Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Ε.Α.Μ. για τη ΛΑΡΚΟ


  
Ε.Α.Μ.
ΛΑΡΥΜΝΑ: 11-03-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ είναι ΥΜΝΟΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !! Ο συμβιβασμένος κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός προβοκατόρικα , με θράσος και συνδικαλιστική αλητεία , προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω από την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις , η Ε.Ε. , τα μονοπωλιακά συμφέροντα , όμως και αυτός έχει  τεράστιο μερίδιο ευθύνης.


Προσπαθούν να μπερδέψουν τους εργάτες
με διάφορα αποπροσανατολιστικά ερωτήματα
 που βάζουν.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΑΜ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ
ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΚΤΟΝΩΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

Από αυτή τη σκοπιά τους απαντάμε στο τελευταίο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπέρασμα με βάση την πείρα τους :

Ρωτάνε τάχα, «ποιοι είναι οι εκπρόσωποι που συμμετέχουν σε μυστικές συναντήσεις», «τι γραμμάτια πληρώνουν», «ποια συμφέροντα εξυπηρετούν», «πού θέλουν να δώσουν τη ΛΑΡΚΟ» , «γιατί επιμένουν στη διχοτόμηση».

Απαντάμε: ΤΡΙΧΕΣ ! - ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ !!

Ξέρουν πολύ καλά και ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ στους εργαζόμενους !!

Αυτοί που πουλάνε τη ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ του κεφαλαίου και είναι σ΄ αυτές τις θέσεις μαζί με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου που σαν παράταξη τους στηρίζετε και τώρα και πριν και στο μέλλον , πουλάνε τον πλούτο του λαού – λιώνουν το λαό για να σώσουν το κεφάλαιο. Η μόνη επιμέρους διαφωνία που έχετε μ΄ αυτούς είναι ο τρόπος που θα  πουληθεί η ΛΑΡΚΟ (ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ) και σε ποιον θα πουληθεί .

Καμιά σημασία δεν έχει για τους εργαζόμενους το πώς τους λένε και ποιας μερίδας του κεφαλαίου συμφέροντα εξυπηρετούν.

Ζητάνε : Από την Κυβέρνηση – τον Πρωθυπουργό , τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δώσουν λύση.

Δεν λένε: Ότι η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ , (που οι ίδιοι στηρίζουν )ο Πρωθυπουργός  μαζί με αυτούς που έχουν διορίσει στο ΤΑΙΠΕΔ - στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα , γιατί είναι το μόνο που έχει διαφορετική πρόταση , σε άλλη λογική και το ξέρουν καλά αυτό. Το κάνουν όμως προβοκατόρικα , γιατί έτσι τους έχουν πει τα κομματικά τους επιτελεία , φοβούμενοι τους εργαζόμενους.

Αφήνουν εσκεμμένα έξω τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , η οποία είναι το πιο αντιδραστικό στήριγμα των μονοπωλίων. Καλλιεργεί σήμερα το μίσος μεταξύ των εργαζομένων , διαχωρίζοντάς τους σε χρώματα και φυλές , η οποία παλεύει για μισθούς των 18Ευρώ.
  
Αναρωτιούνται τάχα : «για ποια ανάπτυξη μιλάει η κυβέρνηση». Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργατών γιατί ξέρουν καλά πως η ανάπτυξη που λέει η κυβέρνηση , είναι ανάπτυξη με μισθούς και συντάξεις πείνας , με πολύ μεγάλη ανεργία. Γνωρίζουν καλά πως η ανάπτυξη που λένε είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και αυτή την πολιτική στηρίζουν.

Βγάζουν την ουρά τους απέξω , λέγοντας πως αν η ΛΑΡΚΟ κλείσει το κόστος θα το χρεωθεί μόνο η πολιτική ηγεσία . Έχουν όμως και αυτοί μεγάλο μερίδιο ευθύνης, γιατί στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει. Γιατί με δικιά τους ευθύνη έχουν αφήσει τους εργαζόμενους στο περιθώριο.
  
Δηλώνουν τάχα πόλεμο. Πόλεμος χωρίς όπλα δεν γίνεται . Αν θέλανε πραγματικά να πολεμήσουν , θα κόβανε τα «πήγαινε – έλα » με αυτούς που σκάβουν το λάκκο των εργατών, θα συσπειρώνανε τους εργάτες, θα ψάχνανε να βρουν συμμάχους μέσα στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν θα παρουσίαζαν συμμάχους βουλευτές και κόμματα που λένε ΝΑΙ στην «ολίγον» ιδιωτικοποίηση. Δεν θα στάζανε δηλητήριο για τους αγώνες.
  
Ούτε μία καταστατική Γενική Συνέλευση ΔΕΝ πραγματοποιούν , ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν το ελάχιστο που χρειάζεται για να γίνει πόλεμος , δηλαδή να είναι ΟΛΟΙ στο ίδιο Σωματείο. Αν θέλανε πόλεμο , δεν θα ζήταγαν 3μηνες εξουσιοδοτήσεις , θα έκαναν τακτικές Γεν. Συνελεύσεις , γιατί πόλεμος  χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων , ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ , ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΧΝΑ!!

Τη ΛΑΡΚΟ την οδηγούν με γρήγορους ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση μέσα από την απαξίωση!!

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους σας πως κυβέρνηση – Ε.Ε. , ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ του ευρωμονόδρομου  όλοι οι καλοπληρωμένοι που έχουν διορίσει ,ανεξάρτητα πώς τους λένε , (ΤΑΚΗΣ-ΦΟΥΛΙΔΗΣ-κλπ.)

Ανεξάρτητα το πώς τους αποκαλούν , (golden boys – Τεχνοκράτες κλπ.) , όλοι αυτοί έχουν ένα και μοναδικό στόχο : Να ιδιωτικοποιήσουν τη ΛΑΡΚΟ- να την δώσουν με σύγχρονους σκλάβους για να εξυπηρετήσουν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Βεβαίως και έχουν μεταξύ τους επιμέρους διαφορές που είναι ανούσιες για τους εργάτες.(κάποιοι λένε να την ιδιωτικοποιήσουν ολόκληρη,  άλλοι λένε να κρατήσει και το δημόσιο, κάποιοι θέλουν να προηγηθεί απαξίωση , άλλοι ζητούν δεσμεύσεις).

Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι που γίνεται στις πλάτες των εργαζομένων.

Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ: Να βάλουμε στο περιθώριο αυτές τις παρατάξεις . Να συσπειρωθούμε στο Σωματείο και με ταξικό μίσος να οργανώσουμε την πάλη εναντίον όλων αυτών που καπηλεύονται τον κόπο μας.

Να οργανώσουμε την πάλη ώστε να τους χαλάσουμε τα σημερινά τους σχέδια. Να συμμαχήσουμε με τον υπόλοιπο κλάδο , με άλλους κλάδους , με τους αγρότες , τους μικροΕΒΕ , τους νέους και τις γυναίκες , για να ανατρέψουμε αυτή την εξουσία που μόνο βάσανα μας γεμίζει . Να ανατρέψουμε την εξουσία των μονοπωλίων και να επιβάλουμε την λαϊκή εξουσία – οικονομία. Μόνο μέσα από αυτό τον δρόμο μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ , την ευημερία των εργατών που εργάζονται σ΄ αυτή , την ευημερία όλων των λαϊκών στρωμάτων της χώρας. Αυτή την πολιτική δεν μπορεί να την διαχειριστεί καμία κυβέρνηση υπέρ του λαού. Μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής θα υπάρξει φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.
   

Από αυτή τη σκοπιά στο Δ.Σ. που θα γίνει αύριο 12-03-2013 , το ΕΑΜ βάζει θέμα Γενικής Συνέλευσης για οργάνωση της πάλης.
Η πρόταση που βάζουμε για τη Γενική Συνέλευση είναι συγκεκριμένη:

1.   Ορισμός καταστατικής Γ.Σ. ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να είναι μέλη στο σωματείο.

2.  Πρωτοβουλία συσκέψεων με τον κλάδο και τις εταιρίες που πάνε για ιδιωτικοποίηση , ώστε να συντονιστεί ο αγώνας μαζί τους .

3.   Κλιμακωτές μορφές κινητοποιήσεων.

4.   Πλαίσιο πάλης που θα διεκδικεί για όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ.
  
   

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΛΑΡΚΟ 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Ε.Α.Μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου