Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σταϊκούρας: Η κατάσταση χειροτερεύει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αβελτηρία, η πολυγλωσσία και η «δημιουργική ασάφεια» της Κυβέρνησης αποδεικνύονται, καθημερινά, επιζήμιες για τη χώρα και τους πολίτες της.

Ενδεικτικά και μόνο, από τα στοιχεία της τρέχουσας εβδομάδας:


1ον. Οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων έχουν «σκαρφαλώσει» στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας, όταν, μάλιστα, οι αποδόσεις τίτλων των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών παραμένουν κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνεται μάλιστα ότι, πριν ακριβώς από 1 χρόνο, το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε επιτυχώς από τις αγορές 3 δισ. ευρώ μέσω διάθεσης 5ετούς ομολόγου με επιτόκιο 4,75%, όταν σήμερα η απόδοση αυτών των ομολόγων είναι περίπου στο 17%.

2ον. Το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, τους τελευταίους μήνες, μέσω των εκδόσεων εντόκων γραμματίων 3μηνης και 6μηνης διάρκειας, έχει διογκωθεί.
Με αποτέλεσμα, ήδη, κατά το 1ο τρίμηνο του 2015, οι τόκοι να είναι αυξημένοι περίπου κατά 250 εκατ. ευρώ ή 12,5% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014, με κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο.

3ον. Οι ξένοι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβαθμίζουν, και πάλι, τη χώρα.
Και μάλιστα, οι προοπτικές αναθεώρησης των εκτιμήσεων είναι προς το δυσμενέστερο.

4ον. Η Κυβέρνηση συνεχίζει και διευρύνει τη σημαντική εσωτερική στάση πληρωμών που έχει «κηρύξει» το τελευταίο δίμηνο, οδηγώντας σε «ασφυξία» την οικονομία.
Ήδη, αυτή εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, τόσο από τον Τακτικό Προϋπολογισμό όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ενώ «σκουπίζει» και όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Εκφράζοντας, μάλιστα, την πρόθεση αυτό να καταστεί υποχρεωτικό.

Η πραγματικότητα, συνεπώς, διαψεύδει καθημερινά τις Κυβερνητικές ψευδαισθήσεις.
Από εβδομάδα σε εβδομάδα, η κατάσταση χειροτερεύει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται.

Η Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να υλοποιήσει, άμεσα, τις δεσμεύσεις που και η ίδια έχει αναλάβει μέσω της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.


Γιατί η πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης, και η αναζήτηση εφικτών λύσεων εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου, πρέπει να γίνεται λόγω και έργω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου