Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ασφάλεια των πολιτών είναι… ακριβό υλικό


Οι κραυγές της «Χρυσής Αυγής» κατά των μεταναστών, που επηρεάζουν και τη στάση των άλλων κομμάτων, επισκιάζουν μια αληθινά θλιβερή πραγματικότητα.

Θύματα της δράσης παράνομων κυκλωμάτων αλλοδαπών δεν πέφτουν μόνο ανήμποροι Έλληνες πολίτες, αλλά και απλοί, θλιβεροί, πεινασμένοι μετανάστες. Θύματα μιας δύσκολης και άτυχης συγκυρίας.

Πάντοτε, στις πιο δύσκολες οικονομικά εποχές, τα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού έριχναν το φταίξιμο της δικής τους περιθωριοποίησης, της δικής τους κακομοιριάς και φτώχειας, στα εύκολα θύματα, τους μετανάστες.

Η αποκάλυψη πως για πέντε ολόκληρους μήνες, μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, βασάνιζαν οικογένειες λαθρομεταναστών από το Ιράν και κυρίως τα ανήλικα παιδιά τους, για να τους αποσπάσουν χρήματα, είναι συγκλονιστική!



Ανύπαρκτο το ελληνικό κράτος

Είναι άλλο θέμα η ανυπαρξία του ελληνικού κράτους και η παταγώδης αποτυχία του να ελέγξει τα σύνορά του και να χαράξει μια λογική μεταναστευτική πολιτική και άλλο η καταπάτηση του δικαιώματος κάποιων φοβισμένων, δυστυχισμένων ανθρώπων που ζητούν μερίδιο στη ζωή.

Είναι άλλο πράγμα, οι κλέφτες, κάποιες φορές δολοφόνοι παράνομοι μετανάστες και άλλο κάποιοι φτωχοί ξένοι οικογενειάρχες που αναζήτησαν καλύτερη τύχη για τα παιδιά τους, μακριά από την πατρίδα τους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος τόσων λαθρομεταναστών, ούτε όμως τη φασιστική νοοτροπία κάποιων ακραίων ομάδων, που αναζητούν εξιλαστήρια θύματα, για να εκφράσουν τον θυμό τους γι’ αυτό που αντιλαμβάνονται ως παραβίαση.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να παραβιάσει τους νόμους μιας χώρας, στην οποία «λειτουργεί» σωστά η δημόσια τάξη και το νομικό σύστημα.

Αν η χώρα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, δεν φταίνε κάποιοι από τους πεινασμένους που ορμάνε να το κλέψουν ή κάποιοι άλλοι, περισσότεροι οργανωμένοι, που κοιτάζουν, πρόστυχα,  να το εκμεταλλευτούν.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ακριβό υλικό για να το διαχειρίζονται μερικοί Χρυσαυγίτες.             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου