Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ Φθιώτιδας για την ΛΑΡΚΟ

    

Άλλος ένας νεκρός εργάτης στην ΛΑΡΚΟ
   
   
Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στην μακριά λίστα των εργατών που έχουν ποτίσει με το αίμα τους το εργοστάσιο και τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ. Θύμα αυτή τη φορά, της αντεργατικής πολιτικής ένας 53χρονος εργάτης που δούλευε σε εργολάβο ο οποίος έκανε εξόρυξη στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στη θέση "Τσούκα" του Μαρτίνου Φθιώτιδας και καταπλακώθηκε από μετάλλευμα κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε μετά από ελεγχόμενη ανατίναξη.
   
Η συνειδητή απαξίωση των μεταλλείων της Εύβοιας και η ανάγκη να βρεθεί μετάλλευμα για να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Λάρυμνας οδήγησε σε εντατικοποίηση της δουλειάς για αύξηση της παραγωγής στο συγκεκριμένο μεταλλείο, με αποτέλεσμα αυτή την τραγική εξέλιξη.
   
Πριν σχεδόν από ένα χρόνο ένας άλλος εργάτης άφηνε την πνοή του στα καμίνια του εργοστασίου στην Λάρυμνα, ενώ συνολικά πάνω από 70 εργάτες έχουν αφήσει την ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο στην ΛΑΡΚΟ.
   
Ο τραγικός αυτός απολογισμός μόνο τυχαίος δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στο όνομα της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δολοφονεί εργάτες.
   
Είναι αποτέλεσμα της τεχνολογικής απαξίωσης και εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, των εργολαβιών, που αποτελούν και το άλλοθι για την προώθηση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, τις απολύσεις εργαζομένων και το χάρισμά της σε ξένα και ντόπια μονοπώλια.
    
Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη. Καλεί το Φθιωτικό λαό να καταδικάσει την δολοφονική αντεργατική πολιτική και να σταθεί αλληλέγγυος στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

05 Απριλίου 2015

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου