Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κάλεσμα στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΜΕΤΑ Φθιωτιδας στο Εργατικό Κέντρο (Τετάρτη, 22 Απρ.)



Την Τετάρτη 22 Απρίλη 2015 στις 18.30μ.μ., στην μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, θα πραγματοποιήσουμε ευρύτερη συγκέντρωση του ΜΕΤΑ.  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους να συμμετέχουν στην παρουσίαση και να πάρουν μέρος στον ανοιχτό διάλογο, που θ’ ακολουθήσει.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Γραμματέα της Ε.Ε.του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαριση, ενω σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν και οι Θάνος Βασιλόπουλος μέλος της Ε.Ε του ΜΕΤΑ και της Ε.Ε.της ΓΣΕΕ και Στάθης Τραχαναντζης μέλος του Γ.Σ.του ΜΕΤΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ.
Εργαζόμενοι, ες


         Μετά τις εκλογές στις 25 Γενάρη 2015 μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, που βασική επιδίωξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί η επαναφορά μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών και συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων που ανατράπηκαν στη μνημονιακή περίοδο.

         Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ιστορική τομή για τη χώρα μας και την Αριστερά και η ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων ήταν το επιστέγασμα της αντίστασης και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
   
     Η υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων κι εξαγγελιών θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων για να συνεχίσουν να παλεύουν για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και θα ανατροφοδοτήσει ξανά τις αξίες της αλληλεγγύης και του αγώνα, ενάντια στην ιδιώτευση, την αποστράτευση και την ηττοπάθεια για να διεκδικήσουν πιο βαθιές αλλαγές και ανατροπές, υπέρ των δυνάμεων της εργασίας.

         Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη άμεσης υλοποίησης αυτών των δεσμεύσεων, τις θεωρούμε ως το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει στην αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας, που θα οδηγεί όχι στην επιστροφή στην προ μνημονίου εποχή, αλλά στην αρχή μιας νέας πορείας που θα οδηγεί σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

         Το ΜΕΤΑ λειτουργώντας μέσα από τις γραμμές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια υπαναχώρησης η σε ενέργειες και μέτρα που θα έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις και τις θέσεις του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ θα στηρίξει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είναι σε όφελος των εργαζομένων, του λαού και της χώρας.

         Στην υπόθεση της ανατροπής των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών και στο άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές και ανατροπές σε βάρος των δυνάμεων του κεφαλαίου και σε όφελος των εργαζομένων, απαιτείται η σταθερή πολιτική βούληση, η ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων και η ανάπτυξη μαζικών-ταξικών και λαϊκών αγώνων από ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που πρώτο μέλημα του θα είναι η υπεράσπιση των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων και της κοινωνίας.         

        Σήμερα επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη ανασυγκρότησης του σ.κ., η επαναθεμελίωση του ρόλου και των αξιών του, έτσι ώστε να σταθεί με όρους νίκης απέναντι στο κεφάλαιο, που επιδιώκει λυσσαλέα την καταστροφή του.

Στρατηγική επιδίωξη του συστήματος είναι να υπονομεύσει και να διαλύσει τα συλλογικά μας εργαλεία, τα συνδικάτα, την ίδια την αξία της συλλογικής δράσης.

           Η τακτική του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού, που άσκησαν με θρησκευτική ευλάβεια η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ, τα προηγούμενα χρόνια, ο συντεχνιακός προσανατολισμός, καθώς και ο γραφειοκρατικός τρόπος λειτουργίας που εφάρμοσαν στα συνδικάτα , έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την διάσπαση και τον παροπλισμό τους, ενώ προκάλεσαν την  αδυναμία οργάνωσης μαζικών δυναμικών κινητοποιήσεων, που θα εμπόδιζαν η θα απέτρεπαν την επιβολή των μνημονίων. Έτσι συνέβαλαν στην απαξίωση του σ.κ. από τους εργαζόμενους, υπηρετώντας τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, οδηγώντας το εργατικό κίνημα σε ήττα.
     
          Είναι καιρός σήμερα ν’ αλλάξουμε σελίδα και να κάνουμε παρελθόν, συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες, προσδεμένες στο άρμα του καπιταλισμού και να ενισχύσουμε τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ, που με συνέπεια αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στα συνδικάτα με στόχο, τον ταξικό προσανατολισμό και την αποτελεσματικότητα τους.

Εργαζόμενοι-ες, Άνεργοι-ες, Συνταξιούχοι-ες, Νέοι και Νέες

            Σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει βιώσει η εργατική τάξη της χώρας μας, μαζί  και το σ.κ., δεν υπάρχει χρόνος γι’ ανέξοδες διαπιστώσεις.

            Μπροστά μας ανοίγονται δυο δρόμοι. Ο ένας αυτός του παρατηρητή και απλού σχολιαστή αυτών που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στην καταστροφή.

            Υπάρχει κι ο δρόμος της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Είναι το μονοπάτι που αν και όχι χωρίς δυσκολίες, μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια μακριά από τις τρόικες. Είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη στο ξέφωτο της αξιοπρέπειας και το σ.κ. σε μια αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του.

            Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας δεν παραιτούμαστε, δεν εγκλωβιζόμαστε στην θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης.

            Αντίθετα:    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ     ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ     ΝΙΚΑΜΕ

Σας καλούμε σε ανοιχτό διάλογο στην παρουσίαση των θέσεων του ΜΕΤΑ, για το ρόλο του σ.κ. στις νέες συνθήκες που διανύουμε.                                                                                                                                                                                    
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ 2015  ΣΤΙΣ 18.30μ.μ.


                                 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου