Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ι.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΕΚ


Ο Υποψήφιος  Βουλευτής  Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας,  Κώστας  Κουτσογιαννακόπουλος απαντά στους Υπαλλήλους του Περιφερειακού τμήματος Ο.Ε.Κ.  του Νομού Φθιώτιδας.


Σε απάντηση του από 27/04/2012 εγγράφου ερωτήματος  των υπαλλήλων του Περιφερειακού Τμήματος ΟΕΚ  σχετικά με την  «Εξαφάνιση του Οργανισμού Εργατικής  Κατοικίας σε μια νύχτα» σημειώνω ότι στο μνημόνιο αναφέρεται  ρητά η κατάργηση του Ο.Ε.Κ. αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπονοείται η διακοπή της στεγαστικής πολιτικής που παρέχει στεγαστική συνδρομή σε μικρομεσαίους εργαζόμενους.

Εκτιμώ ότι η κατάργηση προβλέφθηκε καθαρά με οικονομικά κριτήρια στη λογική της συγχώνευσης οργανισμών με σκοπό τη μείωση του κόστους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα υπάρχει το οξύμωρο  γεγονός από τη μια να  συνεχίζονται οι κρατήσεις από τους μισθούς των εργαζομένων υπέρ του Οργανισμού και  από την άλλη να μην υπάρχει καμμία στεγαστική παροχή ή διευκόλυνση.


Στην ουσία έχει διακοπεί η λειτουργία  του σε σημείο που να μην είναι δυνατόν να επιλυθούν  ούτε απλά  προβλήματα που εκκρεμούν.

Προσωπική μου πρόταση είναι το έργο που μέχρι σήμερα πραγματοποιούνταν από τον Οργανισμό  να συνεχίσει να γίνεται από εσάς που έχετε τη γνώση  είτε υπό την αιγίδα άλλου φορέα, είτε μέσω του ΟΑΕΔ, που και ο σκοπός της μείωσης των λειτουργικών εξόδων θα επιτευχθεί αλλά και το κοινωνικό (αλλά σε καμία περίπτωση χαριστικό δεδομένου ότι προέρχεται από κρατήσεις των υπαλλήλων και είναι σε σημαντικό βαθμό ανταποδοτικό) έργο θα συνεχιστεί.

Θεωρώ  απαραίτητο να συνεχιστούν τα προγράμματα επιδότησης ενοικίου,  παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους, επιδότησης επιτοκίου και οπωσδήποτε η κατασκευή εργατικών κατοικιών που είναι προφανές ότι θα βοηθήσει σε κάποιο βαθμό στην αντιμετώπιση της ύφεσης παρέχοντας δουλειά σε πολλά επαγγέλματα τα οποία ασχολούνται με την οικοδομική ανέγερση.


 Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ι. Κουτσογιαννακόπουλος
Δικηγόρος - Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με την Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου