Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ερώτηση Σταϊκούρα για το θέμα ρευστότητας του Κέντρου Διημέρευσης και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέχεια της επιστολής που έλαβε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φθιώτιδας, στις 9.3.2015, κατέθεσε, την Τετάρτη, 11 Μαρτίου του 2015, Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η δομή «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» η οποία στεγάζεται στο Παγκράτι Λαμίας του Δήμου Λαμιέων.

Το Υπουργείο Υγείας, απαντώντας στη παραπάνω ερώτηση, απέστειλε σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 19011/ 17.4.2015, σύμφωνα με το οποίο ισχύουν τα εξής:


«…Η Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τις δαπάνες του αναφερόμενου Κέντρου σε τακτά χρονικά διαστήματα και σύμφωνα με τις πληρωμές που γίνονται σε όλους τους παρόχους υγείας μετά από εντολή της Διοίκησης του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα υπόλοιπα του 2012 και του 2013, αυτά έχουν συμψηφιστεί με το rebate και το clawback του 2013 και ότι υπόλοιπο απομείνει θα αποδοθεί μετά την τελική εκκαθάριση. Όσον αφορά τις οφειλές του 2014 έχουν αποδοθεί οι μήνες Ιανουάριος έως και Μάιος 2014, καθώς και Ιούλιος έως Σεπτέμβριος του 2014. Ο Οκτώβριος έχει ενταλματοποιηθεί και θα αποδοθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Ιούνιος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος του 2014 θα συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του Α’ εξαμήνου του 2014 και τυχόν υπολειπόμενο ποσό θα αποδοθεί μετά την τελική εκκαθάριση. Τέλος ο Ιανουάριος του 2015 έχει ενταλματοποιηθεί και αναμένεται και αυτός να αποδοθεί τις επόμενες ημέρες.   Όλες οι οφειλές έγιναν με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο αποδίδοντας το 90% της μηνιαίας δαπάνης».

Ακολουθούν (1) η Ερώτηση που κατατέθηκε στις 11.3.2015, (2) η σχετική απάντηση του Υπουργείου Υγείας και (3) η Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου