Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΕΑΜ για το νέο θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

  
Ε.Α.Μ.                                                                              
5/4/2015

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες  – Συνάδελφοι

Άλλος ένας συνάδελφος προστέθηκε στην λίστα των νεκρών μας από την εργοδοτική ασυδοσία τις ΛΑΡΚΟ, από τις πολιτικές που εφαρμόζονται  απ’ την δημιουργία της ως σήμερα.
    
Για μας, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, ο θάνατος ενός συναδέλφου την ώρα της εργασίας του μόνο θέμα της «κακίας στιγμής» δεν μπορεί να είναι. Mετράμε πάνω από 70 νεκρούς ως τώρα. Είναι έγκλημα και υπάρχουν υπεύθυνοι που όπως πάντα, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα , δείχνουν «πυγμές» από την θέση που είναι πως τάχα θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να βρουν τις αιτίες και να αποδοθούν ευθύνες. Παλιά και γνώριμη τακτική. Μ’ αυτόν τον τρόπο προσδοκούν να απεμπολήσουν τις ευθύνες από πάνω τους, προσπαθούν να βγάλουν «λάδι» τα συμφέροντα που εκπροσωπούν .

Από αυτή την σκοπιά πρέπει οι εργαζόμενοι να δουν τις ανακοινώσεις που έβγαλαν με περίσσιο θράσος το ΥΠΕΚΑ ,  το Υπουργείο εργασίας και η Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Λοκρών, λέγοντας μας πως θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τους υπεύθυνους.

                                   Αλήθεια, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι;

Είναι ή δεν είναι πρώτα και κύρια ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείτε μέχρι σήμερα και κυνηγά το κέρδος;

Είναι ή δεν είναι όλοι αυτοί, οι διαχειριστές αυτού του δρόμου ανάπτυξης που γεμίζει κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους βγάζοντας τα  με το αίμα των εργατών, όλοι αυτοί που  ισχυρίζονται  ότι θα φέρουν την ανάπτυξη, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων;

Είναι ή δεν είναι δηλαδή οι ίδιοι, η σημερινή κυβέρνηση, οι προηγούμενες  κυβερνήσεις, οι επόμενες, η Ε.Ε.

Αυτός ο δρόμος, επειδή εξυπηρετεί  τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η αιτία που έχουν απαξιωθεί τα Μεταλλεία της Εύβοιας, που για να καλυφθεί το κενό της απαξίωσης έχει υπερεντατικοποιηθεί η εργασία στα υπόλοιπα μεταλλεία και στο εργοστάσιο.

Οι διοικήσεις και οι διευθύνσεις  που σημαδεύουν ως μοναδικούς υπεύθυνους όλοι οι παραπάνω, είναι κρίκος της δικής τους πολιτικής και συμφερόντων. Την δική τους πολιτική διοικούν και διευθύνουν. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη είναι προϊσταμένη αρχή  της διοίκησης .

Σ’ αυτή την κατάσταση συμβάλλει και ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός, όποιο  όνομα αν είχε ή έχει τώρα: ΔΑΚΕ ή ΠΑΣΚΕ ή ΜΕΤΑ. Αυτές οι παρατάξεις  για να υπερασπίσουν την εργοδοτική λογική τους και τα κυβερνητικά κόμματα τους αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους πετώντας «κορόνες» περί ηλιθίων, επικίνδυνων και ανίκανων , ενώ η πραγματικότητα είναι πως όλοι αυτοί που διορίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν αποδειχτεί ικανότατοι εκμεταλλευτές των εργατών. Ικανότατοι για την δουλειά που τους έβαλαν να κάνουν.  Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει πως αν αλλάξουν τα πρόσωπα θα έρθει φιλεργατική διοίκηση.


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Το ΕΑΜ σε κάθε περίπτωση απαιτεί από τις αρμόδιες  υπηρεσίες να επιβληθούν τα μέτρα ασφαλείας. Να εξεταστεί αν η ΛΑΡΚΟ έχει άδεια εξόρυξης στο σημείο που έγινε το συμβάν , αν υπάρχουν  χάρτες  των παλιών γαλαριών, αν γινόταν οι απαραίτητες διαδικασίες για τεκμηρίωση των χαρτών πριν από κάθε εργασία. Απαιτούμε από την ΛΑΡΚΟ να αποζημιώσει την οικογένεια του συναδέλφου, χωρίς να προσπαθήσει να φανεί ότι με δική του ευθύνη έγινε το ατύχημα.  Να αποδοθούν ευθηνές  στην Διοίκηση και σε όποιον υπεύθυνο. Να τους αλλάξουν, να τους τιμωρήσουν, να τους απολύσουν, ότι θέλουν ας τους κάνουν. Καρφί δεν μας καίγεται. Άλλωστε ποτέ σαν παράταξη δεν είχαμε φιλίες  με καμιά διοίκηση όπως π.χ η ΔΑΚΕ σήμερα, ούτε καρτερούμε στο μέλλον να αποκτήσουμε όπως π.χ το ΜΕΤΑ αύριο. Παγία θέση μας είναι πως οι Διοίκησης ευθύνονται το ίδιο με τις κυβερνήσεις, πως είναι και αυτές ταξικός αντίπαλος.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες πως  αυτό το σύστημα μπορεί να εξαλείψει  τις πραγματικές αιτίες των ατυχημάτων σας καλούμε να συσπειρωθείτε μαζί μας και να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , που θα παίρνονται μέσα από την σύγκρουση μας με την εργοδοσία.

Υ.Γ.  το ΜΕΤΑ στην τελευταία ανακοίνωση μέσα από υστερόγραφο του αναφέρεται στο ΕΑΜ και μας λέει ψεύτες, πως είμαστε  ίδιοι με την ΔΑΚΕ και πως δεν  είναι  έκπληξη γι αυτούς αυτή η συμπεριφορά μας γιατί την ίδια συμπεριφορά έχει λέει και το ΚΚΕ επάνω στα προβλήματα του λαού.

1.     ότι είμαστε δήθεν ψεύτες σας το επιστρέφουμε και  προκαλούμε και εσάς και την κυβέρνηση σας  και τον υπουργό σας. Διαψεύστε  στην πράξη αν μπορείτε τις θέσεις μας. Πράγμα αδύνατο.

2.     το ποιός είναι ίδιος με την ΔΑΚΕ θεωρούμε πως αποκαλύφτηκε μέσα από τις ανακοινώσεις και των δυο σας. Ο ένας μάζευε τα «άπλυτα» και ο άλλος τα «λερωμένα». Για την απόλυση του συναδέλφου Δαλάκα βάλατε λέτε τους κυβερνητικούς βουλευτές να ρωτήσουν την κυβέρνηση, δηλαδή τον ευατό  τους. Σας «θυμίζουμε» πως είναι κυβέρνηση και με μια απλή εντολή τον παίρνουν πίσω.

3.     Εμείς στο ΕΑΜ όλοι κομμουνιστές δεν είμαστε. Είναι τιμή μας πάντως που παλεύουμε μαζί με το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων  και σας καλούμε να πείσετε το δικός σας κόμμα που είναι στην κυβέρνηση να τον ψηφίσει. Μιας και σαν «αντιμνημονιακούς» σας ξέρουμε.
                     

                                  ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                                        Ε.Α.Μ





2 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας την ανακοίνωση προσπαθώ να καταλάβω ποιός είναι ο ένοχος. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κατανοήσω. Για να σας βοηθήσω,ρωτάω..
    Δεν είναι ένοχη η Διοικηση της ΛΑΡΚΟ η οποία το τελευταίο 1,5 χρόνο έχει δολοφονήσει τρείς εργάτες;
    Δεν είναι ένοχος ο Διευθύνων Σύμβουλος που με την ανικανότητα του σκοτώνει τους συναδέλφους μας και καθημερινά απαξιώνει την εταιρεία;
    Δεν έχει ευθύνες ο Δ.Σ. Μπομπής, που καταστρέφει την ΛΑΡΚΟ επειδή ειναι ανάξιος και βλάξ;
    Δεν έχει ευθύνες ο συνταξιούχος Σύμβουλος, ο Αποστολόπουλος που με την ανικανότητα του οδηγεί την εταιρεία στο γκρεμό;
    Δεν έχει ευθύνες ο Αποστολόπουλος που για αλλη μια φορά παραδίνει μια εταιρεια κλειστή;
    Ποιός δεν θυμάται το 2009 με τα ίδια χαρακτηριστικά; Τότε έτσι και σήμερα παραδίνουν μια εταιρεία κλειστή...Μια εταιρεία χωρίς παραγωγη, χωρίς μεταλλευματα μια εταιρεία χωρις ηθικό.
    Ο Μπομπής , ο Αποστολόπουλος, ο γέρος Αντιπρόεδρος ο Τσουτρέλης και άλλοι μεθόδευσαν αυτό το εγκλημα. Δεν ήξεραν οτι ολη η περιοχή έχει γαλαρίες;
    Η ΔΑΚΕ που είναι. Πίεζαν και αυτοί με την σειρά τους να αναπτυχθεί η Τσούκα για να έχουν μερίδιο απο τις προσλήψεις.
    Πιεζε το άλλο λαμόγιο της ΛΑΡΚΟ ,ο αλλος βλάξ ο Παληάτσος να κάνει κουμάντο σε όλα τα χωριά απο την Λάρυμνα ως την Λειβαδειά.
    Ποιοί ειναι οι ηθικοί αυτουργοί αγαπητοί μου συνάδελφοι;
    Μήπως όλοι αυτοί δεν ευθύνονται για τους τρείς θανάτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. ΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΠΑΛΗΑΤΣΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. ΠΡΟΣΟΝΤΑ; ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ...ΩΣ ΠΟΤΕ;
    ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.ΕΝΑ ΑΘΡΩΠΑΚΙ. ΑΒΟΥΛΟ, ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ.
    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ...
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ..
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου