Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ενας ακόμα εργάτης προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων στη ΛΑΡΚΟ.

Ο 53χρονος δούλευε σε εργολαβία εξόρυξης  στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στη Τσούκα (Μαρτίνο).  Μετά από ελεγχόμενη έκρηξη που  πραγματοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολουθεί,  κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινηστεί,  το έδαφος υποχώρησε κάτω από τα πόδια του άτυχου εργάτη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο καταπλακωμένος από τόννους  μπάζα.

Τα γεγονότα όμως δεν οφείλονται στη κακιά την ώρα,  σχεδόν  πάντα υπάρχουν αιτίες.

·         Η έλλειψη μεταλλευμάτων,  λόγω της κακής  διαχείρισης  από την εταιρεία των αποθεμάτων,  έχει οδηγήσει στην εντατικοποίηση της εξόρυξης μεταλλεύματος,  χωρίς να τηρούνται  κανόνες  ασφαλείας  και  μέτρα προστασίας.

·         Όλα αυτά σε συνδιασμό με τον στόχο της μεγιστοποίησης  του κέρδους για τον εργολάβο «δουλέμπορο» , μας οδήγησαν σ’ αυτό το τραγικό γεγονός.

Βασική και κύρια υπεύθυνη της κατάστασης που επικρατεί και είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό αυτό συμβάν είναι η Διοίκηση  της εταιρείας, η οποία λειτουργώντας με μια στρατηγική απαξίωσης του εργοστασίου, είναι υπεύθυνη και για άλλους δύο θανάτους τα τελευταία δύο χρόνια.

·         Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του δουλεμπορίου στη ΛΑΡΚΟ.

·         Καλούμε να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

·         Καλούμε την ανεύθυνη και επικίνδυνη διοίκηση  «ΜΠΟΜΠΗ» να παραιτηθεί τώρα.  Σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί, καλούμε την κυβέρνηση ν’ αποπέμψει τη διοίκηση.

  

2 Απριλίου 2015

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗς ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΠΟΜΠΗ, ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΥΘΙΞΙΑ. Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ. ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.
    ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ 16 ΜΗΝΕΣ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ..ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου