Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Επειδή δεν πάει άλλο…


Οι απλοί άνθρωποι, αυτήν τη στιγμή, έναν τρόπο έχουν να εκδηλώσουν τον θυμό ή την απελπισία τους: καταδικάζοντας τα πολιτικά κόμματα, ιδίως αυτά της εξουσίας, που «μας οδήγησαν στον εφιάλτη που ζούμε σήμερα».

Και έχουν δίκιο! Δεκαετίες τώρα η πολιτική ηγεσία και τα κόμματα δούλεψαν με λάθος τρόπο. «Πάτησαν» επάνω στην ανασφάλεια του κόσμου, για να δημιουργήσουν μηχανισμούς εξουσίας, που βασίστηκαν στις πιο «άγαρμπες» πελατειακές σχέσεις, στη διαφθορά, στο παρασκήνιο, για να εξαντλήσουν τους ανθρώπους και τον παραγωγικό πλούτο της χώρας.

Σήμερα, μετά από 8 περίπου χρόνια βομβαρδισμού της κοινής γνώμης με αποκαλύψεις σκανδάλων (που χειρίστηκαν «άξεστα» τα αθηναϊκά ΜΜΕ), κανείς δεν εκπλήσσεται με όσα αποκαλύπτονται στην πολεοδομία, στους δημόσιους οργανισμούς, στις ΔΕΚΟ, στις εφορίες, στο ΙΚΑ, ακόμη και στην Εκκλησία. Η ανομία, η κατασπατάληση ή η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος έχουν γίνει… συνήθεια.

Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποτελεί απλώς το κερασάκι στην  τούρτα…


Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός που η ελληνική κοινή γνώμη δεν πιστεύει πια κανέναν! Όσους λένε πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν τα πράγματα. Τα κόμματα που σχίζουν τα ιμάτιά τους, πως θα σπρώξουν τη χώρα στην ανάπτυξη.

Κι όμως!

Μοναδική ελπίδα σήμερα είναι οι νέοι, άφθαρτοι πολιτικοί. Όλοι όσοι αποφάσισαν τώρα, σε άγριες συνθήκες, να περάσουν μπροστά, επειδή έκριναν πως είναι το ίδιο επικίνδυνο να απέχεις ή να σχολιάζεις, καθισμένος στον καναπέ σου, τα τραγικά λάθη των άλλων. Επειδή δεν πάει άλλο…

Μοναδική ελπίδα είναι οι νέοι πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί στην αγορά, που έχουν επαγγελματικό παρελθόν χωρίς σκιές, που έχουν την  εμπειρία και γνωρίζουν τι σημαίνει σήμερα έλλειψη ρευστότητας και «στημένοι» διαγωνισμοί. Που αντιλαμβάνονται πόσο ανόητο είναι να εκμεταλλεύεσαι τους καιρούς και να μην ασφαλίζεις τους εργαζομένους ή να μην τους πληρώνεις.      

Που δεν έχουν καμία σχέση με «κληρονομιές», μετριότατους και ανίκανους αυλικούς…

Η μόνη ελπίδα σήμερα είναι η Νέα Δημοκρατία, που δείχνει πως έχει μάθει από τα λάθη της. Που έχει σταθερό προσανατολισμό προς την Ευρώπη των λαών, την ανάπτυξη  που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τον σημερινό φαύλο κύκλο. Που πιστεύει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και ένα μικρό, ευέλικτο κράτος που θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή που ήδη δοκιμάζεται πολύ σκληρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου