Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τόνια Αντωνίου στο «Έθνος»: «Είναι τραγικό να υπάρχουν σημεία σύγκλισης αριστεράς και ακροδεξιάς»


Συνέντευξη στην εφημερίδα "Έθνος" έδωσε η υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.

Ολόκληρη η συνέντευξη στην εφημερίδα:

Πώς απαντάτε στα κόμματα που ζητούν από τους πολίτες να τιμωρήσουν;
Τα συναισθήματα σήμερα είναι έντονα σε όλους τους Έλληνες. Όσοι όμως πατάνε, στην κυριολεξία πατάνε, πάνω σε αυτά, προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στη χώρα και τους πολίτες. Η Δημοκρατία είναι ορθός λόγος, επιχειρήματα, προτάσεις κι επιλογές. Τα υπόλοιπα είναι συναισθηματική χειραγώγηση.

Σε ποιους αναφέρεστε;
Δεν μπορεί αριστερό κόμμα να ζητάει από τους πολίτες να το ψηφίσουν για να τιμωρήσουν. Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι αριστερό θα πρέπει να ξαναδούμε τελικά τι σημαίνει αριστερό και ποιος τροφοδοτεί τα άκρα.


Αποδίδετε ευθύνη στην αριστερά για την άνοδο της ακροδεξιάς;
Όταν ο κ. Ευθυμίου δέχτηκε επίθεση, στην αρχή πολλοί πίστευαν ότι ήταν κάποιες γνωστές ομάδες αριστερών, μέχρι να μάθουμε ότι ήταν μια ναζιστική ομάδα. Το βρίσκω τραγικό να υπάρχουν σήμερα τέτοια σημεία σύγκλισης αριστερής και ακροδεξιάς πρακτικής, που να μην ξεχωρίζεις ποιος είναι, αν δεν σου πουν. Άρα, το μόνο που λέω είναι να ξαναβρούμε το μέτρο πριν να είναι αργά.

Και η έξοδος από την κρίση πώς θα έρθει;
Οι προτάσεις μας είναι γνωστές. Θεωρώ όμως ότι η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι ένα ενθουσιώδες ηρωικό ξεπέταγμα, όπως προσπαθούν κάποιοι να το εμφανίσουν. Θα είναι μια διαδικασία νηφάλιων αποφάσεων και συνεννόησης. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε πλαίσιο αρχών και αξιών και συνθήκες αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών για σας;
Η ποιοτική σύνθεση της βουλής, όσον αφορά κόμματα και πρόσωπα και το εάν θα μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Με ποιες δυνάμεις και σε ποια κατεύθυνση. Γιατί με βάση τις δημοσκοπήσεις και τις δηλώσεις των κομμάτων, δεν προκύπτει κυβέρνηση.

Δεν θα συγκυβερνήσετε με τη ΝΔ;
Ο λαός θα πει τι συνεργασία θέλει. Η νέα κυβέρνηση πάντως θα πρέπει να έχει απήχηση σε ποσοστό πάνω από 50% του εκλογικού σώματος. 
 

1 σχόλιο:

  1. Ειναι τραγικό να υπάρχει σύγκληση δεξιάς (ΝΔ-ΛΑΟΣ) με ακροδεξια πολιτική (ΠΑΣΟΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου