Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η Δημοκρατική Αριστερά ΜΠΟΡΕΙ - Επτά λόγοι για να ψηφίσω ΔΗ.ΜΑΡ.


Η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί για τους εξής λόγους :
 
1. Είμαστε νέο κόμμα ,όχι μόνο με νέους ανθρώπους στην πολιτική , αλλά και νέες πολιτικές προοδευτικές ,σύγχρονες και αριστερές , γιατί, τι να τους κάνεις τους νέους ανθρώπους αν υποστηρίζουν παλιές πολιτικές , κυρίως συντηρητικές πολιτικές των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,που μας έφεραν στην κατάσταση που σήμερα βιώνουμε ,κρίση, ανεργία, κόψιμο μισθών και συντάξεων ,κακοδιοίκηση , γραφειοκρατία, μίζες , αναξιοκρατία ,παραπαιδεία , υποβαθμισμένο περιβάλλον ,χωρίς πρόνοια , παιδεία και υγεία και γενικά χωρίς κράτος.

2. Μαζί συλλογικά ,όλοι οι υποψήφιοι ,μάλιστα για πρώτη φορά υποψήφιοι ,και όχι χωριστά , βγήκαμε περιοδεία να πείσουμε την Φθιώτιδα ,αλλά και όλη την Ελλάδα , με δικά μας έξοδα και όχι με επιχορηγήσεις του κράτους που μοίρασε εκατομμύρια στα 5 κόμματα της Βουλής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές ,εποχές που κόβονται μισθοί και συντάξεις και υποχρεωνόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες να πληρώνουμε τα σποτ και τις διαφημίσεις των ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ που πήραν την μερίδα του λέοντος .
3. Δεν είπαμε ότι εμείς δεν φταίμε σε κάτι σαν κόμμα ,παρότι είμαστε νέο κόμμα, αλλά και ποτέ δεν κυβερνήσαμε , παρόλα αυτά αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί , αλλά σίγουρα το κύριο μέρος της ευθύνης για την κρίση που βιώνουμε την έχουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του Μνημονίου , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ξέχασαν σήμερα ότι αυτοί με τις πολιτικές τους φταίνε.. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα γίνει αριστερό άλλοθι συντηρητικών πολιτικών. Αντιθέτως θα γίνει κινητήρια δύναμη συνεργασιών που θα ανταποκρίνονται στη βαθιά ανάγκη για μεγάλες αλλαγές και θα ικανοποιούν την απαίτηση των Ελλήνων για ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

4. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δεν κρύβει την αλήθεια και λέμε ότι το κράτος έχει συνέχεια, αλλά το Μνημόνιο πρέπει άμεσα να αλλάξει, κυρίως για το κομμάτι των μισθών και συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας που πρέπει να έρθουν στα προ κρίσης επίπεδα και να γίνει άρση της μείωσης των ,ζητάμε αλλαγή της πρόβλεψης στο μνημόνιο για δέσμευση όλων των εσόδων για εξυπηρέτηση του χρέους και να διατεθεί το μεγαλύτερο κι αν χρειάζεται και όλο το ποσό των εσόδων για την ανάπτυξη και σε μέτρα ανακούφισης των Ελλήνων. Οι ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, κυρίως μας υπόσχονται σήμερα πράγματα ,λες και δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί για την κρίση ,λες και δεν είπαν αυτοί «ναι σε όλα» στο μνημόνιο 2 ,λες κι αυτοί δεν έβαλαν φαρδιά πλατεια την υπογραφή τους στο Μνημόνιο που προβλέπει μισθούς 200 ευρώ.

5. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που είμαστε υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης και λέμε ΟΧΙ στο μνημόνιο και στις συγκυβερνήσεις με ΔΕΞΙΑ ,ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ πολιτική των ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, και ΟΧΙ στις συγκυβερνήσεις του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το Ευρώ και επιστροφή στην Δραχμή. Είμαστε ανοικτοί στην συνεργασία με άλλα κόμματα με δύο όρους : 1.ΟΧΙ στο Μνημόνιο και κατάργηση του ,ώστε να αναπνεύσουν όλοι οι Έλληνες και να υπάρξει ανάπτυξη και ΝΑΙ στο Ευρώ ,ώστε να έχουμε όλοι οι Έλληνες μέσα από κεντροαριστερές ευρωπαϊκές πολιτικές ,σταθερό νόμισμα αλλά και προοπτικές ανάπτυξης μέσα σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

6. Ζητάμε ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία του περιβάλλοντος. Διαφορετική ανάπτυξη που θα είναι διατηρήσιμη και αειφόρος. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να ενσωματώνει πολιτικές περιβαλλοντικά ισόρροπες και αξιοκρατικές , που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα. Στροφή στο πρωτογενή τομέα (γεωργία , κτηνοτροφία) με το κράτος δίπλα στους πολίτες με νέες καλλιέργειες , συνδυαστική ανάπτυξη τουρισμού – πολιτισμού – αγροτουρισμού ,στήριξη εξαγωγών και ναυτιλίας και πάταξη της γραφειοκρατίας και της μίζας. Πάταξη της φοροδιαφυγής κατά 5% και του 1% του παραεμπορίου μας δίνουν 12 δις ,τώρα που ψάχνουμε 11 δις και θέλουν να κόψουν γι αυτό πάλι μισθούς και συντάξεις.
 
7. Νέα σχέση γενεών ,ανοικτοί ορίζοντες για τη νεολαία. Ανατροπή των θεσμικών αδικιών σε βάρος της νέας γενιάς .Νέα γενιά με εργασία, μέλλον, προσδοκία, όνειρα. Γενιά που θα διαψεύσει τις προβλέψεις , θα στηρίξει και θα ανασυγκροτήσει τη χώρα. Νέα γενιά που θα μας κάνει περήφανους που είμαστε Έλληνες.

2 σχόλια:

  1. ΑΡΓΥΡΗ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΚΡΟΣ , ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΕΜΠΡΟΣ !!! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΟΓΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑ ΔΥΟ ΤΗΣ ΔΗ.ΜΑΡ.ΑΡΚΟΥΝ .ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΕΝΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ !!!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ,ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΩΝ ΠΑΣΟΚ , ΝΔ.ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!! ΝΙΚΟΣ Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι οι λόγοι ειναι πολλοί ,αλλά ο συντοπίτης μας αγωνιστης ,είναι , ένας , ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, του αξίζει η ψήφος μας ,μιας και θα ψηφίσουμε ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ που μας χαντάκωσαν.Στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο ΑΡΓΥΡΗΣ ,εκεί ψηφίζουμε και εμείς. ΝΙΚΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου