Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εξουσία του ΕΝΟΣ και οι Εθνικές εκλογές του ΜΗΔΕΝΟΣ


[ Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ ]


Πρώτη Ενότητα: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ Πολιτική  - «ενώπιος – ενωπίω»: Μνημόνιο Μόνο.

Δημοψήφισμα για ένα θέμα ξανά σε ΕΘΝΙΚΕΣ Εκλογές χωρίς κανένα άλλο «εθνικό» θέμα όχι ως δέσμευση ούτε καν ως ... συζήτηση με Πρόγραμμα – Αρχές – Στόχους – Σκοπούς , μηδέν έτερον πλην όσων λέει το ... Μνημόνιο. 

Χρόνος για το παρελθόν : Όλος.  Χρόνος για το Μέλλον : Μηδέν.
  

Δεύτερη Ενότητα: ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ Πολιτική μεταξύ υποψηφίων Πρωθυπουργών, «Ενώπιος – ενωπίω»: Μνημόνιο μόνο

Δεν υπάρχει ούτε Αιγαίο, ούτε Ιόνιο, ΑΟΖ, ούτε γκρίζες ζώνες, ούτε Θράκη, ούτε Μακεδονία, ούτε Τουρκία, ούτε Κύπρος, ούτε ΣΚΟΠΙΑ, ούτε Αλβανία, ούτε Αμερική, ούτε Ρωσία, ούτε Κίνα, Πουέρτο Ρίκο «αδελφό κράτος», ούτε Συμμαχίες. Ούτε παιδεία σε Δημοτικό και Λύκειο, μόνο «Ιδιωτικά» Πανεπιστήμια και ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ και ... Μνημόνιο και μόνο... Αρχηγοί και μόνο ξανά για... Μνημόνιο ή ... Αντι-μνημόνιο. ΜΗΔΕΝ άλλο.

  Ποιος κυβερνά; Ποιος ο Κυρίαρχος; Ποιος εντολοδόχος σε τί; Ποιος εντολέας για ποιά;

Πολίτευμα: Εξουσία της ΜΙΑΣ Εξουσίας: Ο Πρωθυπουργός και μόνο. Ιδού απόδειξη ακόμη και για ηλίθιους «εντολείς» και πονηρούς «εντολοδόχους»: 

Ο Πρωθυπουργός – Αρχηγός ΔΙΟΡΙΖΕΙ με λίστα (χωρίς σταυρο-επιλογή ψηφοφόρου) την Βουλή, τους Βουλευτές, την Νομοθετική Εξουσία.

Ο Πρωθυπουργός-Αρχηγός ΔΙΟΡΙΖΕΙ και παύει (όποτε θέλει) την Κυβέρνηση – Υπουργούς – Υπουργικό Συμβούλιο – Εκτελεστική Εξουσία (χωρίς  ψήφο «λαού»).

Ο Πρωθυπουργός – Αρχηγός ΔΙΟΡΙΖΕΙ (δια του διορισμένου από αυτόν Υπουργικού Συμβουλίου) και την κεφαλή της Δικαστικής Εξουσίας.

      Συμπέρασμα με γεγονότα: και οι τρείς Εξουσίες (Νομοθετική – Εκτελεστική – Δικαστική) ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από τον Έναν: τον Πρωθυπουργό – Αρχηγό, άρα: ΜΙΑ η πράγματι Εξουσία εν Δημοκρατία ο ... Αρχηγός-Πρωθυπουργός. Τον ... «έναν» να έχεις «δικό σου» κάνεις «ό,τι θέλεις όλη τη χώρα, αυτός διορίζει και παύει και διαγράφει και «λιστεύει» όλες τις ...«Εξουσίες». Προσφάτως ο .... απελθών ... Πρωθυπουργός ΔΙΟΡΙΣΕ ακόμα και την  Πρωθυπουργό για τις ... εκλογές (Δημοψήφισμα είναι με ένα μόνο θέμα) δηλαδή εκλογές μόνο για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός και μόνο. Ο Αρχηγός- υποψήφιος Πρωθυπουργός ήδη  έχει ΔΙΟΡΙΣΕΙ με τη σειρά στη λίστα (χωρίς ψήφο λαού για ... κάθε βουλευτή προτίμησης του) την επομένη Βουλή-Βουλευτές. Και θα διορίσει και τους επόμενους Υπουργούς της ... «Κυβέρνησης» που θα διορίσει και την ΚΕΦΑΛΗ της Δικαστικής «Εξουσίας».

Ένας . Ο ... Ένας του ... Πολιτεύματος που ΔΙΟΡΙΖΕΙ όλους και όλες των Εξουσιών.

Προτείνω, λοιπόν, για την ΟΥΣΙΑ των «εκλογών»:

α) Να ψηφίζουμε ΜΟΝΟ ... Αρχηγούς-υποψήφιους Πρωθυπουργούς (ούτε Βουλευτές, ούτε Υπουργούς, ούτε Δικαστές ψηφίζουμε κανένας δεν μας ρωτάει ποιούς θέλουμε ούτε επιλέγουμε εμείς, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ όλοι από τον ... έναν «Αρχηγό τους»). Η ... Δημοκρατία του ΕΝΟΣ. Το  Πολίτευμα του Πρωθυπουργού. Μόνο για αυτόν η ... ψήφος , όλοι οι άλλοι διορισμένοι του ΕΝΟΣ.

β) Τουλάχιστον να υπάρχει και λίστα «Υπουργίσιμων Προσώπων» κάθε Αρχηγού πρίν τις εκλογές. Κανένας να μην είναι ταυτόχρονα σε δύο Λίστες, αλλά μόνο σε μία. Ο Βουλευτής δεν θα είναι και Υπουργός. Ο Υπουργός δεν θα είναι και Βουλευτής. Ή το ένα ή το άλλο. Η διαφθορά και η διαπλοκή αρχίζει από τις νόθες Εξουσίες όταν το ίδιο πρόσωπο είναι και ελέγχων και ελεγχόμενος και διαπλέκεται σε «νόθα δεδηλωμένη εμπιστοσύνη σε Υπουργοβουλευτές και Βουλευτοϋπουργούς». Όταν 51 Υπουργοί «δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης» ΚΑΙ ως Βουλευτές ψηφίζοντας τον εαυτό τους ως ... Κυβέρνηση-Υπουργούς και όλοι, Βουλευτές-Υπουργοί ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ από τον ένα-Πρωθυπουργό που τους παύει, τους διαγράφει ή δεν τους ξαναβάζει στη «λίστα», όποτε η ... «συνείδηση τους δεν συμφωνεί με τη δική του». Η Λίστα Βουλευτών γνωστή. Η λίστα Υπουργών κρυφή , έστω ως ... «προτεινόμενα πρόσωπα από ... Αρχηγό για το μελλοντικό Υπουργικό «Συμβούλιο ΤΟΥ».

«Πες μου ποιούς Υπουργούς  ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ποιος Πρωθυπουργός ΕΙΣΑΙ και τι ΘΑ κάνεις» Δεν το ξέρουμε διότι ΟΥΔΕΙΣ θέλει να ξέρουμε ΠΡΟ κάλπης., με ΠΟΙΟΥΣ και ΤΙ ΘΑ είναι ΜΕΤΑ...

Πρόγραμμα; Ποιο; Ένα από ΠΡΙΝ γνωστό. ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Το γράφει το ... Μνημόνιο. Και αυτοί που υπέγραψαν τη ... «συμφωνία» που έχει ... Μνημόνιο και αυτοί που ΖΗΤΑΓΑΝ να υπογραφεί ΜΕ Μνημόνιο, αλλά ΚΑΙ αυτοί που ΔΕΝ το ήθελαν. Όλοι το ΙΔΙΟ διακηρύσσουν : ότι τουλάχιστον τα ΚΥΡΙΑ τα ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΟΙ θα τα πράξουν, θα τα ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ, όπως η ... «συμφωνία» λέει στο Μνημόνιο. Επομένως πρόγραμμα προς εφαρμογή ίδιο για όλους.

Προς ΤΙ ο ... «αλληλοσπαραγμός για το ... τίποτα σε διαφορά προγράμματος αλλά ΜΟΝΟ ... τελικά ... ΠΡΟΣΩΠΩΝ»; Αλλά ΠΡΟΣΩΠΑ είναι και οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ. Και για το ΠΟΙΑ Πρόσωπα θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο ως ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ουδείς Αρχηγός μας τους λέει. Επομένως ενώ Μνημόνιο ΙΔΙΟ για όλους , τα Πρόσωπα ΑΓΝΩΣΤΑ,για Υπουργοί. Αρχηγός μόνο. Γι΄αυτό τονίζω: Εκλογές να γίνονται ΜΟΝΟ για Πρωθυπουργό και για μηδέν έτερον σε ΟΥΣΙΑ.

Και το Μνημόνιο ουδέν έτερον γράφει για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πολιτική πλην μόνο για οικονομία στην ΕΥΡΩΠΗ που σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ , ΟΧΙ «Κρατική» Οικονομία και ΝΑΤΟ, με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κάθε μέλους, έστω και όπως παραπάνω εξήγησα του ΕΝΟΣ Αρχηγού-Πρωθυπουργού.

Ένα παράδειγμα εκτός Μνημονίου και εκτός συζήτησης και εκτός «εντολής ... κυρίαρχου λαού»: τα ΣΚΟΠΙΑ: Δήλωση Πρωθυπουργού στη ΒΟΥΛΗ: «Δεχόμαστε ΔΙΠΛΗ ονομασία με ... ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ προσδιορισμό» , δηλαδή καθορισμένο σε όλα. Προσωπικά, ως «λαός» δεν θυμάμαι να άκουσα ΚΑΝΕΝΑΝ υποψήφιο από κάθε παράταξη να μου έχει ζητήσει ΕΝΤΟΛΗ (θετικά ή αρνητικά) για ΑΥΤΟ, είτε συμφωνώ είτε όχι με ΑΥΤΟ ουδείς με ... ενημέρωσε ΠΡΟ κάλπης ή δεν το άκουσα. Όμως επισήμως η Καγκελάριος χώρας –σύμμαχης, επισήμως δηλώνει: «Στα Σκόπια θα δοθεί ΛΥΣΗ επώδυνη ΚΑΙ για τα ΔΥΟ μέρη». Το ... ένα «μέρος»  είμαι .... εγώ, που ως «λαός» δίνω ΕΝΤΟΛΗ σε ... δημοψηφίσματα ΧΩΡΙΣ εκλογές ΕΘΝΟΥΣ – Εντολέων και Εντολοδόχων ΟΥΣΙΑΣ», χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ενημέρωσή μου για.. ΕΝΤΟΛΗ ... μου
  
Οι ... αντιμνημονιακοί ΔΕΝ θέλουν το μνημόνιο αλλά ΟΥΔΕΝ πρόγραμμα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ – κοστολογημένο στο ... ΜΕΤΑ το μνημόνιο παρουσιάζουν προς ... ενημέρωση ΛΑΟΥ πλην ΚΚΕ «ΕΞΩ από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ».  Καλή Κάλπη... για τον Έναν

Δήλωση Πρωθυπουργού: «Δεν συμβιβαστήκαμε, κάναμε συμβιβασμό».
  
Έστω και έτσι, «κάναμε συμβιβασμό» ΟΛΟΙ όσοι τελικά τον ΖΗΤΗΓΑΝ και τον θέλησαν με Δυνάμεις ΕΚΤΟΣ Ελλάδας, η απορία μου ως «λαός» είναι: Οι ίδιες ΕΝΤΟΣ Ελλάδος Δυνάμεις ΜΑΣ, οι πολιτικές δυνάμεις που θα ψηφίσουμε εμείς εδώ δεν μπορούν να κάνουν μεταξύ τους με αμοιβαίες «αλλαγές τους – διορθώσεις – υποχωρήσεις» συμβιβασμό τους εις όφελος όλων ; Προς το Μέλλον όλων μας «διδάσκοντες και διδασκόμενοι αλλήλοις» για το μέλλον αυτών που πράγματι είναι το ΜΕΛΛΟΝ; Ας κρατήσουμε τη Γνώση από όσα παραπάνω και ας ξαναφέρουμε τα μάτια μας από τα όσα κοιτάζουν από το πίσω μέρος της κεφαλής και ας τα τοποθετήσουμε στο ΠΑΡΟΝ  με ΔΕΔΟΜΕΝΑ, εκεί που η φύση τα έθεσε: Μπροστά. Κοιτάζοντας που θα πάμε και όσο πιο μακρυά στο Μέλλον μπορούμε, γι΄αυτά που θα βρούμε και έρχονται, κι΄όχι μόνο προς τα πίσω σε αυτά που έχουν αμετάκλητα περάσει την «αμέσως προηγούμενη κιόλας στιγμή» παρελθόν της Ζωής μας. Αλλοιώς, ας ξηλώσουμε πεζοδρόμια κι΄ας χτίσουμε με ... πέτρες «τω Αγνώστω Θεώ» μιας ΑΓΝΩΣΤΗΣ για τον «λαό» κρυφής «αρχηγών» πορείας μας!!
   
Η λύση των προβλημμάτων μας ΠΡΕΠΕΙ να δοθεί ΕΔΩ και μόνο από ΕΜΑΣ Όπως και η λύση του προσφυγικού ΔΙΕΘΝΩΣ πρέπει να υπάρξει ΕΚΕΙ στο τόπο γένεσής του. Με αφανισμό από προσώπου γης του «ισλάμ Τζιχαντιστών τρομοκρατών δολοφόνων λαών» και δημιουργία στη θέση του «κράτους προσφύγων της περιοχής». Βεβαίως είναι «αφηγήματα» ενός από τον «λαό» αλλά δικά του. Όταν οι αρχηγοί μας λένε συνεχώς «παραμύθια» ως Λαός γιατί να μην διατυπώνω το απόλυτα δικό μου «αφήγημα» και μάλιστα ως ... «κυρίαρχος και ... εντολέας ...» κατά το Σύνταγμα  και Πολίτευμα.  


Γιώργου Σμοκοβίτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου