Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή του ΦΔΕΔ Παρνασσού στην Ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη των ορεινών μονοπατιών σε Προστατευόμενες Περιοχές – MEDIMONT, ανάμεσα στην ιστορία και τη βιοποικιλότητα

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετείχε στην διοργάνωση της Ημερίδας Ιταλο-Ελληνική συνάντηση «Ανάπτυξη των ορεινών μονοπατιών σε Προστατευόμενες Περιοχές – MEDIMONT, ανάμεσα στην ιστορία και τη βιοποικιλότητα»», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στο Κτήμα Κλέτσα στη Γραβιά. 
 
Στη συνάντηση αυτή η Πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού, Θέκλα Κ. Τσιτσώνη Καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, ανέπτυξε το θέμα «Η σημασία της ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού, όπως η ανάδειξη διεθνών ή εθνικών μονοπατιών στην Προστατευόμενη Περιοχή του Παρνασσού» και το στέλεχος του Φορέα Θεοδώρα Λαναρά, Δασολόγος, MSc, το θέμα «Προτεινόμενα ορεινά μονοπάτια στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Εθνικού Δρυμού Παρνασσού»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος MEDIMONT PARKS, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προβολή μονοπατιών σε προστατευόμενες περιοχές της Μεσογείου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιταλίας (Club Alpino Italiano) επέλεξε και τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού να συμπεριληφθεί στο επόμενο ενημερωτικό έντυπο με δύο διαδρομές (μονοπάτια) φυσιολατρικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια του Προγράμματος.

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού μαζί με τον κ. Αριστείδη Μερτζάνη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Τμήματος Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπους του Ορειβατικού Συλλόγου Ιταλίας (C.A.I.) περπάτησαν σε δύο μονοπάτια του Παρνασσού, τα οποία και πρότειναν να συμπεριληφθούν στο έντυπο. 
 
Το ένα μονοπάτι ακολουθεί τη διαδρομή Άνω Τιθορέα – Φαράγγι Καχάλα – Σπήλαιο Οδυσσέα Ανδρούτσου και το άλλο τη διαδρομή Αχλαδόκαμπος – Κωρύκειο Άνδρο – Παλαιοπαναγιά – Κρόκι.










Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού 

Η Πρόεδρος 





Θέκλα Κ. Τσιτσώνη 

Καθηγήτρια Σχολής Δασολογίας 

& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου