Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

18 Οκτώβρη 1944. Ημέρα απελευθέρωσης της Λαμίας από τη ναζιστική κατοχή.

18 Οκτώβρη 2013. Ημέρα τιμής και μνήμης σε όλους τους Αντιστασιακούς, σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Η Δημοτική μας κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», καλεί όλους τους Δημότες σε μια λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πόλης, στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην Πλατεία Λαού, τη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.  
  
Η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν πρόκειται να συμμετέχει στον επίσημο εορτασμό της επετείου, στο πρόγραμμα του οποίου συμπεριλαμβάνονται δοξολογίες και λιτάνευση των εικόνων.

Η έμφαση που δίνεται από τη Δημοτική Αρχή της πόλης στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου όχι μόνο υποβαθμίζει την προσφορά των μαχητών του ΕΛΑΣ και του πρωτοκαπετάνιου του Άρη Βελουχιώτη στην απελευθέρωση της Λαμίας, αλλά επιπλέον στηρίζει τη συστηματική προσπάθεια της ηγεσίας της Εκκλησίας και του πολιτικού κατεστημένου να εμφανίσει στη συνείδηση του κόσμου την απελευθέρωση, ως αποτέλεσμα Θείας Παρέμβασης καταλυτικής για την αποχώρηση των Γερμανών Ναζί.

Η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης δεν σώζει τα προσχήματα !!!

Για εμάς, η ημέρα αυτή, έχει ξεχωριστή σημασία και νόημα. Ιδιαίτερα φέτος που το φρικτό πρόσωπο του Φασισμού και του Νεοναζισμού προβάλλει ολοζώντανο μπροστά μας. Λούφαζε κρυμμένο εδώ και χρόνια μέσα στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή. Έβρισκε τροφή μέσα από τη συντήρηση, τα ρατσιστικά κλισέ και τους εθνικιστικούς μύθους.

Η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι ο φασισμός εμφανίζεται και εξαπλώνετε σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Αυτό παρατηρούμε και σήμερα. Η βαθειά οικονομική κρίση, ύφεση και εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών επέτρεψαν στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, «το σιδερένιο χέρι» του συστήματος να εκφοβίζει, να μαχαιρώνει και να σκοτώνει.

Δυστυχώς και στο Δήμο μας, η δημοτική αρχή, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να δεσμευτεί για τη μη συμμετοχή εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις και συνεδριάσεις του Δήμου.

Η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», καλεί όλους τους δημότες στην εκδήλωση μπροστά στο άγαλμα του Άρη, γιατί πιστεύει πως ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό είναι και αγώνας για τη δημοκρατία, τη κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου