Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Υ. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ


Σε συνεργασία της Συντονίστριας-Διευθύντριας του Κ.Υ. Αταλάντης κ. Γεωργοπούλου Μαρίας με τον Διευθυντή του Αντιφυματικού Ιατρείου Λαμίας κ. Καρκάνη Κων/νο, Ιατρό Πνευμονολόγο διεξάγεται αντιφυματικός εμβολιασμός στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Λοκρών.

Οι Ιατροί που  συμμετέχουν στον εμβολιασμό είναι η Διευθύντρια κ. Γεωργοπούλου Μαρία, Ιατρός-Βιοπαθολόγος, ο Επιμελητής Α΄κ. Δημητρέλλος,  η Αγροτική Ιατρός του Π.Ι. Καλαποδίου κ. Βαποράκη Ελένη και η Αγροτική Ιατρός του Π.Ι. Αρκίτσας κ. Αγγελή Ελένη. Επίσης στη διαδικασία συμμετέχει η Επισκέπτρια Υγείας του Γ.Ν. Λαμίας κ. Σουρλή Δέσποινα.

Τον Μάρτιο εμβολιάστηκαν τα Δημοτικά Σχολεία της Αταλάντης, του Εξάρχου, του Καλαποδίου, του Ζελίου, του Μαρτίνου, της Λάρυμνας και της Μαλεσίνας.
  


ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Δημοτικό Λιβανατών

21/4 mantoux 

23/4 Εμβόλιο 


Δημοτικό Αγίου Κωνσταντίνου

28/4 mantoux

30/4 Εμβόλιο


Τον Μάιο θα συνεχιστεί το πρόγραμμα και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία της Λοκρίδας.

Σε κάθε Σχολείο την πρώτη μέρα θα γίνει η δερματοαντίδραση MANTOUX η οποία είναι ένα screaning test για τον έλεγχο της μόλυνσης του ατόμου από το μυκοβακτιρίδιο της Φυματίωσης.

Μετά από δυο μέρες γίνεται νέα επίσκεψη στο Σχολείο και «διαβάζεται» η φυματινοαντίδραση η οποία θεωρείται θετική όταν εμφανίζεται διήθηση με διάμετρο μεγαλύτερη από 3mm(άτομο με μόλυνση στη Φυματίωση). 

Την ίδια μέρα στα άτομα με αρνητική φυματινοαντίδραση (μη μόλυνση στη Φυματίωση) γίνεται εμβολιασμός με το εμβόλιο BCG το οποίο περιέχει εξασθενημένο μυκοβακτηρίδιο βοείου τύπου το οποίο και παρέχει προστασία από την Φυματίωση. 

Το εμβόλιο γίνεται ενδοδερμικά στον αριστερό ώμο στο σημείο καταφύσεως του δελτοειδούς μυ. 

Στο σημείο του εμβολιασμού μετά από 2-4 εβδομάδες εμφανίζεται ροδόχρους βλατίδα μεγέθους 10mm. Το δέρμα της βλατίδας λεπταίνει και συχνά εξελκώνεται αφήνοντας ουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου