Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Χρυσή Αυγή: Η βρώμικη προπαγάνδα δεν θα περάσει
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm ξεκαθάρισε πως το κόμμα ουδεμία ευθύνη φέρει για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την οποία καταδίκασε από την πρώτη στιγμή.

Πολιτική ευθύνη φέρουν τα κόμματα για πράξεις των οπαδών τους, όπως φέρει το ΠΑΣΟΚ για τα τόσα σκάνδαλα, η Νέα Δημοκρατία για την δολοφονία Τεμπονέρα και συλλήβδην η αριστερά για δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις και θύματα.

Τόνισε δε ότι η Χρυσή Αυγή με κανένα τρόπο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση για μια καταδικαστέα πράξη ενός φίλου του κόμματος και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Μάλιστα ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας είχε καταδικάσει την δολοφονία στο Kερατσίνι την ίδια ημέρα.

Καταγγέλλουμε την αλλοίωση των λεγομένων και την απομόνωση της εν λόγω φράσης για δημιουργία εντυπώσεων και παραθέτουμε επακριβώς το απόσπασμα: 

"Εις ότι αφορά τον ακτιβισμό, υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται!

Εις ότι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;"

Από την παραπάνω δήλωση προκύπτει ότι η έννοια πολιτική ευθύνη αποδίδεται στο γεγονός ότι ήταν οπαδός και φίλος του κόμματος ο δράστης, κατά την ίδια έννοια που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε εγκλήματα και άλλα βαριά αδικήματα όχι απλώς οπαδών και φίλων, αλλά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς


Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής με διευκρινιστική του δήλωση εξηγεί στο Bankingnews τι εννοούσε με την έννοια πολιτική ευθύνη και δηλώνει ότι η βρώμικη προπαγάνδα δεν θα περάσει
  
   
Με αφορμή δήλωση του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου που παραποιήθηκε όσον αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε δήλωση του στο bankingnews.gr επισημαίνει:

"Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι δήλωσα ότι ο δολοφόνος του Φύσσα υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής όπως ψευδώς γράφεται από μερίδα του Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων. Όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης μου στον Real FM είπα ότι είναι απλός οπαδός.

Σε ότι αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης, εννοώ ότι επειδή ακριβώς υπήρξε οπαδός και όχι μέλος υπάρχει αυτή η ευθύνη. Αυτό είναι ένα γεγονός, όπως γεγονός ήταν ότι οπαδοί και στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και της Αριστεράς έχουν προβεί σε εγκλήματα για τα οποία όχι μόνο δεν ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη αλλά πήγαν και μάρτυρες υπερασπίσεως στις δίκες τους. Τους προξενεί εντύπωση η ειλικρίνεια και η έλλειψη πολιτικής δειλίας από την Χρυσή Αυγή, είναι συνηθισμένοι στην πολιτική δειλία.

Εις ότι αφορά την δολοφονία, την καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή και την καταδικάζουμε και τώρα. Πρέπει να αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας ότι δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να αστυνομεύει τους οπαδούς του και να έχει ευθύνη για τις πράξεις τους.  Πολιτικά όμως έχει βαρύτητα αν ο οπαδός ενός κόμματος προβαίνει σε μια καταδικαστέα πράξη.

Να σταματήσει επιτέλους παραμονές εκλογών η προπαγάνδα με την απομόνωση μιας φράσεως που σκοπίμως παραποιείται. Απόδειξη γι΄ αυτό είναι ότι ο συλλογισμός μου στην συνέντευξη  στο Real FM καταλήγει με την φράση: «Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα, να κατηγορείται, γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη».

Η φράση αυτή και μόνη ανατρέπει την βρώμικη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής ότι ανέλαβε την ευθύνη για μια δολοφονία". Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου