Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στην συνάντηση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής με την αντιπροσωπεία της FEMM Committee η Ε.Μακρή-Θεοδώρου

Στη συνάντηση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής με την Αντιπροσωπεία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(FEMM Committee) συμμετείχε η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου
 

Η εν λόγω συνάντηση, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης εργασίας της Αντιπροσωπείας στην Αθήνα(29-31 Οκτωβρίου 2013), ενόψει της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η βουλευτής ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καλωσόρισε μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Mikael Gustafsson καθώς και τα μέλη, κ.κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (PPE), Αντιγόνη Παπαδοπούλου (S&D), Angelika Werthmann (ALDE) και Marije Cornelissen (Verts/ALE).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι πολιτικές και οι στόχοι της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020, ενώ συζητήθηκαν οι δράσεις προώθησης της Ισότητας των Φύλων κατά την Ελληνική Προεδρία, οι οποίες επικεντρώνονται στο θέμα «Γυναίκες και Οικονομία». 
 
Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Μακρή συγκεκριμένη αναφορά έγινε επίσης και στο πλαίσιο δράσεων, το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών, με έμφαση στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και τη μέριμνα για τη διαμόρφωση πολιτικών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 
 
Μεταξύ άλλων, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από επιμέρους θέματα, όπως η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, οι ποσοστώσεις γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, η βία κατά των γυναικών και τα φαινόμενα εμπορίας τους, αλλά και γύρω από το σημαντικό θέμα της υγείας των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου