Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κακέκτυπα μιας παλιάς νοοτροπίας



«Σε μια περίοδο που συρρικνώ
νεται η μεσαία τάξη και ο μικροαστός ψάχνει σανίδα σωτηρίας, οι κινήσεις «κορυφής» δεν υπακούουν σε κανένα κοινωνικό πρόσταγμα» - «Δεν αποτελούν λύση οι νέες “πολυκατοικίες” που φτιάχτηκαν άρον άρον με παλιά φθαρμένα υλικά»

Τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στοχοποιούνται –και δίκαια– ιδιαίτερα για τις τελευταίες περιόδους διακυβέρνησης της χώρας, επειδή, όπως λέει ο απλός Έλληνας πολίτης, την οδήγησαν στην καταστροφή και βύθισαν τον ίδιο στην απελπισία.

Και τώρα, στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, λέει πως δυσκολεύεται να πιστέψει προγράμματα, εξαγγελίες και… συγνώμες.

Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα που γεννήθηκαν πρόσφατα, δεν αποτελούν παρά κακέκτυπα που ξεπήδησαν από τη μήτρα των δύο κομμάτων.

Τα στελέχη τους διαφώνησαν με πλευρές της πολιτικής που άσκησε ο Γ. Παπανδρέου ή πιο πρόσφατα ο Α. Σαμαράς και αποχώρησαν (ή διαγράφηκαν) και ξεκίνησαν έναν νέο βηματισμό, όχι όμως για να εκφράσουν νέα κοινωνικά στρώματα ή τις ανάγκες της νέας εποχής. Σε μια περίοδο που συρρικνώνεται η μεσαία τάξη και ο μικροαστός ψάχνει σανίδα σωτηρίας, οι κινήσεις «κορυφής» δεν υπακούουν σε κανένα κοινωνικό πρόσταγμα.

Ο τρόπος που ήδη λειτουργούν τα νέα κόμματα, η επικοινωνιακή τακτική τους, η στάση των στελεχών τους στα τηλεοπτικά πάνελ, ακόμη όμως το γεγονός πως υιοθετούν «εύκολα» λαIκίστικα συνθήματα, αποδεικνύουν πως ο μικροκομμα- τισμός δεν πέθανε σε μια νύχτα! Πως η νοοτροπία που εξέθρεψε τη διαφθορά, γιγάντωσε τη διαπλοκή και έφθειρε κράτος και ελληνική κοινωνία παραμένει ζωντανή και… δικαιωμένη!


Οι μετακινήσεις βουλευτών από το ένα στο άλλο άκρο, αμαυρώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του πολιτικού που δείχνει σημάδια πανικού από τον φόβο της μη επιβίωσης, υποβαθμίζουν τον ρόλο του και συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση της πολιτικής ζωής.

Η ισοπεδωτική αντίληψη «όλοι ίδιοι είναι», αυτήν τη φορά, αποκτά αληθινό περιεχόμενο! Αυτοί που μέχρι χθες στέκονταν στην ίδια πλευρά και καταδίκαζαν μετά βδελυγμίας την άλλη, τώρα εμφανίζονται τσακωμένοι μεταξύ τους, αδιάλλακτοι και προφανώς δικαιωμένοι για τις εξ ανάγκης επιλογές τους.


Δεν αποτελούν λύση

Δεν αποτελούν, λοιπόν, λύση τα πολιτικά σχήματα, οι νέες «πολυκατοικίες» που φτιάχτηκαν άρον άρον με παλιά φθαρμένα υλικά. Αλλά τα ίδια τα κόμματα εξουσίας, ανανεωμένα όμως με νέους πολιτικούς, επιτυχημένους επαγγελματίες που τολμούν να περάσουν μπροστά σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

Όμως, θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια για να νικηθούν οι προσωπικές εμπάθειες, το παρασκήνιο, οι μηχανισμοί που φέρουν αντιμέτωπα στελέχη του ιδίου κόμματος.

Θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια, για να νικηθεί η απάθεια των κομμάτων, η ακινησία των κομματικών οργανώσεων. Πρέπει, επιτέλους, να ανοίξουν τις πόρτες οι τοπικές οργανώσεις, που οφείλουν να γίνουν κύτταρα ανανέωσης ενός γερασμένου οργανισμού.

Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι διπλή: για την ανασύνταξη της χώρας και την ανανέωση των κομμάτων.

_____________________
Ο Γιάννης Μπρεκουλάκης είναι Χημικός Μηχανικός και είναι υποψήφιος Βουλευτής στη Φθιώτιδα με την Νέα Δημοκρατία

2 σχόλια:

  1. ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ!!! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΞΕΦΩΡΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ. Ο "ΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΡΙΣΗ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και οχι μονο ο Γιαννης δεν εχει καμια σχεση με τους αλους πολητικους πανω απο ολα λεει αληθειες και οχι αερολογιες σαν κατι αλους που ταζουν ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου