Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βήμα βήμα προς το “νέο σχολείο της αγοράς”


Το σχολικό έτος  φτάνει στο τέλος του και οι σχολικές μονάδες είναι καταχρεωμένες εξ αιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης. 

Από το Φθινόπωρο ακόμα, η φωτοτύπηση των διδακτικών βιβλίων διέλυσε τα φωτοτυπικά  μηχανήματα και εξάντλησε τα ταμεία τους και τις τσέπες των γονέων. 

Έτσι,  τα σχολεία της Αβάθμιας του Δήμου Λαμιέων θα χρηματοδοτηθούν προεκλογικά με το ευτελές ποσό των 7 ευρώ ανά μαθητή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Το “νέο σχολείο” είναι εδώ. Η περίφημη “αυτονομία” της εκπαιδευτικής μονάδας σημαίνει   φτωχά σχολεία, επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, άμεση εμπλοκή επιχειρήσεων στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, μετατροπή της γνώσης σε δεξιότητες. Από την άλλη όμως, σημαίνει περικοπή των κοινωνικών δαπανών και αυτόματη μεταφορά τους στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας, είτε ως εξόφληση χρεών είτε ως “ανάπτυξη”.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου, των παραφυάδων τους και των αριστερών ευρωπαϊστών, που, καθένας με το ρόλο του, συμφωνούν και προωθούν τις αποφάσεις της Ε.Ε. για ολοκληρωτική υποταγή της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας στην καπιταλιστική κερδοφορία.


Όλοι τους υποστηρίζουν τη συνύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και την ισότιμη μεταχείρισή τους από το κράτος. Αλλά τι τύχη μπορεί να έχει μια σκόπιμα υποχρηματοδοτούμενη, μίζερη και κολοβή δημόσια εκπαίδευση μπροστά στο μάρκετιγκ μιας απαστράπτουσας ιδιωτικής εκπ/σης;

Η σίγουρη κατάληξη είναι: ημιμάθεια και αμορφωσιά για τα παιδιά του λαού, γνώση και επιστήμη για τα παιδιά της αστικής τάξης, που τα προορίζουν για επιχειρηματίες και πολιτικούς. Δηλαδή, διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των στελεχών των ίδιων κομμάτων που ασχολούνται με την Τοπική Διοίκηση. Όλοι πολτιεύονται με τη γραμμή του “Καλλικράτη”. Έγιναν το μακρύ χέρι του κράτους. Μηχανισμός που εφαρμόζει με τον τρόπο του τις ταξικές επιλογές του κεφαλαίου.

Δικαιώνουν, έτσι, στο ακέραιο το ΚΚΕ και τις θέσεις του για τη λειτουργία της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του “Καλλικράτη”.

Το ΚΚΕ έχει στόχο πάλης την ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες για όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας. Θέλει ανθρώπους μορφωμένους και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ό,τι επάγγελμα κι αν κάνουν τελικά. Παιδεία που θα είναι ταγμένη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Επιστήμη και τεχνολογία που θα βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και δε θα αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς μαθητές, φοιτητές να λάβουν υπόψιν τους και την κοροϊδία των 7 ευρώ, όταν θα προσέρχονται στις κάλπες.

Η κατάσταση σε όλη τη δημόσια εκπαίδευση και η προδιαγεγραμμένη υποβάθμισή της σε κατάρτιση είναι ένας ακόμα λόγος για την ύπαρξη ισχυρού ΚΚΕ την 7η Μάη.

Για το λαό άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά η υπερψήφιση του ΚΚΕ και η συμπόρευσή μαζί του στους μελλοντικούς αγώνες.


ΛΑΜΙΑ                           ΑΠΡΙΛΙΟΣ     2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου