Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Ευρωπαϊκή Μνήμη»

Οι δάσκαλοι αρνούνται να διδάσκουν τα ψέματα της Ε.Ε.


   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Είναι γνωστό ότι η «θεωρία των δύο άκρων» έχει γίνει επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι την επικαλούνται «παίρνουν γραμμή» κατευθείαν από τις Βρυξέλες. Δηλαδή από το στρατηγείο του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Επίσης, όσοι λένε ότι διαφωνούν μ’ αυτήν, αλλά συνεχίζουν να έχουν κορώνα στο κεφάλι τους την Ε.Ε., δεν έχουν λιγότερες ευθύνες.

Η Σαββατιάτικη αποκάλυψη  της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» ήταν μία ακόμα επιβεβαίωση: 
Η Ε.Ε., στα πλαίσια της επίσημης προσπάθειας που κάνει για το ξαναγράψιμο της ιστορίας, αποφάσισε να διαθέσει χρήμα με ουρά, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιό της, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες.   
Το σχετικό πρόγραμμα διακινείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς και διαφημίζεται σαν «Ευρωπαϊκή Μνήμη». Σε αυτό αναφέρεται:
«Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)». Απευθύνεται σε δήμους, πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Για την προπαγάνδα τους, λεφτά υπάρχουν. Για τα σχολεία όχι!
Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια της άρχουσας τάξης, η οποία δείχνει πού στοχεύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Μια επιχείρηση που χτυπά την ιστορική μνήμη ακριβώς για να ακρωτηριάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ε.Ε. σήμερα και αύριο. Να αμβλύνει τον όποιο ριζοσπαστισμό αναπτύχθηκε και θα αναπτυχθεί παραπέρα, καθώς αυξάνεται η εκμετάλλευση. Μια ύβρις απέναντι και στις στρατιές των νεκρών που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, αγωνιζόμενοι ενάντια στις ορδές του ναζισμού και φασισμού, και που ανάμεσά τους αρκετά εκατομμύρια ήταν κομμουνιστές.
Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Φθιώτιδας καλεί τους εκπ/κούς να μη συμφωνήσουν και να μην πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα διαστρέβλωσης της ιστορίας. Την επιδιώκουν οι καπιταλιστές εκμεταλλευτές για να χτυπήσουν και να καταστήσουν την εργατική τάξη και τους συμμάχους της ακίνδυνους για τα κέρδη και την εξουσία τους. Η 28η Οκτωβρίου είναι ευκαιρία να μιλήσουμε στους μαθητές μας με τη γλώσσα της αλήθειας.  

Ζήτω η πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό! Ζήτω η σύγχρονη πάλη των λαών ενάντια στον καπιταλισμό ο οποίος γεννά το φασισμό!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ».
Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, 
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

 
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.

Λαμία        21 Οκτώβρη  2013


2 σχόλια:

  1. ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ = ΦΑΣΙΣΜΟΣ = ΝΑΖΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα) αιματοκύλισαν τη σύγχρονη Ευρώπη. Εκατομμύρια άνθρωποι εκδιώχθηκαν και εξοντώθηκαν. Γιατί πρέπει να αποκρύψουμε την Ιστορία; Μέχρι πότε θα τελούν υπό "προστασία" απάνθρωπες και εγκληματικές ιδεολογίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου