Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Εκλογές. Τι ψηφίζω, ή ψηφίζω?»


Νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα! Χαιρετώ τους αναγνώστες του Lokris News. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που σκέπτομαι πολύ σοβαρά το «που θα πρέπει να ρίξω τη ψήφο μου»? 

Του Σπύρου Μάρκου

Κατά’ρχην να σας συστηθώ, λόγο του ότι είναι η πρώτη μου φορά που θέλω να διαμαρτυρηθώ σε blog με άρθρο μου…..

Ζω και εργάζομαι στην Αταλάντη διατηρώντας κατάστημα οικογενειακής σχέσης αρκετών χρόνων. Ανησυχώ για το αν μπορώ να διατηρήσω στα προσεχή επόμενα χρόνια την επιχείρησή μου, γι’αυτό και θέλω να ψηφίσω κάποιο κόμμα που…..όχι ότι θα μπορώ να στηριχτώ – δε πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο, τουλάχιστον σε αυτές τις εκλογές – αλλά έστω να μπορώ να ψηφίσω κάποιον, σε κατάσταση «άμυνας». Τι θέλω να πω με αυτό?...

Πάλι με ερώτηση θα απαντήσω….Υπάρχει κάποιο κόμμα στις μέρες μας, που να εκφράζει μια καθαρή και έμπρακτη πολιτική ιδεολογία με την οποία να ταυτιζόμαστε? 

Κατά τη γνώμη μου…..δε νομίζω! 

Και όχι, δε θα πω αυτό που ακούμε από τους αρκετούς, ο λόγος?....κανένα μα κανένα κόμμα δεν έχει δημιουργήσει μια πολιτική ιδεολογία εξ’αρχής.

‘Όλα στηρίζουν τις βάσεις τους σε «κάτι που…..κάτι μας θυμίζει», αλλά στη τελική δεν
εφαρμόζεται στην εποχή μας!


Με απλά λόγια…..ούτε σοσιαλισμός, ούτε συντηρητισμός αλλά ούτε και «αριστερισμός» -το γράφω σε εισαγωγικά γιατί υπάρχουν τόσα παρακλάδια του, που μου είναι αδύνατο να το προσδιορίσω με μια λέξη - υπάρχουν!....και τι, απορρίπτω τους πάντες και δε ψηφίζω?  

Όχι….ρίχνοντας τη ψήφο «άμυνας» κάπου αλλού, εκεί που θα με κάνει να νοιώσω –μετά εκλογών- ότι αμύνθηκα. Και σύμφωνα με το νόμο 07-02-2006 – τροπολογία 3434 συγκεκριμένα, εφημερίδα κυβερνήσεως - είτε δε ψηφίσω, είτε ψηφίσω άκυρο, λευκό και λευκό φάκελο το ίδιο είναι! 

Με λίγα λόγια ο νόμος αυτός με «εκβιάζει», στο ότι πρέπει να ψηφίσω κάποιο κόμμα….

Έτσι ψηφίζω «αμυντικά»!...δηλαδή με προσέγγιση την πολιτική ιδεολογία μου, κάποιον που σίγουρα αύριο να μη μπορεί να ψηφίσει κάποιο μνημόνιο 3 – και σίγουρα θα γίνει και μόνο για καλύψει τα υπόλοιπα 2 – να μπορέσει να με ακούσει – ως ψήφος διαμαρτυρίας μου – και να με καταλάβει, ώστε να βγει από το πολιτικό τέλμα που ζει και να προσγειωθεί στην Ελληνική πραγματικότητα!

Το γνωρίζω πως είναι δύσκολο να το πετύχουμε, αλλά…..Έλληνες είμαστε και τα πάντα «εάν» θέλουμε μπορούμε να πετύχουμε!....

Κάποτε είχε πει κάποιος ξένος πολιτικός «Μη κοιτάτε τι κάνει το κράτος για εσάς, αλλά εσείς τι κάνετε για το κράτος σας»! Πιστεύω ότι ήταν αρκετά επίκαιρο στις μέρες που ειπώθηκε, αλλά στις μέρες μας?......με μια παραλλαγή δικιά μου στις λέξεις «Κοιτάξτε το κράτος σας σαν το εαυτό σας, γιατί εάν μπορείτε να το συντηρήσετε, μπορείτε και να συντηρηθείτε»!

Έχουν αλλάξει λοιπόν πάρα πολλά από τότε μέχρι σήμερα. Από τον τρόπο σκέψης μας μέχρι και τον τρόπο συμπεριφοράς μας. Το τότε μήνυμα ναι μεν ελπιδοφόρο, το δε σημερινό, εκβιαστικό. Και πού? Σε ποια χώρα? Στη χώρα που δημιουργήθηκε η δημοκρατία και αναγεννήθηκε η ελεύθερη έκφραση! 

Όχι, αρνούμαι να γυρίσω σε ονόματα αρχαίων μας, αλλά σε νέων Ελλήνων που κάποτε για τους νεότερους θα είναι οι αρχαίοι και θα λένε ότι είμαστε αυτοί που κρατήσαμε και διατηρήσαμε τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση. Μέσα από τους αγώνες μας διατηρήσαμε τις αξίες και τα ήθη μας, επιβάλλαμε με τις θυσίες μας, σε ολόκληρη την υφήλιο, ότι είμαστε και θα παραμείνουμε Έλληνες!

Δε θέλω να λαϊκίζω ούτε να φαίνομαι εθνικόφρων, απλά θέλω να χαίρομαι από πού είμαι και από πού κατάγομαι. Να μη ντρέπομαι να λέω ότι είμαι Έλληνας ακόμα και μέσα στην ίδια την Ελλάδα μου και να ντρέπομαι για αυτούς που κάποτε είχα πιστέψει στη πολιτική τους ιδεολογία και είχα συνδράμει με τη ψήφο μου!

Είναι πολύ δύσκολο ένας Έλληνας να παραδεχθεί ότι το κόμμα που ψήφιζε δεν αρμόζει πολιτικά και ιδεολογικά στην εποχή μας. Ίσως εκεί και να στηρίζονται τα κόμματα εξουσίας? 

Κι αυτό, γιατί έχουν φτιάξει τέτοια πολιτική μηχανή, πάντα σύμφωνα με το πληθυσμό που ψηφίζει, που ότι και να γίνει να μπορούν και πάλι να έχουν την εξουσία!  

Και αυτό γιατί τώρα, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η κάθε Ελληνική οικογένεια περνάει τη δικιά της οικονομική κρίση….μεμονωμένα. Το λέω αυτό, γιατί είμαστε από τους μοναδικούς λαούς στο κόσμο, που ισχύει ο θεσμός της οικογένειας αλλά δυστυχώς όχι του κοινωνικού συνόλου. 

Με λίγα λόγια είμαστε οικογενειακοί παρτάκιδες! Κοιτάμε τον εαυτούλη μας, την οικογένειά μας και χ…….με για τον γείτονά μας! Εκεί πιστεύω ότι στηρίχτηκαν και οι «φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι, με τη μόνη διαφορά ότι οι οικογένειές τους στηρίζονται στη δομή της ίδιας τους της κοινωνίας!....πολύ ευάλωτοι, δηλαδή με τη κατάρρευση της κοινωνίας τους, καταρρέουν και οι ίδιοι!!! Εκεί αποσκοπούν να μας χτυπήσουν, στις αρχές, τα ήθη και τις παραδόσεις μας. Να μας κάνουν «ένα μαζί τους». Τι Ευρωπαίος, τι Έλληνας…..το ίδιο. Όχι…..αρνούμαι να συμμετέχω στη προδοσία τους.

Ελλάδα χωρίς Ευρώπη γίνεται, αλλά Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δε γίνεται!!

Θέλω να αναφερθώ στα πολιτικά λάθη που έκανε ένα μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού της χώρας, τις στιγμές που ψήφιζε τα κόμματα εξουσίας, αυτά πού εμείς οι ίδιοι τους επιτρέψαμε…..εμείς τους δώσαμε το «άφεσιν αμαρτιών», άρα εμείς μπορούμε και να τους ξεκόψουμε…..να τους διώξουμε…..να φύγουν και να μη ξανάρθουν!!!

Συγκεκριμένα, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας ενός κράτους είναι οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες (είτε συνδικαλιστικά κατά επάγγελμα, είτε πολιτικά, είναι το ίδιο τελικά!). Γιατί αυτός ο κλάδος κουβαλάει στη πλάτη την οικονομία της χώρας του. Εάν αυτός αιμοραγίσει….πεθαίνουν όλοι οι άλλοι και τελευταίος αυτός! Δηλαδή….

Ζούμε σε μια χώρα με αρκετούς συνταξιούχους, αγρότες και δημόσιους υπαλλήλους και αναλογικά, πολύ λίγους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτός που «οικονομικά γυρίζει το χρήμα στην αγορά» είναι ο επαγγελματίας-έμπορος και αυτοί που παίρνουν από αυτόν είναι όλοι οι υπόλοιποι! Αφού όλοι μας γνωρίζουμε πως, δημογραφικά η χώρα μας είναι δυσανάλογη. 

Το 1/3 του ενεργού πληθυσμού της προσπαθεί να θρέψει τα υπόλοιπα 2/3…..Πως?....μα φυσικά με δάνεια του κράτους από ξένα κράτη (όπως Γερμανία)! Και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε κάτι τέτοιο? Απλά…….

Στηρίζουμε ελληνικά προϊόντα – όσο το δυνατόν μπορούμε – ψηφίζουμε σκεπτόμενοι το τι μας προσεγγίζει πολιτικά - με γνώμονα πάντα να μη ψηφιστεί πάλι μνημόνιο – ένα κόμμα που ότι και να του τάξουν τα κόμματα εξουσίας να μπορεί να αντισταθεί. Ακόμα καλύτερα, όπως δείχνουν τα πράγματα, τα δυο κόμματα εξουσίας θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλαδή άνω των 150 βουλευτών. 

Στόχος της ψήφου μας, είναι ότι το τρίτο κόμμα που θα συνεργαστούν να είναι τέτοιο ώστε να μη μπορεί συνολικά να μαζέψει τους 180 βουλευτές, έτσι ώστε να θέλουν και κάποια τέταρτη συνεργασία για τη συμπλήρωση των 180 βουλευτών για τη ψήφιση του 3ου μνημονίου! Εκεί μετράει η δικιά μας ψήφος. 

Με λίγα λόγια, δε θα μας τρελάνουν αυτοί, αλλά εμείς!...εκτός κι αν ψηφίσουν (τα κόμματα εξουσίας) στο να μπορούν 151 βουλευτές να μας φέρουν και άλλο μνημόνιο!!!

Ε, τότε δε μπορώ παρά να πω…..καληνύχτα Ελλάδα, καλημέρα Ευρώπη!!! Γιατί
θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα Ευρωπαίο κι όχι Ευρωπαίο από την Ελλάδα!

Σπύρος Μάρκου
Πρώην διοικητικό μέλος Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης

12 σχόλια:

  1. ¨Οχι κύριε Μάρκου η ραχοκοκαλιά της οικονομίας δεν είναι ο έμπορος αλλά ο υπάλληλος και ο συνταξιούχος που δεν έχει φοροδιαφύγει, ο έμπορς και ο κατασκευαστής είναι 2ος, ο εμπορος είναι αυτός που σου λέει θέλεις απόδειξη και αν του πεις ναι σου αναπτύσει τη θεωρία του, ο κατασκευαστής είναι αυτός που σπάει τη δουλεια σε 300 για να μην πληρώνει εφορία. ο έμπορος μεσάζων είναι αυτός που φτάνει το λάδι 6 ευρώ, και δεν φταίνε μονο τα κόματα για αυτη την κατάντια, φταίμε κι εμείς που κάνουμε την επανάστασή μας μόλις δόυμε ότι δεν μπορούμε οικονομικά να πάμε διακοπές 3 φορές το χρόνο. Που ήσουν εσύ τόσα χρόνια ? Πολύ ωραία είναι αυτά που λές αλλά θα ήθελα να σε δω και στο πεζοδρόμιο , οχι μόνο θεωρία γιατί εμείς οι παλιοί λέμε ότι ο νόμος αλλάζει στο πεζοδρόμιο και όχι στο πληκτρολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε "ανώνυμε" με κρίνετε σύμφωνα με το επώνυμό μου, γιατι? Ναί είμαι έμπορος και είμαι αυτός που σας δίνει δουλειά, αλλά επειδή εσείς μου "αριστερίζεται" στις απόψεις σας, εγώ δε μπορώ παρα να σας πω, οτι ο κόσμος μας αλλάζει πολύ γρήγορα.....εσείς?...από το πως μου απαντήσατε, φαίνεστε κάπως εξαρτημένος σε αυτά που πιστευετε - και ορθός τα κανατε - αλλά δε πιστεύεται πιστεύετε παρά στο ίδιο σας το κόμμα! Το άρθρο μου το έγραψα επωνύμως και εσείς με κρίνετε ανωνύμως σύμφωνα με το επώνυμό μου!....δηλαδή, υποκειμενικά?..ειδίκα στο τι πιστεύει πολιτικά ο καθένας μας δε ταυτίζεται με τη λαϊκη ρήση "το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει".
    Που είμουν εγώ τόσα χρόνια?...αγωνιζόμουν για τα δικαιώματα του καθενός μας με το δικό μου τρόπο. Εσύ, όπως λες, στο πεζοδρόμιο κι εγώ συνδυκαλιστηκά σύμφωνα με το επαγγελμά μου - επειδή κατάλαβα ότι είναι το ίδιο και πολιτικά - τώρα....επώνυμα....στο πληκτρολόγιό μου! Άλλαξαν όμως τόσο πολύ τα πράγματα που το πληκτρολόγιο τελικά.....έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη κι από εσένα-εμενα τον ίδιο. Βλέπε την αλλαγή της πολιτικής των δικαιωμάτων, ακόμα και ίδιο σου το mail, χωρίς να σε προειδοποιούν για τη χρήση που θα κάνουν!....ή αλλοιώς "ιντερνετικη χουντα"!.....μας φειμώνουν το στόμα ακόμα και σε αυτό που κάνουμε τώρα.....υπαρχει καλυτερο πραγμα απο την ανταλλαγή απόψεων - έστω κι αν εισαι ανώνυμος - σε κάποιο blog? Εσύ λοιπόν στο πεζοδρόμιό σου, κι εγώ στο πληκτρολόγιό μου!!!....ο στόχος μας κοινός είναι, αλλά έχει διαφορετικό τρόπο το πώς τον προσεγγίζουμε....προσπαθούμε να διευρύνουμε τους πολιτικούς μας ορίζοντες όσο το δυνατό μπορούμε και.....ανεπιρέαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλιστα....υπάλληλος κυριε "ανώνυμε"....και απο ποιόν πληρώνεται αυτός ο υπάλληλος?? Φοροδιαφεύγει ο έμπορος.....δηλάδή κλέβει το κράτος? Τότε γιατί έχει ήδη πληρώσει συνάφειες, περαιώσεις και έκτακτες φορολογίες?....γιατί κλέβει θα μου πεις! Και την απόδειξη γιατί έπρεπε να σου πει το κράτος να τη πάρεις??....ένα έχω να σου πω φίλε μου....δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
    Συμφωνώ οτι ο μεσάζων είναι έμπορος, αλλά μήπως του το επέτρεψες εσύ, γιατί επαναπαύτικες στις επιδωτίσεις τις ΕΕ?...μηπως ήσουν αυτός που τροφοδοτούσε το μαύρο χρήμα, πληρώνωντας το κάθε αλλοδαπό να κάνει τη δουλεια που εσύ έπρεπε να κάνεις στο χωράφι σου?...κι ο Αγροτικός σου Συνεταιρισμός?....που είναι?....ή καλύτερα να το πω ο πολιτικα αγροτικός συνεταιρισμός?...
    Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το σχολιο σου ειναι επιθετικό....μήπως του επώνυμού μου? Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Τελείωσαν οι εποχές του "το μήλο κάτω απο τη μηλιά θα πέσει". Απλά ένοιωσα την επιθυμία να διαμαρτυρηθώ και διαμαρτυρήθηκα με το δικό μου τρόπο και....ίσως πιο συχρονο!
    Εσύ λοιπόν , σα πιο παλιός στο πεζοδρόμιό σου κι εγώ στο πληκτρολόγιό μου!....την ίδια δουλειά κάνουμε....τις ίδιες ανυσηχίες έχουμε.....γιατί να διαφωνούμε?....ή μάλλον εσύ διαφωνείς μαζί μου για το τρόπο που διαμαρτύρομαι...εεεε, είσαι και πιο παλιος απο μένα και σέβομαι τα χρόνια σου. Σεβάσου κι εσύ όμως τη δικιά μου άποψη, γιατί η εποχή του πεζοδρομίου έχει τελειώσει χρόνια τώρα - το έχεις καταλαβει? - κι εχει αρχισει ο πόλεμος του "κυβερνοχώρου"....και αμερόλυπτα μπορω να τολμίσω να πω....έστω, ακόμα!
    Και δε κάνω καμία θεωρία, απλα προσπαθώ να πείσω με το τρόπο μου το οτι η ψήφος τους ειναι απαραιτητη για την ιδια την ύπαρξή τους.....πολυτιμη!!!
    Μη προσπαθεις να πεισεις κάποιον να κανει κάτι παρόμιο με σενα και με τον ίδιο τρόπο! Και μη προσπαθείς να κρινεις συμφωνα με το επώνυμο του, γιατι μπορει να μεινεις άναυδος!!!
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους ξέρετε.............. αν δεν τους πεθάνετε σήμερα πολιτικά με την δύναμη του ψήφου σας, θα σας πεθάνουν αύριο βιολογικά !
    Kαλό βόλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΡΚΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΛΛΑΣ-ΑΡΚΙΤΣΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανεγκέφαλε και ανιστόρητε που σκέφτεσαι να ψηφίσεις Χρυσή Αυγή, το κόμμα των προδοτών του έθνους, των ιδεολογικών απογόνων των συνεργατών των Γερμανών στην Κατοχή…

      ΚΡΗΘΕΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ανιστόρητος, προπαγανδιστής και φασίστας (καθόσον μεγαλύτεροι φασίστες είναι αποδεδειγμένα οι αριστεροί) είσαι εσύ που γράφεις κάτι χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις. Ο λαός γνωρίζει ότι η αριστερά δεν δίστασε να προκαλέσει εμφύλιο για να πάρει εξουσία στα χέρια της. Και η Αταλάντη στηρίζει Χρυσή Αυγή. Ερχόμαστε και είμαστε χιλιάδες.

      Διαγραφή
    3. να μην τους δινετε δουλεια και θα φυγουν κυριε αρκιτσαιε χρυσαυγιτη'''''αλλα οταν επερναν 1000 δρχ το οχταωρο ηταν καλα!!

      Διαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΚυριακή, Απριλίου 08, 2012

    Με τις απόψεις του κ. Μάρκου κάποιοι θα μπορούσαν να συμφωνίσουν ή να διαφωνίσουν,αλλά σίγουρα να οτι βάζει κάποια θέματα για διάλογο του αξίζει ενα ΜΠΡΑΒΟ.Διαφωνία σίγουρα έχω με τους ανώνυμους κουκουλοφόρους του διαδικτύου που κριμένοι στην ανωνυμία τους προσβάλλουν βρίζουν και σχολιάζουν τους επώνυμα εκφραζόμενους,δικαίωμα και υποχρέωση της δημοκρατίας.Ακόμα δε χειρότερο είναι η απειλή οτι η Αρκίτσα ψηφίζει χρυσή (σκοτεινή) αυγή.Τον εαυτό του και μόνο εκφράζει ο απειλών και οχι την ΑΡΚΊΤΣΑ.Στην Αρκίτσα ζει ο απειλών και 1000 ακόμα δημοκρατικοί πολίτες που σίγουρα δεν συμφωνούν μαζί του.
    Σπύρο Μπράβο
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΛΟΚΡΙΔΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΡΓΥΡΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.Η ΔΗΜΑΡ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ή ΚΑΙ ΝΔ , ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ,ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΟ ΟΧΙ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΠΥΡΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΕΥΟΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΚΟΡΟΙΕΨΟΥΝ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ : ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΑΝΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε "Κυριακου Αταλάντη" σε ευχαριστώ. Δεν έκανα κάτι παρά να προβληματήσω αυτόν που θα πάει να ψηφίσει. Έχει τελειώση η εποχή του τι ψηφίζω τη τελευταια ημερα ή τι ψήφιζα.....αυτό ψηφίζω! Έχει τελειώσει το οτι κάποιος βουλευτής πριν απο 20 χρονια είχε βολέψει κάποιον από την οικογένειά μου και έτσι το ψηφίζω! Και ναι....δε συμφωνώ μαζί τους! Ούτε στο ένα άκρο αλλά ούτε και στο άλλο, κάπου ενδιάμεσα......σε ένα πολύ μικρό κόμμα που θα μπορουμε να το κάνουμε μεγάλο!....χωρίς να νομίζει οτι είναι κάποιο.....αλλά να το τρελάνουμε εμείς και.....σιγουρα δε θα μας τρελλάνουν αυτοί γιατι όποιος όντως θεωρει τον εαυατό του Έλληνα θα ψηφίσει τη τελευταία στιγμή......το κομμα που θα του έρθει εκείνη τη στιγμή και σίγουρα δε θα είναι από τα κόμματα εξουσίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....ίσως θα πρέπει να φερθούμε πρώτα σαν Έλληνες......και μετα τα υπόλοιπα....Χριστός
    Ανέστη σε όλους σας....ή καλύτερα, Χριστός Ανεστη στην Ελλάδα μας και.......στους απανταχού Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου