Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Να πάθουν ό,τι και στην Τσαρίτσανη...


“Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο. Δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ.”

Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και η αστική τάξη ζορίζεται, τόσο και η Χρυσή Αυγή θα αποκαλύπτεται. Κι αυτό, επειδή οι αστοί την προορίζουν να βγάλει πέρα τη βρώμικη δουλειά στην παρούσα φάση. Όσο κι αν προσπαθεί να παραστήσει την αντισυστημική, οι πράξεις της και οι διακηρύξεις της την ξεγυμνώνουν.

Είναι οι ρατσιστικές, εγκληματικές επιθέσεις της ενάντια στους εξ ανάγκης μετανάστες, κρύβουν ότι η Ε.Ε. και οι ντόπιες κυβερνήσεις τούς στιβάζουν στη χώρα μας, μετατρέποντάς την σε “αποθήκη ψυχών” με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις.

Είναι η διάσπαση και ο υπονομευτικός διαχωρισμός των συμφερόντων των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού σε Έλληνες και ξένους. Θυμίζουμε πως Έλληνας ήταν ο Μποδοσάκης (ναι, της ΛΑΡΚΟ αργότερα), αλλά θησαύρισε πουλώντας πυρομαχικά στον Κεμάλ για να σκοτώνει Έλληνες στρατιώτες στη Μικρασία. Έλληνας ήταν ο “εθνικός ευεργέτης” Τοσίτσας, αλλά ήταν και ο προμηθευτής του Ιμπραήμ κατά την Επανάσταση του 1821. Έλληνες ήταν οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς. Έλληνας ήταν και ο επικεφαλής του τάγματος των Ταγματασφαλιτών που έγραψε στην αναφορά του: “...απώλειες εκ των ημετέρων δυνάμεων εις Γερμανός”.    


Είναι οι έξαλλες επιθέσεις της στο ταξικό κίνημα και στο ΚΚΕ, σε όποιον αμφισβητεί την  άρχουσα τάξη και αγωνίζεται για τα δίκια του και την ανατροπή της εξουσίας της. Βγαλμένες μάλιστα από τα εμφυλιοπολεμικά εγχειρίδια, τη χουντική Ε.Η.Δ., τις χοντροκομμένες αντικομμουνιστικές επεξεργασίες των Ναζί και της CIA. Ιδανικό της  η επιγραφή στην είσοδο του Νταχάου: “Arbeit macht frei”, (« Η εργασία ελευθερώνει»).   

Είναι η προχθεσινή ανακοίνωσή της για τα χαράτσια, τα χρέη, τους φόρους και τα τέλη, που επιβλήθηκαν στο λαό εντελώς άδικα. Προτείνει εξαθλίωση, αλλά σε πολλές μικρές δόσεις.  Και από την άλλη διεκδικεί στη Βουλή μείωση της φορολογίας για τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσει ο λαός τα χαράτσια, για να υπάρχουν χρήματα για το κεφάλαιο.

Τέλος είναι η ανακοίνωσή της για τη ΛΑΡΚΟ. Πέρα από την αντικομμουνιστική χολή της,  αντιπροτείνει την εθνικοποίηση, αφήνοντας επίτηδες θολό το τοπίο για το ποιος θα εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο και θα κερδοφορεί από την εργασία των “Ελλήνων εργαζομένων”. Άλλωστε είναι γνωστή η αποκάλυψη του φιλοεργοδοτικού ρόλου τους στην Εύβοια, όπου οι ταξικές δυνάμεις ξεμπρόστιασαν τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χρυσής Αυγής με 18 ευρώ μεροκάματο αποκλειστικά για Έλληνες εργάτες.

Α! Όλα κι όλα! Είναι ...πατριώτες!   Ενδιαφέρονται και εγγυώνται τα “ιερά και τα όσια” του καπιταλιστικού συστήματος: Πάμφθηνη εργατική δύναμη και ανεμπόδιστη κλοπή της υπεραξίας των Ελλήνων εργατών!

Δεν είναι, λοιπόν, το μέλλον, όπως προπαγανδίζουν. Είναι η σκουριά και η άμμος που, μάταια, επιχειρεί να εμποδίσει τον τροχό της κοινωνικής εξέλιξης να γυρίσει προς τα εμπρός.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυρίστε τους την πλάτη. Απομονώστε τους. Ούτε στους τόπους δουλειάς, ούτε στα συνδικάτα, ούτε στις γειτονιές έχει θέση ο φασισμός.

Παντού πρέπει να παθαίνει αυτό που έπαθε στην Τσαρίτσανη της Λάρισας. Να εκδιώκεται κακήν κακώς. 


                                         13/3/2013    

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΑΨΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΑΠΑΛΜ. ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήτες χρυσαυγήτες δεν είστε σε θεση να απειλείτε, είστε η ντροπή και ο εφιάλτης του Ελληνισμού. Λειτουργείτε σαν αγέλη γιατί είστε αγέλη.Δεν σας φοβούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου