Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ: Το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών να αντιμετωπιστεί με απόφαση και ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου!




ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ                                                    
Αταλάντη 28/2/13

Για τη σίτιση των μαθητών

Στην Ελλάδα του 2013, πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής των παιδιών υπάρχει και στο Δήμο μας, ανεξάρτητα αν φαίνεται ή όχι με μια πρώτη ματιά. Πολλοί από τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παρακολουθούν νηστικοί ή υποσιτισμένοι το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι ή απλήρωτοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί, είτε γιατί οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις με τις οποίες υποχρεώνονται να δουλεύουν (ελαστικής μορφής απασχόληση, εντατικοποίηση) έχουν αποδομήσει την οικογένεια, με τραγικό αποτέλεσμα να μειωθεί αναγκαστικά η απαιτούμενη γονική φροντίδα.

Τα προγράμματα «επισιτιστικής βοήθειας», όπως είναι η περιστασιακή διανομή φρούτων σε κάποια σχολεία, είναι ευκαιρίες διαφήμισης κάποιων εταιρειών και δεν μπορούν να δώσουν λύση στο οξυμένο πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών. Η εξαγγελία από το Υπουργείο Παιδείας για το κοινοτικό πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία, που –κατά δήλωση– θα αρχίσει με τη χορήγηση πρωινού σε όλα τα παιδιά, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το Δήμο ώστε να αποσύρει το ενδιαφέρον και τη μέριμνά του από το υπαρκτό και εντεινόμενο πρόβλημα υποσιτισμού των παιδιών που ελλοχεύει και στην περιοχή μας, παραπέμποντας στις καλένδες της έναρξης του προγράμματος αυτού.

Το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών χρειάζεται να αντιμετωπιστεί τώρα, χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό, με απόφαση και ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι Δήμοι, ως μέρος της κρατικής δομής, έχουν χρέος να καλύψουν χωρίς καθυστέρηση τις ανάγκες αυτές, διεκδικώντας άμεσα από το Κράτος έκτακτη επιχορήγηση και επιπλέον παροχές, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις επείγουσες αυτές συνθήκες!


ΖΗΤΑΜΕ:

Την παροχή σε καθημερινή βάση ενός απλού γεύματος (γάλα, σάντουιτς, φρούτο) για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές των σχολείων (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια)


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                                                                        

                                                                                                 ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
                                                                                                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Η ελεημοσύνη έκανε την εμφάνισή της.

    Το λαϊκίστικο πνεύμα τοπικών φορέων και δήμων , μιλάει για φιλανθρωπία και αλληλεγγύη.

    Δεν υπάρχουν πλέον αγώνες για τα αδιέξοδα, αλλά προτάσεις ελεημοσύνης στην φτώχεια , εξαθλίωσης και χαμένης αξιοπρέπειας.

    Κανάλια, δήμοι, κόμματα που ιδρύουν παντοπωλεία, όλα στην κυριαρχία της αγοράς ελεημοσύνης.

    Έτσι λοιπόν δίνουν κατεύθυνση στο φτωχό ότι θα τον βοηθήσουν να φάει του ρίχνουν και το σύνθημα της συνευθύνης ‘του μαζί τα φάγαμε’ και δεν τον αφήνουν να αντικρίσει την πολιτική αιτία της κατάντιας του.

    Τοπικοί εκλεγμένοι -δεν έχει σημασία με ποιο κόμμα-εμφανίζονται σωτήρες περιορίζοντας τις αντιστάσεις εναντίον τους από μέρος του λαού φτιάχνοντας κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια.

    Όλοι όμως αυτοί επιτελούν τέλεια το ρόλο τους ,μέσα από τα συσσίτια κρύβουν τις ευθύνες της δημοκρατίας για τη φτώχεια.

    Φτιάχνουν ανθρωπιστική βοήθεια και κρύβουν την τραγωδία της φτώχειας για να ξεχάσουμε ποιοι τη γέννησαν δεν μιλούν για αλληλεγγύη αλλά μόνο για ελεημοσύνη. Κάποιοι νομίζουν ότι επιτελούν και ταξικό χρέος δίνοντας ένα αποφάγι ευκαιριακά.
    Δυστυχώς κερδίζουν πολλά από αυτές τις κινήσεις.

    Εμείς όμως αποφασίζουμε για την εκλογή τους κι έχουμε ευθύνη...

    ΑΙΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λαϊκίστικο πνεύμα τοπικών φορέων και δήμων , μιλάει για φιλανθρωπία..........Φτιάχνουν ανθρωπιστική βοήθεια και κρύβουν την τραγωδία της φτώχειας για να ξεχάσουμε ποιοι τη γέννησαν δεν μιλούν για αλληλεγγύη αλλά μόνο για ελεημοσύνη.

      βρε αιολε, που του .....εστειλες!!!!!!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου