Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ακόμη δύο προφυλακιστέοι για την υπόθεση Proton Bank – Λαυρεντιάδη


Ο «πακτωλός» των δανείων της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στέλνει στη φυλακή άλλα δύο άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή στις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις, ανεβάζοντας πλέον στους 9 τους προφυλακισμένους στην υπόθεση.
Αργά χθες τη νύχτα κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος αλλά και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alapis, Βασίλης Καραμούζης οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη, με ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη.
Αντίθετα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια ο συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Ηλίας Μακρής καθώς και η σύζυγος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Alapis Ιωάννα Τόρη οι οποίοι φέρονται ως εκπρόσωποι εταιρειών που πήραν δάνεια από την Proton Bank
Αίσθηση πάντως προκάλεσε ο ισχυρισμός που προέβαλε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως το μισό γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» του ανήκει.
Ο επιχειρηματίας ο οποίος μέχρι χθες εμφανιζόταν να κατέχει μετοχές του γηπέδου ως εκπρόσωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες στην ανακρίτρια πως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε δεν εκπροσωπούσε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά είχε αγοράσει με δικά του χρήματα το 50 % του γηπέδου, το οποίο είχε πουλήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης το 2009 στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αντί του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε γραφτεί τότε στον Τύπο.
Και αυτό βέβαια που κυρίως ξαφνιάζει και προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι το ποσό το οποίο παρουσιάζει ο Αντώνης Ρογκόπουλος ως τίμημα της πώλησης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το ποσό που ο ίδιος κατέβαλε ανέρχεται στα 200.000, κατά πολύ δηλ. μικρότερο από εκείνο που φέρεται να είχε αγοραστεί από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο κ.Ρογκόπουλος εμφάνισε μάλιστα ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 17/12/2010 με το οποίο φέρεται να μεταβιβάζεται από δυο offshore εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, στην εταιρία ΝΙΜΑΝΤΕΡΟΥΣ συμφερόντων Ρογκόπουλου, το μισό γήπεδο. Ήδη πάντως το 50% του γηπέδου – της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί μετά από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διεξήγαγε ολόκληρη την έρευνα.
Ο Αντώνης Ρογκόπουλος αρνήθηκε πάντως όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, χωρίς ωστόσο να πείσει την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που τον έκριναν προφυλακιστέο.
Ο Βασίλη Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη ήταν ο δεύτερος που πήρε το δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του.
Η σύζυγός του Ιωάννα Τόρη, η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρίας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτό μόνο το λόγο, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα πάντως με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Alapis, η σύζυγός του δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.
Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κα της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα αφέθηκε και ο Ηλίας Μακρής, ο οποίος επίσης φέρεται ως εκπρόσωπος εταιρίας που πήρε δάνεια από την Proton. Στην απολογία του στράφηκε κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη λέγοντας πως ίδιος απλώς εκτελούσε εντολές.
«Όλα τα λεφτά με τα οποία στήνονταν οι εταιρείες ήταν του Λαυρεντιάδη. Εγώ ήμουν υπάλληλος και εκτελεστικό όργανο. Ό,τι μου έλεγαν έκανα», φέρεται να είπε.
Σε ερώτηση γιατί όλα αυτά δεν τα είπε νωρίτερα, όταν είχε κληθεί ως ύποπτος στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας , ο κ.Μακρής, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε πώς «ανακαλώ όλα όσα είχα καταθέσει ως γραπτές εξηγήσεις τότε στον εισαγγελέα Δραγάτση. Αυτά μου τα είχαν γράψει οι δικηγόροι του Λαυρεντιάδη».
Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερος με όρους έχει αφεθεί και ο 82χρονος Γιώργος Γιωργάρας, ο οποίος είχε συλληφθεί με ένταλμα της ανακρίτριας και απολογούμενος φέρεται να εμφανίστηκε ως ο άνθρωπος που ήταν «μπροστινός» του Λαυρεντιάδη.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου