Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Καλούμε τα σωματεία και την κοινωνία της περιοχής Λοκρών, όλης της Φθ/δας, σε συστράτευση με τους εργαζόμενους στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘ/ΕΣ

  
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

Η εργοδοσία της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘ/ΕΣ προχώρησε σε 10 απολύσεις απαντώντας έτσι με αυτό τον τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων που εδώ και δέκα (10) μήνες διεκδικούν το αυτονόητο: να πληρώνονται κάθε 30 μέρες και να γίνει ρύθμιση των απλήρωτων δεδουλευμένων που φτάνουν κατά μέσο όρο σε κάθε εργαζόμενο έως και δέκα (10) μήνες.

Για την εταιρία όμως δεν είναι δίκαιο να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και προχώρησε σε απολύσεις θέλοντας να τρομοκρατήσει ανθρώπους που δουλεύουν και θέλουν να πληρώνονται για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Η απάντηση η δική μας είναι πως κανένας εργαζόμενος δεν θα σκύψει το κεφάλι. Κανένας δεν θα είναι μόνος του απέναντι στην απληρωσιά, στην τρομοκρατία και αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Ο εργάτης έχει το πιο δυνατό όπλο και αυτό είναι το δίκιο του αγώνα. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα θα αντιπαλέψουμε την αυθαιρεσία του κεφαλαίου αλλά και την πολιτική που την γεννά.

Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι  μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο που στηρίζει την ασυδοσία των εργοδοτών, έχοντας τις ευλογίες της ΕΕ. Αυτό πρέπει να είναι κριτήριο για την στάση των εργαζομένων σε κάθε βήμα τους καθώς και για  την ψήφος τους. 

Οι εργαζόμενοι στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘ/ΕΣ στην Τραγάνα και στην Λάρυμνα συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν καθαρά ότι δεν θα το βάλουν κάτω. Ο αγώνας τους θα είναι μαζικός και αταλάντευτος μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Καλούμε τα ταξικά σωματεία και την κοινωνία της περιοχής Λοκρών, όλης της Φθ/δας, σε συστράτευση  με τους εργαζόμενους και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ: 
o άμεση ανάκληση των απολύσεων o καμιά νέα απόλυση ή άδεια άνευ αποδοχώνo εξόφληση όλων των δεδουλευμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου