Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή Ε.Μακρή-Θεοδώρου προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τις ελλείψεις στην Αστυνομική Δ/νση Φθιώτιδας

Επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κο Δένδια απέστειλε η βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου με σκοπό να τον ενημερώσει για τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και υπηρεσιακών οχημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. 
      
Περιγράφοντας το πρόβλημα, το οποίο βεβαίως υφίσταται στις περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, η κα Μακρή ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ήμισυ σχεδόν των λειτουργικών οχημάτων της Α.Δ.Φθιώτιδας  βρίσκονται ακινητοποιημένα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω απλών βλαβών.
         
Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, αναλυτική παρουσίαση της οποίας η κα Μακρή έστειλε επίσης στον κο Δένδια, από τo σύνολο των οχημάτων  που έχει στην κατοχή της η Α.Δ. Φθ/δας τα μισά περίπου βρίσκονται σε λειτουργία, ορισμένα παραμένουν σε ακινησία, ενώ κάποια βρίσκονται στην Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών, χαρακτηριζόμενη ως ασύμφορη η επιδιόρθωση και επαναλειτουργία τους. Δεδομένου ότι η Αστυνομική Διεύθυνση δεν διαθέτει τα δικά της οικονομικά μέσα για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών, εξήγησε πως η λειτουργία της εξαρτάται άμεσα από την ετήσια κρατική επιχορήγηση καθώς και από ευρωπαϊκά προγράμματα, όταν υπάρχουν διαθέσιμα.
        
Ως προς αυτή την κατεύθυνση, η βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο της κατανομής νέων οχημάτων και τη δυνατότητα επιχορήγησης ενός ποσού για την κάλυψη έστω ενός μέρους του κόστους επιδιόρθωσης των βλαβών των οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, προκειμένου να επανατεθούν σε λειτουργία τα παροπλισμένα αυτοκίνητά της και να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο της.
        
Αντιλαμβανόμενη, ωστόσο, την δυσχερή οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, η βουλευτής Φθιώτιδας ζήτησε να βρεθούν λύσεις  στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που παρεμποδίζει την αποδοτικότητα της Διεύθυνσης, καθιστώντας πολύ δύσκολη την ομαλή λειτουργία της και την υπηρεσιακή της ετοιμότητα. 

Θίγοντας το μείζον θέμα της προστασίας των πολιτών και της καλλιέργειας του αισθήματος ασφάλειάς τους, δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για την ανάγκη ενίσχυσής τους με κάθε δυνατό τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου