Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Υποτροφίες από το κληροδότημα Κωνσταντίνου Βέλλιου



  
  
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη δύο (2) διαγωνισμών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ» για την πλήρωση έξι (6) θέσεων υποτρόφων φοιτητών και φοιτητριών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα του Κράτους για σπουδές Πρώτου Κύκλου στο εσωτερικό. 
Οι ανωτέρω υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική αδυναμία. Από τις ανωτέρω θέσεις η μία (1) θέση που είναι για καταγόμενους από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης και η μία (1) για καταγόμενους από τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας  δίνονται με τον πρώτο (1ο) διαγωνισμό. 
Σε περίπτωση που προσέρχονται μέχρι ένας (1) υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία, ο διαγωνισμός για τις δύο (2) αυτές θέσεις παραλείπεται.   Οι υπόλοιπες τέσσερεις (4) θέσεις μαζί με τις κενές από τον πρώτο διαγωνισμό (εάν τυχόν η μία ή και οι δύο θέσεις δε δοθούν σύμφωνα με τα προηγούμενα), συμπληρώνονται με δεύτερο (2ο) διαγωνισμό που γίνεται μεταξύ των καταγόμενων από τη Μακεδονία στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και οι καταγόμενοι από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης και τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας.   
Μεταξύ ισόβαθμων κατά το διαγωνισμό αυτό, προτιμώνται οι καταγόμενοι από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης, τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας, την Καστοριά και τη Σιάτιστα.   
Οι προαναφερόμενοι διαγωνισμοί θα γίνουν στην Αθήνα και ώρα 08.00 στο κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφόσον οι κατάλληλες για τη διενέργεια του διαγωνισμού αίθουσες είναι διαθέσιμες, διαφορετικά σε γειτονικά Εκπαιδευτήρια και από Εξεταστική Επιτροπή που ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 82 του Ν.4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α/10-9-2013) και τις διατάξεις των άρθρων 8 και 9 του β.δ. της 5-9-1940. 
    

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν από την 02 Σεπτεμβρίου 2015 και το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα που έχει οριστεί για τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού δηλ. μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη: 

1) Να υποβάλλουν, κατά  τις εργάσιμες ημέρες, τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:     Στο Γραφείο Κεντρικού  Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού 12.00-14.00.   

2) Να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά  ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (με αντίστοιχη ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου) με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στην εξής ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γραφείο Κεντρικού Πρωτοκόλλου, με την ένδειξη «Για το Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών» Α.Παπανδρέου 37 Μαρούσι Τ.Κ. 151 80.  

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι στην περίπτωση αυτή, πρέπει να φυλάσσουν την απόδειξη αποστολής της αίτησής τους γιατί ενδέχεται να τους ζητηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου