Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στη λίστα των θανατηφόρων ατυχημάτων της ΛΑΡΚΟ!


   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στη λίστα των θανατηφόρων ατυχημάτων της ΛΑΡΚΟ!

   Ο 53χρονος εργάτης  δούλευε σε εργολάβο ο οποίος κάνει εξόρυξη στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στη θέση «Τσούκα» του Μαρτίνου Φθιώτιδας. Καταπλακώθηκε από μετάλλευμα κατά την διάρκεια ελέγχου που έκανε μετά από ελεγχόμενη ανατίναξη. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν ο έλεγχος που εντάλθηκε να κάνει ήταν αμέσως μετά την ανατίναξη ή είχε περάσει ο συγκεκριμένος χρόνος ασφαλείας. Το ζήτημα χρήζει διερεύνησης. Από ό,τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία έγινε κατολίσθηση παλιάς γαλαρίας του μεταλλείου με αποτέλεσμα ο «άτυχος» εργαζόμενος να απορροφηθεί από το έδαφος ακαριαία. Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την ΕΜΑΚ. 
Πολυμελές κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε άμεσα το χώρο του ατυχήματος και καταγγέλλει τα εξής:
   Η εντατικοποίηση της δουλειάς για αύξηση της παραγωγής στο συγκεκριμένο μεταλλείο, και όχι μόνο, η συνειδητή απαξίωση των μεταλλείων της Εύβοιας και η ανάγκη να βρεθεί μετάλλευμα για να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Λάρυμνας είναι λόγοι που συνέβαλαν στο «ατύχημα».
   Το κυνήγι του κέρδους υποτιμά ή παραλείπει τα μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας και σκοτώνει τους εργάτες. Όλα αυτά, που διαχρονικά εφάρμοζαν οι αστικές κυβερνήσεις και απογείωναν τους επιχειρηματικούς - μονοπωλιακούς ομίλους, ήρθε να τα ενισχύσει η περίφημη ευελφάλεια της Ε.Ε.
   Σε αυτή την κατεύθυνση, διατυπώνουμε ερωτηματικά και επιφυλάξεις για το αν στο εν λόγω μεταλλείο τηρούνται όλοι οι κανόνες και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Για το αν η ΛΑΡΚΟ έχει άδεια εξόρυξης για το συγκεκριμένο χώρο που έγινε το ατύχημα. Για το αν υπάρχουν χάρτες-οδηγοί των υπόγειων γαλαριών που είναι παροπλισμένες εδώ και πολλές δεκαετίες. Για το αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν προβεί στους απαραίτητους ελέγχους που χρειάζονται για την ασφαλή λειτουργία του μεταλλείου, με δεδομένο ότι όλη η παραγωγική διαδικασία διεξάγεται από εργολαβικό συνεργείο.
   Σε κάθε περίπτωση η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ:
   Απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν και να αποδώσουν ευθύνες όπου υπάρχουν.
   Απαιτεί από την ΛΑΡΚΟ να αποζημιωθεί πλήρως η οικογένεια του εργαζόμενου.
   Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να κάνουν δικιά τους υπόθεση την ασφαλή λειτουργία της. Να  παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για τη Λαϊκή Εξουσία, όπου η ΛΑΡΚΟ:
·         Θα είναι κοινωνικοποιημένη, θα λειτουργεί κάτω από Κεντρικό Σχεδιασμό και με γνώμονα την κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.
·         Θα αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητές της με την καθετοποίηση της παραγωγής, μέσα από μονάδα ανοξείδωτου χάλυβα που θα αξιοποιεί τα υποπροϊόντα της.
·         Θα έχει μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα και με όλα τα  μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
·         Θα προστατεύει το περιβάλλον.





ΛΑΜΙΑ                1/4/2015                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου