Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«ΝΑΥΑΓΟΙ ή …ΝΑΥΑΓΙΣΤΕΣ!...».-

 [ Του Μπάμπη Μώκου ]

Ελλάδα του 2015. «Η αυλή των …πολιτικών… θαυμάτων..» η…περίπου. Χώρα που συνεχίζει να καταγράφει υποαξίες. Που δεν αντιλαμβάνεται πως και για το αυτονόητο χρειάζεται κόπος και ιδρώτας.Κάτω από την  ECFIN,τη σημαία της Ευρωπαικής Ενωσης ,αντιμαχόμενοι οι πολιτικοί μας  δεν θεωρούν τους ιδεολογικά αντίθετους ως αντιπάλους,τους θεωρούν  …εχθρούς!. Και αντί από σοβαρότητα πολιτικών χειρισμών, «βρέχει» συνωμοσίες και «μυρίζει» θράκα και καπνός εκλογών η δημοψηφισμάτων.Που μέσα στην αναμονή και την αβεβαιότητα ωρισμένοι δεν διστάζουν να αρθρογραφήσουν λέγοντας:» «Η κυβέρνηση επιδιώκει ρήξη, αδιέξοδο ,για να επιβάλλει, να χαράξει την δική της…διέξοδο!».
   
   Ελλάδα του 2015,κινούμενη ,κλυδωνιζόμενη ανάμεσα στην ιδεολογική φιλελεύθερη… ακαμψία και τους ιδεοληπτικούς …τσαμπουκάδες!..
  
     Ελλάδα ,η χώρα της «άρνησης του ασθενούς!», της άρνησης του ορθολογισμού,που πεισματικά από τη μια εμμένει και επιμένει πως θα αναπροσδιορίσει  και εν τέλει δυναμικά  και παντοίω τρόπω θα συντρίψει το …αρρωστο ευρωπαικό  status και από την άλλη ομνύει στον οικονομικό κατ’ επιβολήν  μνημονιακό πειθαναγκασμό. Καμιά ελπίδα συγκερασμού ,υπέρβασης κομματικών διαθέσεων. Δηλαδή και …τρελλοί και … προσκυνημένοι και μέλη της παγκόσμιας συνωμοσίας!. Χώρα που οι ταγοί της έχουν φαίνεται λησμονήσει πως η «πολιτική είναι πρώτιστα η τέχνη της κοινωνικής εκπροσώπησης».

  Χώρα που όταν …στριμώχνεται ,προκλητικά, ανισουψώς, καταφεύγει σε αφαιρετικές ,εν πολλοίς, υπενθυμίσεις του γεωπολιτικού της ρόλου  και θέσης, κατά την Σολωμονική λύση: «Τα πάντα είναι δυνατόν να επιτευχθούν με λογισμό και με όνειρο».
  
       Χώρα που από καιρό βρίσκεται σε Σισσύφια θέση,θυμίζοντας αρχαία τραγωδία  και προσδοκώντας …κάθαρση, που τελικά θα προκύψει αμείλικτα τιμωρητική και επώδυνη.Οπου η καταστροφή θα είναι τέτοια που οι πάντες θα βουλιάξουν. Ακόμα και κάποιοι «φελλοί» που συνήθως  σε άλλες εποχές …επέπλεαν.

        Και ο …άμοιρος ο πολίτης; Με ψυχοσύνθεση στο έπακρο αρνητική, θωρεί τα καμώματα των πολιτικών μας.Που η δεν ξέρουν τι γίνεται η κάνουν πως δεν βλέπουν.Που πασχίζουν να …αναχρηματοδοτήσουν τον ενδεχόμενο …επιθανάτιο ρόγχο μας.
    
        Ελλάδα. Χώρα του «όσα δίνω ,τόσα σβήνω».Που …καθοδηγείται φορολογικά από κάποιους νεόκοπους … φωστήρες χωρίς τελεολογική ιστορική ερμηνεία, με νόμους δυσνόητους ,στο …γόνατο ,χωρίς ουσιαστικές διευκρινίσειςπου αφορούν –πρέπει να αφορούν ,τον εκάστοτε νομοθέτη. Αντ’αυτού «καταραμένες» ΠΝΠ φθινουσών αποδόσεων  που συνεχώς  και αποισχυροποιούνται  και εκφυλίζονται.
    
       Πάει ,πάει κατά διαόλου κάθε υπόλοιπο δικαιακού πολιτισμού,αφού ακόμα και βασικά συνταγματικά άρθρα (44, 102) κατάντησαν …ελατήρια, στο βωμό του να εξευρεθεί το..μπιζέλι=το χρήμα!... Κανένας σεβασμός στον …περιβόητο νομικό μας πολιτισμό.
   
         Αν δεν αποκηρυχθεί, δεν αγνοηθεί η πολιτική του διακηρυκτικού ,την ώρα που η καθαρότητα και συννεκτικοτητα των κοινωνιών εχει από καιρού αρχίσει να διαταράσσεται, τότε η σημερινή Ελλάδα μας θα εκφυλιστεί σε…χωματερή του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

        Ελλάδα. Χώρα ελεγχόμενου στραγγαλισμού, πολιτικά ανορθόγραφη, με εν ισχύι τα κομματικά …δρεπανηφόρα,κομματικές …ελεγείες και δείγματα μεταμοντέρνου λαικίστικου εκσυχρονισμού, με  τους πολίτες…σμπαραλιασμένους. Φθάνει πιά , χορτάσαμε …αξιοπρέπεια!...

        Επιβάλλεται όλοι να συνέλθουμε .Πρώτα το πολιτικό μας προσωπικό. Αλλιώτικα ,σύντομα θα έρθει η ώρα που δύσκολα θα ξεχωρίζουν οι …ναυαγοί από τους… ναυαγιστές!.Και τότε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου