Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

«ΤΟ ΕΙΝΑΙ,ΤΟ ΝΟΕΙΝ ΚΑΙ…ΛΕΓΕΙΝ»!..

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]


                  «Πάντα στον κόσμο θά’ρχεται Παρασκευή Μεγάλη
                  και θα σταυρώνονται  οι πολλοί για να σωθούν  οι
                  άλλοι»!...
                                                                       (Νίκος Γκάτσος)      
  

 « Όταν τα καρφιά βγαίνουν, οι τρύπες μένουν». Ετσι λέει ο λαός. Κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας, ανέχειας, φτωχοποίησης, κοινωνικής απο σάρθρωσης και… ασπαλακισμού πολιτικής και πολιτικών.

   Debate και ξανά Debate, χειροκροτητές, υποσχεολογία ακατάσχετη και πόλεμος ανάμεσα σε …νεοδιαπλεκόμενους και… παλαιοδιαπλεκόμενους, σε …μουστάκια και …ύψη!...
    
   Οπου η τέχνη του διαλέγεσθαι πάει περίπατο. Οπου το ψεύδος από… κρούσμα, τεχνηέντως  τείνει να γίνει καθεστώς . Εσωτερικοί «αριστεροί» προιδεασμοί αδυνατούν να αντιληφθούν την απόσταση ιδεοληψίας και πραγματικότητας, με αποτέλεσμα, η υπεκφυγή-το ψέμμα να παίρνει διαστάσεις θετικού λόγου για τον κόσμο.(Εύπιστε Ελληνα!).

       «Αριστερές» μεταφυσικές αναγωγές και πάλι αποπειρώνται είσοδο στο θυμικό του ψηφοφόρου για προσεταιρισμό και εκμετάλλευση-και πάλι- της προσδοκίας,της επιθυμίας, της λαχτάρας του κόσμου για κοινωνική δικαιοσύνη και ευνομία, σε ένα πεδίο –ως συνήθως για την αριστερά-πρόσφορο για φαντασιώσεις.

  «Το είναι, το νοείν και λέγειν..». («Αυτό που είσαι, να σκέφτεσαι και να το λές»), είπε ο προσωκρατικός Παρμενίδης. Σοφή κουβέντα.

     Όμως η τέχη της διαλεκτικής έχει κανόνες .Και όποιος στην πολιτική τους σέβεται βγαίνει κερδισμένος.Αλλο  παράλληλοι μονόλογοι και διάλογοι και άλλο θέσεις, αντιθέσεις, συνθέσεις, υποθέσεις, επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Μόνο που το διαλέγεσθαι απαιτεί ευθυγράμμιση προσωπικότητας. Κάτι που στην επίδοξη να ξανακυβερνήσει …αριστερά εμφανώς ελλείπει.
  
     Οταν δεν έχεις… επεξεργασθεί τον εαυτό σου ,όντας πολιτικός,από χρήσιμος καταλήγεις επικίνδυνος. Ετσι, καθώς απευθυνόμενος στον ψηφοφόρο δεν έχεις να του πείς κάτι συναρπαστικό και σαν με καρμπόν, κατατρίβεσαι με λόγο μικρών παραλαγών από ομιλίες πρότερες μιλώντας του για ..εναλλακτικά παράλληλα προγράμματα καιν άλλες …αηδίες, του λές ψέματα εως …ορυμαγδού!
  
       Παράλληλα προγράμματα δεν υπάρχουν. Μνημόνιο υπάρχει. Ένα αριστερό –αυτή τη φορά-μνημόνιο. Ενα έγκλημα που απαιτεί διαχείριση. Με συννενόχους που υπόσχονται το καλλίτερο της διαχειριστικής εκδοχής δηλαδή καλλίτερη διαχείριση της…κηδείας…

  Την ώρα που η γλώσσα αναμετράται εννοιολογικά με εικόνες του σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού,καλλίτερα να προτιμώνται οι δυσάρεστες αλήθειες, παρά τα ευχάριστα ψέμματα.

   Μπλόφες,πειράματα, πεντοζάλια, λόγια κάλπικα, έφεραν…ριφιφί στις ψήφους των πολιτών. Η αριστερή κυβερνητική ρητορεία και αποδόμηση των πάντων, μόνο πολιτική φερεγγυότητα δεν απέδειξαν. Ετσι η ελπίδα έγινε απόγνωση, απέδρασε και τό’βαλε στα…πόδια. Οπως στα πόδια τό’βαλαν και τα φρέσκα ελληνικά μυαλά!.

  Προβλήματα όπως η δημογραφική απογύμνωση,το μεταναστευτικό, η υγεία, η παλινόρθωση της παιδείας, η πραγματική οικονομία, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόχια, κομπορημοσύνη, πειραματισμούς και ανευθυνότητα.

    Η πόλωση και ο φανατισμός από …πλασιέ υποσχέσεων οδηγούν στην καταστροφή. Οι δραχμικοί παράδεισοι καταλήγουν σε…κόλαση ακόμα και σε …αδειασμένους συντρόφους.Η εποχή …παράξενη. Πολιτική …κουφόβραση!

   Οι δήθεν αυθεντίες και …σωσίες τέλος. Οποιος εχει αντίρρηση ας διαβάσει τον «Ζητιάνο» του Καρκαβίτσα. Θα καταλάβει πολλά.Και μην ξεχνάτε τον Γκάτσο.Καλό …βόλι σε όλους!..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου