μικρών πλατειών και κόμβων, αλλά και ικανών  χώρων  προσωρινής στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των αγοραστών και τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων . Προβλέπει επίσης νέο κοινόχρηστο ηλεκτροφωτισμό,  αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης όπως και την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή του για την πλήρη αποδοχή του έργου από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων καθώς και από τη θετική στάση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία αυτής της αποδοχής  για την ανάπτυξη και το μέλλον που αξίζει στην πόλη του Αλιβερίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από αντισταθμιστικούς πόρους της Δ.Ε.Η και ίδιους πόρους του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου