Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ



Συμπολίτες μου, εντάχθηκα 
στο χώρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας προερχόμενος από τα «σπλάχνα» του χώρου της Νέας Δημοκρατίας την οποία υπηρέτησα ανελλιπώς από τα φοιτητικά μου χρόνια από όπου μου ζητήθηκε.

Είμαι νέος ελεύθερος επαγγελματίας (δικηγόρος) και ζω καθημερινά την απόγνωση, το θυμό και την οργή των συμπολιτών μου, που δυσκολεύεται να πληρώσει το στεγαστικό της οικογένειάς του, όταν την ίδια ώρα βλέπει τα δυο αδιόρθωτα κόμματα να ρυθμίζουν τα δικά τους δάνεια με νόμο στη Βουλή, που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ούτε τα βασικά είδη διατροφής.

Από τους πολιτικούς της καθεστηκυίας τάξης έχουμε ακούσει πολλά, το μόνο που δεν έχουμε ακούσει είναι η αλήθεια.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ότι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι επιθυμούν διακαώς να μας δανείσουν. Ο Κινεζικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Ελλάδα στην απόλυτη χρεοκοπία. Οι Ρώσοι αρνήθηκαν να μας δανείσουν πριν το πρώτο μνημόνιο. Πριν λίγους μήνες αρνήθηκαν να μας δώσουν πετρέλαιο επί πιστώσει και σήμερα δανείζουν τη Λευκορωσία μόλις 3 δις ευρώ με μεγαλύτερα επιτόκια από ότι μας δανείζουν οι Ευρωπαίοι (4,2%).

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ότι μπορούμε να είμαστε στο ευρώ χωρίς το μνημόνιο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας. Η Ελλάδα χωρίς τη χρηματοδότηση των εταίρων θα χρεοκοπήσει. Η Αργεντινή χρεοκόπησε με έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μόλις 1% του ΑΕΠ, ενώ εμείς έχουμε 9%. Μία χώρα χωρίς ρευστότητα, χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα και με αρνητικό εξωτερικό ισοζύγιο δεν θα μπορεί να αγοράζει τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ότι η αυτόματη λύση των προβλημάτων μας είναι η κήρυξη της ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει η ΑΟΖ, είναι θέση και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Οι Κύπριοι ανακήρυξαν την ΑΟΖ το 1998, ξεκίνησαν τις αδειοδοτήσεις το 2007 και δεν περιμένουν το πρώτο ευρώ πριν το 2016. Έχουμε εμείς την πολυτέλεια να περιμένουμε 18 χρόνια; Ποιον κοροIδεύουν;


ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙΤο μόνο που καθορίζει το μνημόνιο με τρόπο που δεν αλλάζει είναι πόσα λεφτά μας δίνουν οι ξένοι. Τα υπόλοιπα είναι υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Οι ΔΥΟ αδιόρθωτοι εμφανίζουν την τρόικα να έχει την τελική ευθύνη για όλα και δεν προτείνουν οι ίδιοι πολιτικές για να μην αναλάβουν το πολιτικό κόστος να θίξουν τα πελατειακά συστήματα που τους υποστηρίζουνΌπου θέλουν να δώσουν χρήματα (π.χ. για τις δαπάνες των κομμάτων, για τις συντάξεις των βουλευτών κ.λπ.), μια χαρά τα ξοδεύουν χωρίς να ρωτήσουν καμία τρόικα.

Χωρίς το μνημόνιο θα κάναμε ακριβώς τα ίδια αλλά πολύ πιο βίαια και χωρίς το μαξιλάρι των 200 δις που συνολικά θα μας δώσουν οι Ευρωπαίοι.

Να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Να τελειώνουμε με τα ψέματα, τον λαΐκισμό και τη δημαγωγική ανευθυνότητα. 

Εγώ ως νέος οικογενειάρχης και ελεύθερος επαγγελματίας θέλω να ξέρω που βαδίζω αύριο. Πρέπει να υποχρεώσουμε τα κόμματα να παρουσιάσουν συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την ύφεση όπως κάνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η λύση είναι στις βαθιές αλλαγές στο κράτος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι πρέπει να κοπεί η χρηματοδότηση των κομμάτων στο μισό, οι 300 να γίνουν 200, οι συντάξεις των βουλευτών να μειωθούν στο 50%.

Να κοπούν οι δαπάνες για την ΕΡΤ και για τη Βουλή. Να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των προνομιούχων ΔΕΚΟ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η μείωση μισθών δεν οδηγεί σε ανάπτυξη. Η ανάπτυξη χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, να καταργηθούν τα εκατοντάδες αντικίνητρα που πνίγουν την επιχειρηματικότητα. Πρέπει οι επιχειρήσεις να μπορούν να αδειοδοτούνται σε μία μέρα. Το κράτος να πληρώσει τώρα τα 7 δισ. ευρώ που χρωστά στον ιδιωτικό τομέα. Να εφαρμοστεί ενιαίος φορολογικός συντελεστής 20% για όλους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι οι Έλληνες ασφυκτιούν οικονομικά σήμερα, ιδιαίτερα οι ένα εκατομμύριο άνεργοι και οι χιλιάδες που προστίθενται καθημερινά. Όλοι αυτοί και όσοι ακόμη δεν φαίνονται πρέπει να στηριχθούν. Εμείς προτείνουμε και θα υποστηρίξουμε με τη ψήφο σας στο Κοινοβούλιο την οικονομική ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων με 400 ευρώ μηνιαίως και την ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδότηση του επιτοκίου ύψους 2,5% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, που ισοδυναμεί με μείωση 40% των δόσεων το μήνα.

Το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια υπονόμευσε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας. Γιγάντωσε το κράτος, εξέθρεψε πελατειακά φαινόμενα, απενοχοποίησε τη διαφθορά. Όσο κυβερνούσε μόνο του έκανε μισό βήμα μπρος και δύο πίσω επειδή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ήταν απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Η Νέα Δημοκρατία επί δύο χρόνια καλλιεργούσε ένα κλίμα τυφλής και ανεύθυνης αντιμνημονιακής υστερίας, για μικροπολιτικούς λόγους.

Η απάντηση στο δικομματισμό δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων.

Δεν μπορεί να είναι εκείνοι που επενδύουν στο λαΐκισμό, στη δημαγωγία, στα ψέματα, που καλλιεργούν αυταπάτες, σπέρνουν την ένταση και υποθάλπουν τη βία.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτό που όλοι πάντα συζητάμε αλλά δεν τολμούμε. Να ψηφίσουμε ανθρώπους νέους, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε παλαιοκομματικό και έχουν αποδείξει μέσα από την εργασία τους τις ικανότητές τους και κυρίως ανθρώπους που θα τους δούμε και την επομένη ημέρα στον τόπο μας.

Ζητώ την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου να αγωνιστώ για την ελευθερία του Έλληνα από την ανάγκη, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά ελεύθερος όταν πεινά, όταν ασθενεί αβοήθητος, όταν είναι εξαθλιωμένος. Θέλω να αγωνιστώ για την ελευθερία του Έλληνα από τον φόβο, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά ελεύθερος όταν φοβάται ότι δεν μπορεί να προγραμματίσει σταθερά την ζωή του ούτε για την επόμενη μέρα.

Η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού είναι στα χέρια σας. Ψηφίστε Θετικά.

_____________________
Ο Θάνος Τσαντήλας είναι δικηγόρος στη Λαμία και υποψήφιος βουλευτής για τις εκλογές της 6ης Μαΐου στη Φθιώτιδα με τον συνδυασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου