Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, για να στρωθεί καλύτερα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και φυσικά για να μειωθούν οι όποιες αντιδράσεις..

Με ανακοινώσεις, με κατευθυνόμενη φημολογία και δημοσιογραφικές πληροφορίες επιχειρούν να ρίχνουν τις ευθύνες των εξελίξεων στους διορισμένους μιας κυβερνητικής επιτροπής ( του ΤΑΙΠΕΔ) και κάποιους τεχνοκράτες κυβερνητικής επιλογής για να συγκαλύψουν τις ευθύνες που υπάρχουν στις ως τα σήμερα κυβερνήσεις της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά στην  σημερινή κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, προωθούσαν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση δεκάδων επιχειρήσεων, που βρίσκονται στον έλεγχο του δημοσίου και φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων  ήταν και είναι και η ΛΑΡΚΟ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επεξεργάζονται πολλές τακτικές για να εξασφαλίσουν τις λιγότερες αντιδράσεις των εργαζομένων και φυσικά ακολουθούν εκείνες τις μεθόδους που διευκολύνουν τους αγοραστές κεφαλαιοκράτες.

Πάνω σε αυτή την λογική διαπραγματεύονται και οι σημερινοί τεχνοκράτες, που υλοποιούν τις κυβερνητικές οδηγίες, φροντίζοντας να κερδίσουν πέρα από τα μονοπώλια και αυτοί κάτι σε γνώση και με την ανοχή πάντα των κυβερνήσεων του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.

Αυτά που καταλαβαίνει και συζητά ο λαός, οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν  να τα θολώσουν για να σώσουν το σύστημα και τις πολιτικές δυνάμεις που τους συντηρούν από την κατακραυγή.

Αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, χρόνια τώρα,  ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ μαζί και χώρια,  πότε ό ένας και πότε ο άλλος στην πλειοψηφία του σωματείου, συγκάλυπταν την ουσία των εξελίξεων και έκρυβαν από τους εργαζόμενους που πήγαιναν τα πράγματα.

Ακόμα και σήμερα λειτουργούν με την ίδια λογική.

Λένε Ψέματα, παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν.

Μιλάνε για δυναμικούς αγώνες που στην πραγματικότητα χρόνια τώρα τους υπονομεύουν και  τους ξεπουλούν.
  
Μοναδική απάντηση που τους ταιριάζει είναι η πολιτική απομόνωση και καταδίκη. Ανάπτυξη αγώνων σε σωστή κατεύθυνση, που να χτυπάνε στην καρδιά του προβλήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά δεν απαρνείται ποτέ την Ε.Ε και τις οδηγίες της.

Αντί της πώλησης ολόκληρης της επιχείρησης συμβιβάζεται και είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί την πώληση ενός κάποιου τμήματος της.  Γι’ αυτό μιλάει για περιορισμένη ιδιωτικοποίηση ή για την διατήρηση ενός ορισμένου δημόσιου ελέγχου πάνω σε αυτήν.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η κοινή θέση που διαμόρφωσαν σε προηγούμενη ημερίδα της ΛΑΡΚΟ, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, από κοινού, δείχνοντας τη διάθεση του συμβιβασμού που τους διακατέχει. Για να εξασφαλίσουν δήθεν λίγες θέσεις εργασίας, και αυτές χωρίς διασφαλίσεις και ανάλογα δικαιώματα, δέχονται να συζητήσουν την πώληση της σε ιδιώτες.

Έτσι και με την Ε.Ε τα έχουν καλά και τους εργάτες μπορούν να κοροϊδεύουν.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με τους κατοίκους της γύρω περιοχής, ενωμένοι και αποφασιστικά θα συντονίσουν τα βήματά τους  παίρνοντας υπόψη τους  όλα, όσα, χρόνια τώρα έλεγε το Κ.Κ.Ε, που ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης, χωρίς περιστροφές και πολιτικαντισμούς :

ü  Για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, σε όποια μορφή και αν προωθηθεί.

ü  Για να σταματήσει ο τεμαχισμός και η διαδικασία πώλησης της ΛΑΡΚΟ.

ü  Για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του. Να μονιμοποιηθούνε οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες.

ü  Για ουσιαστικά μέτρα συντήρησης, εκσυγχρονισμού και καθετοποίησης της παραγωγής της  επιχείρησης, που θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και σε αποκλειστικά δημόσιο έλεγχο, στα πλαίσια της ενιαίας διαχείρισης του κοινωνικοποιημένου ορυκτού πλούτου της Χώρας Κόντρα στην Ε.Ε και τις κατευθύνσεις της. Κόντρα στις εντολές του Δ.Ν.Τ

                            ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου