Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠ/ΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συνάδελφoι -  συναδέλφισσες

Δεν έχουν ιερό και όσιο οι πολυεθνικές επιχειρήσεις . Άνοιξαν μαγαζί μέρα που γιορτάζεται η απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς κατακτητές.  Μέρα που αποτίναξε από την πόλη την  φασιστική λαίλαπα ο Λαός της Λαμίας. Άνοιξαν μέρα αργίας για την πόλη.

Κάθε χρόνο 18 Οκτώμβρη εδώ και δεκαετίες τα καταστήματα και οι υπηρεσίες στην πόλη της Λαμίας έχουν αργία. Φέτος η LIDL άνοιξε ένα κατάστημα της.  Φαίνετε για μία ακόμα φόρα ότι η κατάργηση του ωραρίου είναι κατεύθυνση των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων. Θέλουν να αλώσουν την αγορά για να μαζέψουν τον πλούτο  σε ακόμα λιγότερα χέρια. Για να γίνει αυτό θέλουν εργαζόμενους  χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς ρεπό και αργίες. Θέλουν να ξεπαστρέψουν  τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις  και με τη διεύρυνση του ωραρίου.

Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων και των υπηρεσιών είναι υπεραρκετό για το καταναλωτικό κοινό και τους εργαζόμενους. Κάθε προσπάθειά διεύρυνσης του ωραρίου εξυπηρετεί τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους.  Καλούμε τους εργαζόμενους ,τους καταναλωτές της πόλης να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την απαράδεκτη στάση της πολυεθνικής LIDL με το άνοιγμα καταστήματος της  τη μέρα που γιορτάζει η πόλη μας.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί με την συμμετοχή στην απεργία της 6 Νοέμβρη όλων των εργαζομένων και την συσπείρωση στο σωματείο.

                     Κανείς μόνος του στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου