Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟΥ…ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ;!!!»

 [ Του Μπάμπη Μώκου ] 
    
Μπήκαν οι του Σύριζα ενθουσιώδεις, ανέμελοι και φουριόζοι με την ορμή της …εφηβείας και σε δύο μήνες είναι ήδη…μεσήλικες.

«Ζαλίστηκαν οι μέν που πήραν την εξουσία, ζαλίστηκαν κι’ οι άλλοι που τώρα είναι στην αντιπολίτευση». 
(Ακριβώς έτσι το είπε ο Μ.Γλέζος-1/4/15).
   
     Αβεβαιότητα, σύγχυση …ζαλισμένοι εμείς και-όλη η Ελλάδα.Οχι μόνο …ζαλισμένοι. Κουραστήκαμε με ότι βλέπουμε κι’ ακούμε. Κουράστηκε φαίνεται και ο Μηλιός που στο περιοδικό του με άρθρο «φωτιά» τα λέει:
«Τους δυό πρώτους μήνες δράσης η κυβέρνηση  της Αριστεράς και των συμμάχων της  μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαικό διαχειριστή του υπάρχοντος, δηλαδή της κυριαρχίας του κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της.Κυβερνητικοί παράγοντες και λαικές φωνές εκνευρίζονται με αυτή την επισήμανση συνιστούν υπομονή και αναμονή πίστωση χρόνου και…χρημάτων που διανθίζονται με μεταφορές όπως «ανάσα» και «γέφυρες».
      Και συνεχίζει ο καθηγητής:
    »….Οι «επαφές» με Κίνα και Ρωσία αποτελούν πολιτικούς εξωτισμούς που δίνουν ελπίδα μόνον σε φανατικούς εθνικιστές, ενώ οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν στάση χειροκροτηματικής παθητικότητας…».           »…Η αριστερή στρατηγική ορίζεται σαν συγκεχυμένη. Δεν αρκούν τα μινιμαλιστικά  πρότυπα δράσης της κυβέρνησης που θέλει να αποκαλείται κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας».
        
          Λέει κι’ άλλα στο άρθρο του ο καθηγητής , που έφυγε νωρις-νωρίς από υπεύθυνος  οικονομικής πολιτικής ,ο κατά τα άλλα πράος και οικονομικά ευρυμαθής συντάκτης του οικονομικού προγράμματος της Κυβέρνησης. Εχει δίκιο; Εγώ λέω ότι έχει και με το παραπάνω!.. 
     
     Φαίνεται γι’ αυτό έφυγε νωρίς –νωρίς,παραιτήθηκε,αυτός, που τους  εδωσε τουλάχιστον  5  μονάδες εκλογικά και είναι σαν να μην  τρέχει τίποτα. Τι στην ευχή  συμβαίνει;  Δηλαδή   τα περνάμε όλα στο ντούκου; Μυστήρια…πραγματα!...
                   
          Βγαίνει και η Κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και καθημερινά σαν πρόεδρος της Βουλής «ασκείται», ναι… ασκείται σε θέσεις επιβολής πρωτόγνωρης κοινοβουλευτικής… κανονιστικής νομομάθειας. Λές και όποιοι παλιότεροι και βέβαια, κατά παρουσίαν, έμπειρότεροι στην εθνική αντιπροσωπεία αγνοούν,τάχα, τον συντεταγμένο λειτουργικό  κοινοβουλευτικό κώδικα. Σε τι αποβλέπει δηλαδή;  Που στοχεύει; Στην Αριστερά απαγορεύεται,  ναι, απαγορεύεται  μέσα από ένα συλλογικότατο αριστερό κίνημα να κτίσεις, να δημιουργήσεις ιδιαίτερο προσωπικό πολιτικό προφίλ; Δηλαδή τι εχουμε εδώ;Ασκήσεις  πολιτικής εμμονικής αυτονομιστικής ιδιαιτερότητας η προκλητικού πολιτικού  ναρκισσισμού; Κυρία Πρόεδρε, τα …προφίλ δομούνται, δεν επιβάλλονται.
                        
         Μπορείς να εχεις τις όποιες απόψεις,αλλά σαν πρόεδρος της Βουλής λειτουργείς ενωτικά.Δεν παίζεις και δεν λειτουργείς σαν φέρελπις εκπρόσωπος  κάποιας «ορθόδοξης αριστεράς».(Μήπως ο κ.Τσίπρας πρέπει  κάπου να το ψάξει;).
   
           Εχει  αντιληφθεί η Κα Πρόεδρος πως θεσμικά αποτελεί τον τρίτο εξουσιαστικά κρατικό πόλο μετα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό;  Ας…είναι…

    Φίλοι κυβερνήτες, δύο μήνες «διαπραγματεύσεις». Η χώρα πορεύεται… διασωληνωμένη!.. Η αγορά…νεκρή. Η ύφεση εντεινόμενη. Κουραστήκαμε…

  Μ΄αυτά που γίνονται, ο κόσμος δεν θα είναι διαρκώς μαζί σας. Περιμένει σοβαρότητα, λύσεις. Μην γελαστείτε και υποθέσετε ότι σας έδωσε.. λευκή επιταγή. Ο κόσμος αγωνιά .Αρχίζει όμως να κουράζεται. Δεν ασχολείται πιά με την …αμφίεση κάποιων υπουργών σας.Δεν τον ενδιαφέρει η αύξηση του ΦΠΑ στην… Ψαρού !..Άλλα τον απασχολούν :Πως θα τα βγάλει πέρα ,πώς, στην ευχή,θα επιβιώσει. Δεν μπορούμε να βαδίζουμε στον κατήφορο…γελώντας… Ο ΦΠΑ είναι ουδέτερο αποτέλεσμα στην κατανομή του πλούτου.
Δεν κάνεις αναπτυξιακή πολιτική με τον ΦΠΑ. Όλα τα άλλα είναι…βλαχοδημαρχιλίκι!...
  
  Και σείς Κύριοι υπουργοί μας; Φαίνεται ότι δεν έχετε αντιληφθεί πως τώρα κυβερνάτε. Ας μαζευτείτε και ας  το καταλάβετε. «Αν δεν σε θέλει  το χωριό, δεν ρωτάς για του… Παπά το σπίτι». Αλλιώτικα κάθε προσπάθειά σας θα  θυμίζει κυβερνητισμού …προσημείωση!!!.

Και κάτι άλλο: Προβάλλετε και επισημαίνετε παρελθούσα δόλια σκανδαλώδη σκόπιμη, ύποπτα προκλητική ελλειμματική κρατική διαχείριση. Γι’ αυτό λέτε  πως λειτουργείτε κάτω από συνεχή πολιτική …πυροσβεστική…πίεση.
Αυτό και σας οδηγεί σε σύσταση εξεταστικών επιτροπών. Το Time λάθος.
Οι εξεταστικές επιτροπές συνιστούν … νοσολογία της μεταπολίτευσης. Καταλάβετέ το. Αλλιώς θα κατατρίβεται, θα βαυκαλίζεται  συνεχώς η χώρα ανάμεσα σε κωμικά διαφορετικά  από κάθε κόμμα πορίσματα. Δεν αλλάζεις ξαφνικά  το…συμφυές του Ελληνα επειδή είσαι ΣΥΡΙΖΑ.
   
   Φίλοι υπουργοί  θα επρεπε να ανησυχείτε και για  σχόλια επαινετικά στελεχών  αντιπάλων σας;

«Εγώ ο δεξιός , βαράω προσοχή, όπως λένε στον στρατό, μπροστά σ’ αυτά που κάνει η αριστερή-δυστυχώς για μας- κυβέρνηση του Σύριζα και θα ήλπιζα και ευχόμουν και παρακαλούσα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάναμε εμείς»!... 
(Δήλωση του Τ.Μπαλτάκου -6/2/2015).

   Φίλοι κυβερνώντες ,αφήστε δηλώσεις και στάση επαμφοτερίζουσα. Δεν ξεχρεώνει η Ελλάδα της τότε μεγαλειώδη πράξη υποστολής της σβάστικας στην Ακρόπολη με… υποστολή της Γερμανικής σημαίας στο ινστιτούτο Γκαίτε. Αυτά είναι …αηδίες!...
  
   Τελειώνω το παρόν με δυό γραμμές –δανεικές και πάλι από το άρθρο του Μηλιού: «Όμως αυτή η πολιτικοποίηση και ενεργοποίηση του κόσμου της εργασίας είναι το στοίχημα της ιστορικής στιγμής που ζούμε. Αν αυτό δεν επαληθευτεί ,τότε ,εν έτει 2015,απλως ο Γοργοπόταμος θα εξακολουθεί να στέλνει στη Αλαμάνα τον εθνικά περήφανο χαιρετισμό του».

 Εγώ που είμαι από τον Γοργοπόταμο,συμφωνώ, αλλά …ανησυχώ!...Και η ηρωική αντιστασιακή πράξη ας πάψει επιτέλους να αποτελεί, ελαφρά τη καρδία, κάθε τρίς και μία, συνεχή  μονόπλευρη, επίκληση ελληνοφροσύνης.

Ο Γοργοπόταμος και η Αλαμάνα ανήκουν ιστορικά σε όλους τους Ελληνες.

Ιδιαίτερα σ΄αυτούς που ξέρουν ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου