Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα της Βουλευτού Ν,Φθιώτιδας της ΝΔ Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για την Ημέρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Η 68η επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελεί μια αφορμή υπενθύμισης σε όλους μας του στόχου της δημιουργίας του. Η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των κρατών και της παγκόσμιας ειρήνης, επιβεβαιώνουν τις μεγάλες ελπίδες που γεννήθηκαν το 1945  στο επιστέγασμα της αντιφασιστικής νίκης των λαών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
         
Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, διακρίνουμε ξεκάθαρα πως οι απειλές του 21ου αιώνα μας αφορούν όλους. Τα φαινόμενα της φτώχειας και της πείνας στον κόσμο, η μετάδοση των ασθενειών,  ο ρατσισμός, η βία, η μάστιγα της τρομοκρατίας, η κλιματική αλλαγή και η οικολογική καταστροφή δεν γνωρίζουν σύνορα.
       
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού του Ο.Η.Ε. πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον παγκόσμιο ρόλο του, αφού ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των μικρότερων χωρών, όπως η χώρα μας, η προάσπιση των συμφερόντων τους μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω του διεθνούς δικαίου και της εφαρμογής των αποφάσεών του και όχι υπονομευόμενη από πολιτικές ισχύος μεγάλων δυνάμεων.
          
Ευχή όλων θα παραμένει πάντα η τήρηση των όρκων πίστης «στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την αξία του ανθρώπου, στα δικαιώματα ανδρών και γυναικών και μεγάλων και μικρών εθνών».  (Προοίμιο του Χάρτη του ΟΗΕ)                        








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου