Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κινητοποίηση Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας - Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Λαμίας




Την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη στις 7:30 μμ, αγρότες, κτηνοτρόφοι από την Φθιώτιδα και μέλη και εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναιών, Πελασγίας, και του Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας παραβρέθηκαν σε ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό κέντρο της Φθιώτιδας, προκειμένου να συζητήσουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο στην παραγωγή όσο και την αδυναμία τους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους.
  
Κοινό συμπέρασμα όλων ήταν ότι τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέσω του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την ψήφο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, καθώς και με όλα τα άλλα που συμπεριλαμβάνονται στα 2 προηγούμενα μνημόνια αλλά και μέσω των αντιαγροτικών περιοριστικών πολιτικών της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια άμεσα τους μικρομεσαίους αγρότες στην έξοδο τους από την αγροτική παραγωγή και τις οικογένειες τους στην ανεργία και την εξαθλίωση.
   
Επιπλέον εκφράστηκε η αγωνία τους για την εγκατάλειψη και ερημοποίηση των χωριών τους.
   
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 29%, την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, την κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, την φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για μέσα και εφόδια και για μια σειρά βασικά είδη ανάγκης και τρόφιμα. τον τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ, την μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.
    
Αντιλήφτηκαν ότι δεν υπάρχει κανένας χρόνος αναμονής, ότι η απογοήτευση δεν οδηγεί πουθενά και ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της οργάνωσης και του κοινού αγώνα με όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές.
    
Έτσι αποφάσισαν σαν πρώτο βήμα να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Λαμίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. καλώντας όλους τους συναδέλφους αγρότες-κτηνοτρόφους να εκφράσουν την αντίθεση τους στα φορολογικά μέτρα που τους πλήττουν.
    
Ακολούθως, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι σε Γ.Σ. προκειμένου να οργανώσουν και να κλιμακώσουν περαιτέρω τις αγωνιστικές τους διεκδικήσεις. Επιπλέον θα γίνουν περιοδείες στα χωριά προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι αγρότες ώστε στο συντονιστούμε σε πανελλαδικό επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου