Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

«Θηλυκή» συμμορία ξάφρισε 45 σπίτια σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Αττική

Eίχαν "χτυπήσει" σε Μαλεσίνα και Ζέλι

  
Οι γυναίκες παρίσταναν τις πλανόδιες πωλήτριες, χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων και, όταν διαπίστωναν ότι οι ένοικοι έλειπαν, παραβίαζαν τις ξεκλείδωτες εισόδους με μια πλαστική κάρτα

Δώδεκα γυναίκες απάρτιζαν τη σπείρα που ρήμαζε από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 τα σπίτια σε διάφορες περιοχές των νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής. Με την βοήθεια τεσσάρων ανδρών που είχαν ρόλους τσιλιαδόρου ή μεταφορέα, είχαν διαρρήξει 43 μονοκατοικίες και διαμερίσματα σε πολυκατοικίες και είχαν αποπειραθεί να εισβάλλουν σε άλλα δυο!

Τρεις από τις γυναίκες ηλικίας 48, 35 και 19 χρόνων και ένας 24χρονος άνδρας συνελήφθησαν στη Λιβαδειά, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών ανδρών ηλικίας 25, 28 και 46 χρόνων και εννέα γυναικών ηλικίας από 21 ως και 47 χρόνων, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία τουλάχιστον πέντε ακόμη συνεργών τους που συμμετείχαν με διάφορους ρόλους στην εγκληματική οργάνωση, κυρίως στην κατόπτευση στόχων. Όλοι έχουν πλούσιο παρελθόν στις συλλήψεις για κλοπές!

Οι γυναίκες παρίσταναν τις πλανόδιες πωλήτριες, χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων και, όταν διαπίστωναν ότι οι ένοικοι έλειπαν, παραβίαζαν τις ξεκλείδωτες εισόδους με μια πλαστική κάρτα. Στη συνέχεια άρπαζαν κυρίως μετρητά και χρυσαφικά, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και άλλα αντικείμενα και διέφευγαν με όχημα στο οποίο τις περίμενε συνεργός τους.

Με τη μέθοδο αυτή, «χτύπησαν» 15 σπίτια στις περιοχές Λιβαδειά, Αλίαρτο, Αντίκυρα και Κυριάκι στη Βοιωτία, άλλα 20 στα Μελίσσια, του Ζωγράφου, τα Βριλήσσια, τους Αμπελόκηπους, την Ηλιούπολη και τη Νέα Ιωνία στην Αττική, οκτώ σπίτια στην Άμφισσα, την Ιτέα και την Κίρρα στην Φωκίδα και άλλα δυο στη Μαλεσίνα και το Ζέλι Αταλάντης στην Φθιώτιδα! Η συνολική αξία της λείας που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ όλα τα μέλη της σπείρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου