Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ν.Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα για την ημέρα εορτασμού της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Η 24η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα επετειακού εορτασμού της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Ενός οργανισμού που με την ίδρυσή του σφράγισε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου  και σηματοδότησε την αφετηρία μιας προσπάθειας 51 χωρών για την εδραίωση και τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Σήμερα, ο ΟΗΕ αριθμεί 193 κράτη-μέλη. Διατηρεί σημαντικές ειρηνευτικές δυνάμεις σε περιοχές που μαστίζονται από πολεμικές συρράξεις, αλλά και ανθρωπιστικές κρίσεις, ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού, αρκετά προβλήματα της διεθνούς κοινότητας παραμένουν άλυτα, ενώ σε καθημερινή βάση υπογραμμίζεται η ανάγκη ενδυνάμωσης του ρόλου του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση μιας σειράς νέων προκλήσεων. 

Έτσι, οι παρατεταμένες ένοπλες και καταστροφικές για τον άμαχο πληθυσμό εξελίξεις, καθιστούν απαραίτητη την εδραίωση μιας παγκόσμιας αντίληψης.

Τα κράτη, ανά την υδρόγειο, είναι υποχρεωμένα να συνεισφέρουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του ΟΗΕ.


Αναβάθμιση, μέσα από τον συμβιβασμό και τον αλληλοσεβασμό των διαφωνούντων πλευρών, που θα συμβάλει, τελικά, στην ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου