Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΚΚΕ ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ


ΚΚΕ
ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ        

ΑΠΡΙΛΗΣ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παραμονές των βουλευτικών εκλογών η   ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.ΑΕ μέσα από ένα διαβλητό διαγωνισμό και αφού προσχηματικά απέκλεισε δύο αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες της περιοχής, παραχώρησε οίκημα για λειτουργία ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ σε επιχείρηση franchise, η οποία είναι συνδεδεμένη με μεγάλο πολυεθνικό μονοπώλιο αλυσίδας καταστημάτων.

Με τα επιχειρήματα ότι «μέσα από την επαγγελματική εμπειρία της εν λόγω επιχείρησης οι εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση, θα ψωνίζουν φθηνότερα κ.λ.π.» προσπάθησε να πείσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτή την εξέλιξη, να δεχθούν την επιλογή της γιατί είναι προς όφελος τους.

Τα επιχειρήματα αυτά είναι κάλπικα, φθηνή δικαιολογία. Μια αυταπάτη που καλλιεργεί η ΛΑΡΚΟ για να κρύψει τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

Και ο πραγματικός λόγος είναι ένας.

Η ΛΑΡΚΟ λειτούργησε καθαρά με ταξικά κριτήρια, επιλέγοντας να συνεργασθεί με ένα μονοπώλιο για να εφαρμοσθεί ο στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου, της  Ε.Ε  και των κυβερνήσεών του, ο οποίος προβλέπει τον ολοκληρωτικό αφανισμό των μικρών επαγγελματιών.
  
Με ταξικό κριτήριο επέλεξε να συνεργασθεί με επιχείρηση - μονοπώλιο, που ελέγχει την ευρύτερη περιοχή, γιατί από την φύση του είναι εχθρός, ταξικός αντίπαλος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, πάντα θα λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα τους, γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πώς θα αυξάνει την κερδοφορία της.

Άρα  κανένα όφελος δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι, ούτε θα ψωνίζουν φθηνά γιατί στην κυριαρχία των μονοπωλίων οι τιμές των προϊόντων καθορίζονται από αυτά και είναι ακριβές.

Με ταξικό κριτήριο λειτουργώντας η ΛΑΡΚΟ επέλεξε το μονοπώλιο για να αφανίσει τους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι είναι εν δυνάμει φυσικοί σύμμαχοι των εργαζομένων, έχουν βρεθεί, θα βρεθούν σε δύσκολες περιόδους, αντικειμενικά, στο πλευρό τους.

Άλλωστε αυτοί οι μικροεπαγγελματίες της περιοχής βοήθησαν με κάθε τρόπο, έδιναν με πίστωση προϊόντα στους εργαζόμενους απεργούς της ΛΑΡΚΟ το 1977 για να πετύχει η απεργία τους.

Και σήμερα με πίστωση δίνουν σε άνεργους, σε μικροσυνταξιούχους, σε φτωχά λαϊκά στρώματα που αδυνατούν λόγω έλλειψης χρημάτων να τα βγάλουν πέρα.

Πιστεύει άραγε κανείς ότι ένα μεγάλο μονοπώλιο θα δίνει με πίστωση σε εργάτες απεργούς, σε άνεργους στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Άμα αφανίσει τους μικροεπαγγελματίες και εδραιωθεί η κυριαρχία του στη περιοχή μας όλες οι εργατικές λαϊκές οικογένειες θα είναι όμηροι των επιλογών του.

Οι αντιδράσεις των μικροεπαγγελματιών της περιοχής μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και θα οδηγηθούν στον αφανισμό και την ανεργία, είναι βάσιμες, δικαιολογημένες και πρέπει να στηριχθούν.

Η ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην πιστέψουν τις ψεύτικες ελπίδες τις αυταπάτες που σκορπά η ΛΑΡΚΟ και τα μονοπώλια.

Να καταλάβουν ότι έχουν κοινό συμφέρον να αντιπαλέψουν τις σημερινές αντιλαϊκές επιλογές τους. Να αντιπαλέψουν την κυριαρχία τους.

Οι εργαζόμενοι να καταλάβουν ότι φθηνά, ποιοτικά, επαρκή αγαθά στον καπιταλισμό δεν θα έχουν.

Οι μικροεπαγγελματίες να κατανοήσουν ότι η οργάνωση της καπιταλιστικής παραγωγής, η διακίνηση, διάθεση εμπορευμάτων, το στήσιμο της παροχής υπηρεσιών, τους οδηγεί νομοτελειακά στον ολοκληρωτικό αφανισμό.

Επόμενα κοινό συμφέρον υπάρχει εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες να φτιάξουν την δική τους ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Να συγκρουσθούν με τα μονοπώλια, την Ε.Ε, το ΔΝΤ, την εξουσία του κεφαλαίου.

Να προχωρήσουν στην ρήξη και την ανατροπή. Να απαιτήσουν αποδέσμευση από την Ε.Ε, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.


Να εγκαθιδρύσουν την δικιά τους ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.                                                                                                                                                                                                                                                       .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου