Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Συνάντηση εργασίας πέντε Δημάρχων για το ενδιάμεσο σχέδιο μεταφοράς και διαχείρισης απορριμμάτων

 
Συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους οι δήμοι των οποίων με βάση την ΚΥΑ του Δεκεμβρίου μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στο ΧΥΤΑ Λαμίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου 2015 στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη. 

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Δήμαρχοι Αγράφων Θεόδωρος Μπάμπαλης, Αμφίκλειας- Ελάτειας Γιώργος Γώγος, Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου Γιάννης Συκιώτης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. 
  


Συζητήθηκε το ενδιάμεσο σχέδιο για την μεταφορά και την διαχείριση των απορριμμάτων προτού εκτελεστούν και αρχίσουν να λειτουργούν τα νέα έργα που περιλαμβάνονται στον υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων). 

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης των Απορριμμάτων, τον κ. Καπετάνιο και προγραμμάτισε να συναντηθεί μαζί του την Τετάρτη 15 Απριλίου. 


«Στη συνάντηση αυτή που αποτελεί τη συνέχεια προηγούμενων επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα ζητήσουμε την άμεση χρηματοδότηση από την απευθείας γραμμή που υπάρχει προκειμένου να γίνουν όλα τα έργα που απαιτούνται στο ΧΥΤΑ Λαμίας ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί τα μεταφερόμενα απορρίμματα των άλλων Δήμων αλλά και από το δικό μας Δήμο. Το ενδιάμεσο σχέδιο για την μεταφορά και την διαχείριση των απορριμμάτων για το οποίο υπάρχει πλήρης ταύτιση όλων των Δημάρχων περιλαμβάνει έργα που πρέπει να γίνουν στο ΧΥΤΑ Λαμίας ώστε τα τρία επόμενα χρόνια που προβλέπονται από τις νέες υπουργικές αποφάσεις τα απορρίμματα να μεταφέρονται και να διαχειρίζονται με απόλυτη ασφάλεια και για το περιβάλλον, για τη δημόσια υγεία αλλά και για τους κατοίκους.»

1 σχόλιο:

  1. ο Δήμος Λοκρών που πάει τα απορριμματά του? στο χυτα Λοκριδας που δεν υπάρχει η στο χυτα θηβας που δεν τον δέχεται?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου