Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση ΥπΑΑΤ στην Ε.Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με το Πρόγραμμα Ελέγχου και Εκρίζωσης του μελιταίου πυρετού

Απάντηση απέστειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Βουλευτή Φθιώτιδας κα.Ελένη Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με την ερώτηση (με αρ.πρωτ.1070/29-8-2013) που είχε καταθέσει στη Βουλή αναφορικά με το πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης του μελιταίου πυρετού. 
 
Το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνει την βουλευτή Φθιώτιδας πως το πρόγραμμα μπορούν να συνδράμουν οι κτηνίατροι κτηνοτροφικών και αγροτικών συνεταιρισμών καθώς και οι ιδιώτες κτηνίατροι, έχοντας τη δυνατότητα οργάνωσης του εμβολιασμού και της αιμοληψίας στις κτηνοτροφικές μονάδες, χωρίς να επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες αυτών με την ελάχιστη δαπάνη για την αμοιβή τους (εναλλακτικά βεβαίως και σε περίπτωση αδυναμίας της Τοπικής Κτηνιατρικής Αρχής να εφαρμόσει το πρόγραμμα). 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Π.Ε. Φθιώτιδας, έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή (9) ιδιώτες κτηνίατροι, ενώ στο ΔΑΟΚ-Τμήμα Κτηνιατρικής για το νομό έχουν κατανεμηθεί (4) άτομα [2 κτηνίατροι, 1 τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής και 1 εργάτης] με σύμβαση εργασίας μέχρι τέλος του χρόνου. 
 
Επιπλέον, το αρμόδιο υπουργείο απαντώντας στην κα Μακρή και για το ενδεχόμενο συνέχισης του προγράμματος μετά τη λήξη της συγκεκριμένης σύμβασης, την ενημέρωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα προώθησης του αιτήματος προς την αρμόδια επιτροπή για την έγκριση της διαδικασίας πρόσληψης 125 ατόμων [55 κτηνιάτρων, 35 τεχνολόγων Ζωικής Παραγωγής και 35 εργατών] με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου(8 μήνες). 

Η απάντηση του υπουργείου έχει ως εξής:

‘Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση-που κατέθεσε η Βουλευτής κα Ε. Μακρή - Θεοδώρου, σας πληροφορούμε τα εξής:

Για την ομαλή εφαρμογή του Προγράμματος Ελέγχου και Εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέβη στην έκδοση της υπ' αριθμ. 4888/13087331-12-2012 ΥΑ (ΦΕΚ 3545/τ. Β ). Σύμφωνα με το άρθρο 3 της εν λόγω ΥΑ, προβλέπεται ότι το πρόγραμμα μπορούν να συνδράμουν οι κτηνίατροι κτηνοτροφικών και αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και οι ιδιώτες κτηνίατροι, οι οποίοι δύνανται να οργανώνουν εναλλακτικά και στην περίπτωση αδυναμίας από την Τοπική Κτηνιατρική Αρχή, τον εμβολιασμό και την αιμοληψία στις εκμεταλλεύσεις των κτηνοτρόφων-μελών τους ή των πελατών τους, χωρίς να επιβαρύνονται από καμία δαπάνη για την αμοιβή του ιδιώτη κτηνίατρου.

Η προαναφερόμενη πρόβλεψη έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Προγράμματος Ελέγχου και Εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων.

Στην ΠΕ Φθιώτιδας έχουν, μέχρι στιγμής, δηλώσει συμμετοχή 9 ιδιώτες κτηνίατροι για τον εμβολιασμό και την αιμοληψία των αιγοπροβάτων και αγελαίων βοοειδών, οι 3 εκ των οποίων εργάζονται με ανάθεση έργου από την ίδια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, έχουν εκδοθεί τρεις εγκύκλιοι, σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορεί να γίνει παραλαβή γάλακτος από τα τυροκομεία, εάν αυτό δεν προέρχεται από εκτροφές, στις οποίες έχει εφαρμοσθεί ίο Πρόγραμμα Ελέγχου και Εκρίζωσης της βρουκέλλωσης αιγοπροβάτων.

Πλέον των ανωτέρω, σημειώνεται ότι με την αριθμ. 420/16313/07-02-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΥΥΒ-ΗΦ2) απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, κατανεμήθηκαν εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα, (65 Κτηνίατροι, 30 Τεχνολόγοι Ζωικής Παραγωγής και 30 Εργάτες), σε πενήντα τέσσερις (54) Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της Χώρας - Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), προκειμένου να απασχοληθούν στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης του Ζωικού Κεφαλαίου της Χώρας.

Στην ΠΕ Φθιώτιδας- ΔΑΟΚ-Τμήμα Κτηνιατρικής κατανεμήθηκαν τέσσερα (4) άτομα (2 Κτηνίατροι, 1 Τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής και 1 Εργάτης), τα οποία, με την αριθμ. 30184/794/02-04-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΑΚ7ΛΗ-ΩΣΗ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας, προσλήφθηκαν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα από 03- 04-2013 μέχρι 02-12-2013.

Μετά την υπογραφή της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΑΔΑ: ΒΛ94Β-ΔΘΡ) σχεπκά με τον προσδιορισμό εποχιακών αναγκών και καθορισμού αριθμού προσωπικού που θα απασχοληθεί στο Πρόγραμμα Ελέγχου και Εκρίζωσης του μελιταίου πυρετού έτους 2013, εξετάζεται η δυνατότητα προώθησης αιτήματος προς την αρμόδια Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 για την έγκριση της κίνησης των διαδικασιών πρόσληψης εκατόν είκοσι πέντε (125) ατόμων [55 Κτηνιάτρων, 35 Τεχνολόγων Ζωικής Παραγωγής και 35 Εργατών] που θα απασχοληθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Ελέγχου και Εκρίζωσης του μελιταίου πυρετού συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Κτηνιατρικού Ταμείου της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή, η οποία είναι υπεύθυνη για την έγκριση, εφαρμογή και χρηματοδότηση του εν λόγω του προγράμματος.’
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου