Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων για την κατάργηση των ιατρείων του ΙΚΑ


Οι άγριες περικοπές στο χώρο της Υγείας συνεχίζονται. Ανεστάλη η λειτουργεία των Περιφερειακών Ιατρείων του ΙΚΑ στη Ν. Μαγνησία και στο Παγκράτι της Λαμίας. Και τώρα εκατοντάδες ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να μετακινούνται -αν μπορούν- στο κέντρο με ό,τι αυτό σημαίνει.

Να τα αποτελέσματα των πρόσφατων πανηγυρισμών του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και της τρικομματικής κυβέρνησης για την αποτελεσματική “εξοικονόμηση” δαπανών στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και σε όλες τις κοινωνικές δαπάνες. 
  
Η κλιμάκωση αυτής της πολιτικής φέρνει εξολόθρευση στοιχειωδών δικαιωμάτων. Εγγυάται τον “αργό θάνατο” των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, εφ όσον οι ίδιοι το επιτρέψουν.
  
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαμιέων δεν “απορεί και εξίσταται” από τις επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Την έχει αντίπαλο. Έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις αιτίες της, για τις επιπτώσεις της και για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
  
Δε συμφωνούμε με τίποτα να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις του το αστικό κράτος και να  αναλάβει ο δήμος μας τη συνέχιση και τη λειτουργία των εν λόγω ιατρείων. Αντίθετα, η ηγεσία του θα έπρεπε να ξεσηκώσει το λαό και να διεκδικήσει τα αυτονόητα.
   
Όμως η συμφωνία τής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με όσα συμβαίνουν και η καλλικρατική λογική της δεν πρόκειται ποτέ να τη φέρουν σε σύγκρουση με τα “ιερά και τα όσια” του συστήματος που υπερασπίζεται και διαχειρίζεται.   
   
Η Λ. Σ. του Δήμου Λαμιέων απευθύνεται στους δημότες και καλεί:

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Σωματεία Συνταξιούχων και Λαϊκές Επιτροπές της Λαμίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ,   τη Δευτέρα 4/3,    10.00πμ.

·        Για να μην κλείσουν τα Ιατρεία Ν. Μαγνησίας και Παγκρατίου.
·        Για να απαιτήσουμε καθολική, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.



Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Κώστας Μπασδέκης
Κατερίνα Ντίνου – Τσέλιου 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου