Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Θα δώσω προσωπική μάχη για την ανεργία- Οι αγώνες μπορούν να δοθούν μόνο από τις προοδευτικές δυνάμεις με σταθερό πολιτικό πρόγραμμα, στοχευμένες και διαφανείς πολιτικές διεξόδου από την κρίση


Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ένα κοινό που είχε όλες τις ηλικίες και κυρίως νέους, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας την κεντρική προεκλογική της ομιλία η Κατερίνα Μπατζελή.


Η πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι «η 6η Μαΐου αποτελεί την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει τη σταθερότητα και την παρουσία της χώρας μας στην Ευρώπη, τη διαφύλαξη της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, αλλά και το αύριο που θέλουμε να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές».

Η κ. Μπατζελή τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «η διασφάλιση της επόμενης ημέρας της 6ης Μαΐου απαιτεί σκληρούς αγώνες, διαρκείς διαπραγματεύσεις και ξεκάθαρες διεκδικήσεις για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.  Και οι αγώνες μπορούν να δοθούν μόνο από τις προοδευτικές  εκείνες πολιτικές δυνάμεις που έχουν σταθερό πολιτικό πρόγραμμα, στοχευμένες και διαφανείς πολιτικές διεξόδου από την κρίση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε στις «σειρήνες» της επιστροφής στη δραχμή. Ο ζωτικός χώρος της Ελλάδας είναι εντός της Ευρώπης.


Η κ. Μπατζελή στην ομιλία της μίλησε για τη στάση των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων την περίοδο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την οικονομική επιβίωση της χώρας,  άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία μετά τις εξαγγελίες για φορολογική αμνηστία σε εκείνους που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω τη στιγμή που η χώρα έδινε τη «μάχη των μαχών», επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη στη διετή διακυβέρνησή του, αλλά κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο χρηματοδότησης των αδύναμων χωρών- μελών της Ε.Ε με τη δημιουργία του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, όπως είχε δώσει και πάλι  μάχη για τις ίδιες χώρες το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα.

Σε εκείνους που παίζουν «κορώνα-γράμματα» την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού, που μετατρέπουν την αγωνία των νέων σε απόρριψη της δημοκρατίας,  την ανεργία σε βία, τη μεταναστευτική πολιτική σε ρατσισμό, που καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα και αυτοπροβάλλονται ως εθνοσωτήρες, εμείς απαντούμε με συγκεκριμένες και στοχευμένς προτάσεις για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της ρευστότητας από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την  αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Το μέλλον των νέων δε θα κατακτηθεί με φόβο και οργή. Αλλά με τη συμμετοχή όλων τους στην ίδια τη δημοκρατία που διασφαλίζει την αναγνωρισιμότητα των θέσεων, των προγραμμάτων, των προσώπων και που δεν κρύβει με «μαεστρία τα παραμάγαζα». Η ανεργία που παραμορφώνει την ίδια την κοινωνία, που μελαγχολεί τους νέους, που συγκλονίζει την ίδια την οικογένεια και που καθηλώνει νομούς και περιφέρειες, όπως το δικό μας,  είναι το πεδίο που προσωπικά θα δώσω την μάχη μου.

«Η πορεία της Ελλάδας είναι στα χέρια σας. Οι καιροί είναι κρίσιμοι.  Η ψήφος αποτελεί δικαίωμα, αλλά και προσωπική ευθύνη για το παρόν και το μέλλον. Θέλω να μου δείξετε  εμπιστοσύνη για μια ακόμη φορά. Δε φοβάμαι να πάρω το βάρος της ευθύνης για να μπορέσω να συμβάλω και εγώ στην αλλαγή. Ζητώ να μπω μπροστά με  τη ψήφο σας. Και ως νέα πολιτικός εκείνο που μπορώ να εγγυηθώ για την επόμενη ημέρα είναι η καθαρότητα των απόψεών μου, η ειλικρίνεια του λόγου μου και η διαφάνεια που θα πρέπει να διακατέχει όλους τους θεσμούς», τόνισε η κ. Μπατζελή.

Η κ. Μπατζελή στην ομιλία  της παρουσίασε περιληπτικά τον απολογισμό του έργου της τόσο στη διάρκεια της υπουργικής όσο και κοινοβουλευτικής θητείας. «Βασική μου αρχή ήταν να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στον τόπο μας, ώστε η Φθιώτιδα να αποκτήσει τη δική της «ταυτότητα. Όπως η γεωθερμία, η απαγόρευση της αλιείας με γρι γρι στο Μαλιακό, η ένταξη μεγάλων αρδευτικών έργων στον «Αλέξανδρο Μπαλτατζή», όπως της Βίστριζας και του Σμοκόβου, οι παρεμβάσεις μου για το  Σπερχειό που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, το αγροτικό εισόδημα, αλλά και την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, οι διαρκείς παρεμβάσεις για τη στήριξη των αγροτών, της συνεταιριστικής τράπεζας Λαμίας και της Αγροτικής Τράπεζας και πολλές άλλες που θα μπορούσαν να αναφερθούν για την καθημερινότητα του πολίτη της Φθιώτιδας».

1 σχόλιο:

  1. Καλώς την κι ας άργησε
    Ρε συντρόφισσα σε άκουσα προχτές στο ΕΝΑ να λες: τι έχουν προσφέρει ο Παπανδρέου, ο Σημίτης και ο Βενιζέλος.
    Τσα!
    ποιος έλειπε ?
    ο Γιώργος !!
    Ήρθες φυτευτή στο νομό το ‘09 (άσχετο αν δεν έπιασες) και τηλεφωνούσαν από το Μαξίμου για να μας πουν ότι είσαι η επιλογή του προέδρου, του Γιώργου και να σε στηρίξουμε, τόσο του έκοβε και του Γιώργου,
    τα Ξέχασες?
    Κατερινάκι εδώ στους αγρούς γνωριζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου