Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Μέχρι τέλος του 2016 θα αποτελεί νόμο του κράτους ο νέος «Καλλικράτης»




Με στόχο μέχρι τέλος του 2016 να αποτελεί νόμο του κράτους ο νέος «Καλλικράτης» εργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσδιορίστηκε ο οδικός χάρτης για την ενεργοποίηση των 4 επιτροπών που θα καταρτίσουν τα επιμέρους σχέδια.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κώστας Πουλάκης, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί οι προτάσεις των επιτροπών και στη συνέχεια να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να έχει ψηφιστεί τον Νέο Στρατηγικό Σχέδιο μέχρι τέλος του έτους.

Ο Κ. Πουλάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στα βήματα που θα ακολουθηθούν για τη μεταρρυθμιστική στρατηγική, για την επαναθεσμοποίηση των δομών και λειτουργιών για ένα αποκεντρωμένο κράτος. Δείτε όλο τον οδικό χάρτη εδώ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος εξέφρασε τη διάθεση του Υπουργείου να καταλήξει μέσα από μία καλόπιστη συνεργασία στα αποτελέσματά της η Επιτροπή και δήλωσε την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ στα μέλη που την απαρτίζουν, με την εμπειρία και τις γνώσεις εκάστου.

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Πουλάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας τη συνολική μεταρρυθμιστική στρατηγική του ΥΠΕΣΔΑ, ότι «η κυβέρνηση προχωρά σε μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του πολιτικού & διοικητικού συστήματος με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δεσμεύσεις της. Στρατηγικός στόχος αυτής της μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός δημοκρατικά διαρθρωμένου πολιτικού-διοικητικού συστήματος σε τρία επίπεδα, το Κεντρικό Κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους και με αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων στο κατώτατο επίπεδο και κοντά στους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου